Kazada hasar gören ekipmanlar

Merhaba arkadaşlar. Aklıma bu konu takıldı. Allah korusun ama kazadan sonra (motor hasar görsün veya görmesin) hasar gören ekipmanlar (kıyafet yırtılması, kask kırılması vs.) için her hangi bir ücret talep edilebilir mi ya da bunları kaza tutanağına yazabilir miyiz? Bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar. Aklıma bu konu takıldı. Allah korusun ama kazadan sonra (motor hasar görsün veya görmesin) hasar gören ekipmanlar (kıyafet yırtılması, kask kırılması vs.) için her hangi bir ücret talep edilebilir mi ya da bunları kaza tutanağına yazabilir miyiz? Bilgisi olan var mı?

Tabi, tutanağa geçirip hâk talep edebilirsiniz.

Tutanağa geçirebilirsiniz fakat sigorta ekipmanları karşılamıyor bildiğim kadarıyla. Kazaya sebebiyet veren taraftan almaya çalışın. Ben de geçen hafta kaza yaptım, karşı taraf hatasını kabul ediyor, ekipmanları ben alacağım yenisini merak etme vs dedi, sigorta işlemlerinden sonra kendisiyle görüşeceğim, zararımı karşılayacak.

Evet ekipmanların hasarını karşılıyor ama % olarak bir sinirlama var mi bilgim yok ayrıca fatura talep ediyor diye biliyorum. Siz siz olun kaza ortamında verilen sözlere,yapıcam,edicem diyenlere inanıp yasal süreç başlamadan tutanak vs olusturmadan ortamdan sadece telefonlari alıp el sıkışıp ayrılmayın.

Kazadan dolayı oluşan tüm hasar,telefon,kamera,ekipman ne varsa. Ayrıca motorunuzun görünmeyen ve anlayamadığınız bir hasarı oluşabilir,örnek şasi egrilmistir,gidon yamulmustur ve benzeri gözle anlayamayacagimiz ama ciddi,pahalı sıkıntılar meydana gelmiş olabilir.

Ne % sınırlaması ne faturası var. Çeketimde serçe parmak kalınlığında delik oldu. Sigortacıya bunu değiştirin dedim. Gak guk etti. Biraz yasaları bilin biraz aktif olun baskın olun alırsınız. Ceketin faturasını istedi. Sen üstündeki pantolonun faturasını saklıyor musun dedim. Sonra sıfır fiyatını bulup ödeme yaptılar. Ben %100 haklıydım tamamını ödediler. Hasar ödeme gibi ne kadar haklıysanız o kadar öderler

Eyw bu da güzel bir yöntem. Sonuca yönelik. Ben tüm motor ekipmanlarımın faturalarını saklıyorum. Garanti meseleside var zaten , her aldığım günlük giysinin faturasını 3 ay fln saklar atarım ama motor ekipmanları zaten sıklıkla değişmiyor alınan ekipman uzun süre kullanılıyor.kot veya gömlek gibi tuketilse biraz daha zor olurdu.

Birde ekipman da her zaman risk var,kaza olma ihtimali üzerine aldığımız icin ekipman faturasi saklanması olağanüstü durum değil.

Saklarsaniz daha kolay yürütürsunuz süreci. Arkadaşımız hakkını sonuna kdr zorlamış almış.

Yani fatura istemesi saçma bence vergi mükellefi değilim ki faturayı saklayayım. Bu durumda anladığım kadarıyla tabiri caizse çirkefleşmek lazım 😂

Garanti için iade icin vb işlemler icin fatura her zaman saklanır. Neyse isteyen saklasın istemeyen atsın :)

Ne % sınırlaması ne faturası var. Çeketimde serçe parmak kalınlığında delik oldu. Sigortacıya bunu değiştirin dedim. Gak guk etti. Biraz yasaları bilin biraz aktif olun baskın olun alırsınız. Ceketin faturasını istedi. Sen üstündeki pantolonun faturasını saklıyor musun dedim. Sonra sıfır fiyatını bulup ödeme yaptılar. Ben %100 haklıydım tamamını ödediler. Hasar ödeme gibi ne kadar haklıysanız o kadar öderler

Hocam ben tutanağa yazmadım ekipmanları, siz nasıl bir süreç izlediniz onlar için? Ben de fatura vs tutmadığım için adamdan talep ederim diye düşündüm. Motorun sigorta süreci devam ediyorken onları da sıkıştırabilir miyim araya?

Satın aldığınız ekipmanı da kaskoya faturayla dahil edebiliyorsunuz. Kişisel koruma ekipmanı dediğiniz şey yasal kısıtlamalar gereği kask dışında bir şeyi kapsamıyor. Zaten kaza anında sizi koruyup parçalanması için alıyorsunuz. Zaten sigorta gibi görmeniz lazım onları. Bu konuda sigorta şirketlerinin yaklaşımı da böyle.

O sebeple ilk başta kaskoya dahil etmeniz lazım ki sonradan sözlü olarak hak iddia etmeye çalışmayın. Yazılı bir belge olsun elinizde. telike'nin yaptığı gibi de yapabilirsiniz ancak her zaman tutmayabilir. Şanslı günündeymiş.

Karsı tarafın Trafık sigortası kask ve koruma gozlugunu oder. (haklıysanız) Zira trafik kanununda olması zorunlu ekıpman bunlardır. Bunun dışındakiler ise keyfi ekipman olup sigorta sırketleri arıza cıkarabılır. Ote yandan kaskdan karsılayım derseniz cogu kasko da ekıpman ıcın bır bedel belırlenıyor ve onun uzerınden odeme yapılıyor. Misal benım kasko da 5000 tl ama sadece kask 3000 TL. Kıyafetlerı solemıyorum bıle o nedenle bu sene arttıracağım rakkamı.

Moderatör
Arkadaşım geçirdiği bir kaza sonucunda, karşı tarafın sigortasından motorun onarımı, kask ve hatta kırılan cep telefonunun bedelini almıştı.

mt07 ile birkaza yapmıştım ve kazada haklı idim tutanakda ve motorun parasini fazlasi ile aldim sonrasinda şikayetci oldum ve hakim bana bu kazada manevi maddi zararin oldumu dedi bende ekipmanlarımı söyledim ve faturalarını savcılıga verdim mahkeme şu an devam ediyor alıcam buyuk ihtimalle 8 bin tl civari motorun parasınıda 19600tl aldım ama motoru 17000 e almıştım

Şu fatura saklama muhabbetinden bir gün Texas Katliamı gibi geleni geçeni doğrayacağım.
12 yıl önce bozulan iPod'um için ne fatura ne garanti belgesi hiç bir şey istememişti Apple, 12 sene.. Hala ne muhabbetler dönüyor..
Sanırsın Ay'dan kaya parçası getiriyoruz..

Hocam ben tutanağa yazmadım ekipmanları, siz nasıl bir süreç izlediniz onlar için? Ben de fatura vs tutmadığım için adamdan talep ederim diye düşündüm. Motorun sigorta süreci devam ediyorken onları da sıkıştırabilir miyim araya?

Hiç gerek yok tutanağa ben de yazdırmamıştım. Sigortacı hasar tespiti için geldiğinde söyleyeceksiniz. Baskın olun sigprtacılar vermemek için yırtınırlar

Hiç gerek yok tutanağa ben de yazdırmamıştım. Sigortacı hasar tespiti için geldiğinde söyleyeceksiniz. Baskın olun sigprtacılar vermemek için yırtınırlar

Teşekkürler hocam, motora ilk bakmaya gittiğinde servise gittiğimde eksper çoktan çıkmıştı yakalayamadım. Bir dahaki sefere yakalayabilirsem bastırırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar