kazanın sebebini bulalım?

edy

büyük motorlarda gazı biraz hızlı açtığınızda arka teker sağ sol yapıp patinaj çeker. arka tekerlek kaydığı zaman, gaz kesilmez. gazı keserseniz motor videodaki sağ sola yalpalamaya başlar. benim fikrime göre video'daki arkadaş virajdan önce vites küçülmüş ve gazı açmış. gazı açıncada arka lastik sağ kayıp patinaja kalmış ve sonrada arkadaş panikleyip gazı bırakmış. gazı bırakıncada görmüş olduğunuz gibi motor sağ sola savrulup kontrolu kaybediyor. bu benim fikrim belki farklı bir şekilde olmuşta olabilir. yerde kaygan bir madde vardı onun üzerine gelince kaydı ve panikleyip gaz kesti. motorun arka tekerleği kaydığı zaman yapılacak en iyi şey gazı açmak ama bazıları panik halinde hemen gaz kesiyor. gaz kesmenin sonucuda kötü oluyor.

soğukanlı olmadığı belli elemanın, bencede virazı görünce vites küçükterek yavaşlamak istiyo ama devri ve zamanı ayarlayamıyo kompresyon freni kıvılcımı veren ilk hareket oluyo ondan soora paniklemesi ayağıyla durmaya çalışmasından belli o pozisyonda kas katı kalmasıda arkadaşı duvara yönlendiriyo . özet : kompresyon ve ardından panik.

bence eleman köprüye gelirken bir daha vites kücültüyor ve ara gaz vermeden debriyaji birakiyor. sonuc olarak arka tekerlek motorun kompresiyonu yüzünden yüksek tork altinda yalpaliyor ve arkadasimiz köprüye cok yakin oldugundan gaza basip sola dogru kayacagina korkusundan ayaklariyla dengelemeye calisiyor. bütün bunlarin sonucunda cok sansli biri olarak köprüden asagi ucacagina tekrar yola düsüyor ... lucky bastard ...

bence de kaza sebebi bu ani devir düşümü belkide kızaklama yapmış olabilir.

Ben olayın nasıl olduğundan çok kazazedenin akıbetini merak etim. Duvara çok fena çarptı, köprüden aşağı uçmaması ise cidden çok büyük bir şans olmuş. Umarım çok önemsiz sıyrıklarla atlatmıştır.

ben sizin bişeye dikkatinizi çekmek istiyorum video nun başında asfaltı çekiyor asfat normal asfalt değil mıçır var veya dökülmüş bence başlıca nedeni bu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
direksiyon falan kilitlenmiş olmasın bi şekilde çünkü bariz kaöabileceği bi duvara bodoslama giriyo adam

Dikkatli bakarsaniz ve birazda tecrube ile gayet acik.

Motor fren yapmiyor tam tersi hizlaniyor
Viraja yatiyor ve vites degistiriyor

Aniden birakilan debriyaj kolu aktarmayi direk arka lastige atiyor yolda olan kum cakil tasi yada baska bir etken virajda olan lastigi egim noktasinin tam tersine firlatiyor. Bu sekme dengeyi bozuyor ve sonuc.

Cok ender olacak bir durum ama olur. :) iste ornegi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar, yolda kum, micir veya cakil sadece türkiyede olur. fark etmissinizdir, motosikletin üstünde "M" plaka var, yani MÜNCHEN (Münih). oradalarda yolun üstünde kaymana neden olabilecek en tehlikeli sey zift yamalaridir - ki bunlar da sicak havada ciddi tehlike olustur. ama video'da hicbirsey görünmüyor. yol yapimi dolayisiyla yolda micir olsaydi uyari levhalari da olurdu ve o durumda da akli basinda kimse vites video cekmek icin gaza basmaz ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar