arkadaslar buraya bende birşeyler yazma ihtiyacı duydum benim km tecrubem 100.000 belkide 150.000 cıvarıdır ben 1983 1984 den beri motosiklet kulanıyorum ilk başladıgım motosiklet mobilet ti ama bu zaman icinde nerdeyse her tur makina kulandım ama kendimin ama arkadaslarımın bu zaman icinde cok da kaza yaptım ama allaha bin şükür oyle büyük yaralanmalar olmadı fakat bu arada birşey ögrendim ne zaman kendime güvenmeye başlasam sonu yaza kaza veya küçük bir düşmeyle bittiyor yani insan nekar iyi kulandıgını bilse bile tedbiri elden bıraktımı kendine güven artıgı gün kaza yapıyor (bu belkide sade benim icin gecerli)
arkadaslar buraya bende birşeyler yazma ihtiyacı duydum benim km tecrubem 100.000 belkide 150.000 cıvarıdır ben 1983 1984 den beri motosiklet kulanıyorum ilk başladıgım motosiklet mobilet ti ama bu zaman icinde nerdeyse her tur makina kulandım ama kendimin ama arkadaslarımın bu zaman icinde cok da kaza yaptım ama allaha bin şükür oyle büyük yaralanmalar olmadı fakat bu arada birşey ögrendim ne zaman kendime güvenmeye başlasam sonu yaza kaza veya küçük bir düşmeyle bittiyor yani insan nekar iyi kulandıgını bilse bile tedbiri elden bıraktımı kendine güven artıgı gün kaza yapıyor (bu belkide sade benim icin gecerli)
Trafikte intikam almak,
haddini bildirmek,
2 dubleylede sürerim ben bunu demek,
yanından teğet geçmek,
şu 270 nasıl oluyormuş acaba? demek,
gruptakilere ss in ne olduğunu göstermek,
arkadaşlara motosiklet nasıl kullanılır göstermek,
sen bunun hakkını veremiyorsun diyenlere "seyret şimdi demek",
tünelde egzostu dinletmek,
ışıkta kaç yapıyo abi diyenlere yeşil yanınca izle demek.........
Bunları yapmak size düştüyse ve yaparkende yerdeki değil çukurun, çatlamış asfaltın kafadaki değil büyük sorunların, ensenize batan yeni aldığınız tshirt ün etiketinin size yapacaklarından bihaber olmak sonun başlangıcı oluyor galiba.
Birde gerçek kaza diye adlandıracaklarımız var, onlar için ne yazıkki elden gelen birşey yok. Vakit geldi azrail üstünüze kırdı ve gözler karardı.
Altınızda diğerlerine kıyasla neredeyse sınırsız bir güç varsa, yıllardır tv de kendi motosikletinizi sadece yarışırken görüyorsanız ister istemez birşeyler dürtüyor
Yanlış ders çıkarmışsın, tek dersten kaldın
valla bencede yanlış ders çıkarmışsın, scooterler her gün bir yerlerde patlıyor :salut:
burdan çıkarılacak en önemli ders "hız+dikkatsizlik-tecrübe=ölüm" olmuş bence
herkeese bol kazasız sürüşler
Hasan kardeşimin kaza yapmasının nedeni yaya değildi düzelteyim.Yola çıkan bir itfaiye aracıydı..Aracı gören Hasan bir an panikleyerek motosikletini önce bariyerlere sürtmüş.sonra da bariyerlere vurarak hayatını kaybetmişti.
Rahmetli Hasan Kardeşimin yaptığı kazaya ilişkin sizlere bir kaç bilgi kırıntısı vermeye çalışayım.Belki bunlar gün gelir size de lazım olur:
1-Trafiği okuyabilme kabiliyetiniz olmalı.Nasıl bir kabiliyet derseniz.şehirde belirli bir süre araç kullanmış olmak işinize çok yarayacaktır.Motosiklet öncesi araba kullanıyorsanız neredeyse hangi marka aracın ne tür bir şey yapacağını tahmin edebilir duruma geliyorsunuz ister istemez(beyaz şahin,kartal,kango,ticariler,minibüs tecrübeleri )ya da yolun durumuna ilişkin bir öngörünüz olabiliyor.Rahmetli Hasan kardeşim hiç araba kullanıp çıkmamıstı yollara.Yollarda çok zaman geçirmek tecrübenizi artıran bir faktör..Ama bu tecrübeyi de güçlü motorlarla edinmemelisiniz.
2-Viraj ve trafik ışıklarının bulunduğu bir kavşaktı kaza yeri.Size yeşil yanabilir ama bu aynı hızla devam edeceğiniz anlamına gelmemeli.Rahmetli kardeşim hızını hiç kesmemiş anladığım kadarıyla.Trafik ışıkları öncesi ve kavşak gibi noktalarda hızınızı kesmelisiniz.Kimin hangi yoldan bir anda çıkacağının belli olmadığı bir trafik dünyasındasınız.Bir de Cumartesi akşamı üstelik.Yollarda eğlenceden dönüpte sizi de manyaklığıyla eğlencesine katan hasta ruhlu insanlar bu akşamlar daha çok yollarda.
3-Gece sürüşü;inanılmaz bir dikkat gerektiriyor.ben rahmetli kardeşime hep söylerdim ve olay günü de benimle akşam İzmit'e gitmek istemişti.Ben bu ülkede asla gece karanlığında motor kullanmam demiştim.Zaten az farkediliyorsunuz.Bir de gece bu oran daha çok düşüyor. Ana yollar bile iyi aydınlatılmıyor ve yoldaki tehlikeler hiç gözükmüyor.Çukuru,yağı,suyu göremiyorsunuz.Gece mi kullanıyorsun üstüne bence reflektörlü bir yelek giy en azından.Ben çokta yer kaplamayan bir reflektörlü yeleği koltuğumun altında bulundururum.
4-Eve çok yakındı kaza yeri.İstatistiklere bakıldığında kazalar hep varış yerine yakın yerlerde oluyor neredeyse.bu belki artık geldim bir şey olmaz güveni ya da bu yolu biliyorum da olabilir.
5-Yukardakine benzer bir güven de motosikletinize aşırı güven bence.125 cc bir motordan geçen arkadaşım kaza yaptığı 600 f'e çok güvenmişti.Bir şeye çok güvenmemek lazım.Bu süper,acayip yol tutar,yatar,kalkar demeyin bence.
6-Kendinize güvenmeyin.İkarus sendromu diyin ne derseniz diyin.Bende havacılıkla uğrasıyorum iyi bilirim.Kısa bir sürede ben bunu öğrendim,artık iyi bir kullanıcıyım demekten uzak durun.İyi kullanıcıyım dediğiniz de risk alıyorsunuz.
7-Malzemelerinizi kontrol edin.Kaskınızın kayışı sizce gevşek mi bakın bakalım.Rahmetli Hasan'ın kaskının kayışı gevşekmiş.Cenazesinde çene bölgesinden aldığı yarayı gördüm.Full face bile olsa kayışınızın gergisini kontrol edin.Ben bunu hep yaparım.çünkü zamanla açılabiliyor.Bunun yanısıra kaskınız ve diğer ekipmanlarınızın dayanıklılığı,kullanım süresi gibi faktörleri gözönünde tutun.
Yolun durumu,bariyerler gibi konulara girmiyorum.Bunlar maalesef bizim ülkemizin gerçekleri..
yok motosiklet çok tehlikeli artık kabul ettimale:
Bu kazanın nasıl olduğuna dair çok detaylı bir bilgi yok ancak yazılanlardan Dr.Ömer Uzma'nın emniyet şeridinde giderken bir aracın motorun sol arkasından vurması nedeniyle kaza yapmış olduğu bilgisi var. Hepimiz emniyet şeridini kullanıyoruz, peki acaba emniyet şeridi yerine normal şeritten gidiyor olsaydı hayatını kaybedecek miydi? Ayrıca tam koruma da olsa, bu ciddi yaralanma veya ölme riskini ortadan kaldırmıyor. Yarışta kullanılan tam korumalı tek parça yarış tulumu (dünyadaki en güvenli korumadır) da giyseniz ölme şansınız her zaman vardır. Ama her durumda kurtulma şansımız yok diye korumasız motor sürmek bence aptallıktır. Motor kullanan herkes önlemini almalı.bu konu için yazdığım ilk mesajımı unutun arkadaşlar
nedenine gelince bu akşam izlediğim show tv ana haber bülteni
küçük bir kazada hayatını kaybeden dr.ömer uzma nın haberi
bütün korumaları tamam her önlemi alan bilinçli bir sürücü ama olacağa çare
yok motosiklet çok tehlikeli artık kabul ettim
@kıllıtarkan
Bu kazanın nasıl olduğuna dair çok detaylı bir bilgi yok ancak yazılanlardan Dr.Ömer Uzma'nın emniyet şeridinde giderken bir aracın motorun sol arkasından vurması nedeniyle kaza yapmış olduğu bilgisi var. Hepimiz emniyet şeridini kullanıyoruz, peki acaba emniyet şeridi yerine normal şeritten gidiyor olsaydı hayatını kaybedecek miydi? Ayrıca tam koruma da olsa, bu ciddi yaralanma veya ölme riskini ortadan kaldırmıyor. Yarışta kullanılan tam korumalı tek parça yarış tulumu (dünyadaki en güvenli korumadır) da giyseniz ölme şansınız her zaman vardır. Ama her durumda kurtulma şansımız yok diye korumasız motor sürmek bence aptallıktır. Motor kullanan herkes önlemini almalı.