Geçmiş olsun , ucuz atlatmışsınız. benim olayım sağdan gitme diyen arkadaşlara. Ya arkadaşlar güçlü motorumuz olursa illa soldan hızlı bir şekilde mi
gideceğiz. Ondan sonra bi kaza esnasında 'biz rahmetliye demiştik cc yükseltme , rahmetlide sollardı vs '' olayına giriş yapıyorsunuz. Geçenlerde bir
konu daha açılmıştı. Arkadaş orta şeritten gittiği için de polis fırça atmış en sağdan git diye bazı arkadaşlar da sağı boşken motosiklet
sürücüsünün orta şeritten gitmesini eleştirmişti. Unutmadan söyleyim motosiklet sürücüsü trafiği engellemiyor , sollamak isteyen sonuçta yine
sollayabilir çünkü sol şeridi kapatmamış.
Gelelim asıl konumuza , motosiklete suç bulan arkadaşlar bana bi söyleyebilirler mi , otomobil veya motor kullanırken sağa yada sola dönecekleri
zaman , orta şeritten direk sağa direksiyonu veya gidonu kırıyorlar mı, yoksa döneceği yere yaklaşırken sinyal verip seridini değiştirip (döneceği
yöne en yakın şerite geçip ) dönüşünü tamamlıyor mu ?
Yada bana arkadaşlar bir söylesin, motosikletler sağ şeridi kullanmasın, sol şeridi de kullanmasın, orta şeritten hiç gitmesin, emniyet şeridini
kullanmasın , eee bu motosiklet uçsun o zaman oylemi ?
Benim bildiğim trafik kuralları evrensel bilmiyorum sizin bildikleriniz nasıl, dünyanın neresine giderseniz gidin aynı kurallar geçerli.
,
Motosiklet sürücüsü kendine nasıl kurallar koymalı bunu da bir açıklayın lütfen !
Birde bu motosiklet denen zımbırtıyı sadece yurdum insanı kullanmıyor, bize has ürettikleri de bir şey değil. Madem size motosiklet görünmüyor ,
elin avrupalısı, amerikalısı vs nasıl görüyor, onlar 4 gözle mi bakıyor ?
Son olarak şunu söyleyim arkadaşlar, motosiklette veya otomobil kullanrken sinyal vermeye ve trafik kurallarına uymaya, birinin önüne kırmamaya ve
dönüşü kaçırsam dahi o yolu tekrar dolanmaya son derece riayet ederim. Lütfen salak sürücülerin ne yapacağını öngörerek taşıt kullanın.
Allah böyle aptal , dengesiz, şerefsiz ....... sürücülerle denk getirmesin