Kaza yaptım..

Arkadaşlar kaza yaptım :pr: virajlı bi yolda sakin bi suruşle giderken arkamda birden bi araba belirdi bende yol veriyim diye yolun sag tekerlek izine geçtim aynaya bak arabanın geçmesi için yavaşla derken yolun ustune taşmış mıcırları fark etiğimde duşmuştum. Allahtan korumalar vardıda bana bişey olmadı duştuğum gibi kalktım zatende motorun o ön far grenajında çizikler oldu bide gidonu yamuldu :S gidon çok canımı sıktı benım ya onu nasıl duzeltebiliriz ? illa değiştirmekmi gerekir ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmıs olsun oncelıkle far granaj halledılır ama gidon derken şaside yamukluk var galıba eskısı hıc bır zaman olmaz bunu bastan soyleyım ıstersen ıyı bır ustaya gıdıp ısıtıp eskı tarzına cevırmesını ısteyebılırsın tam olmasada otutturur şasi degıstırırsende baya pahalıya mal olcaktır cunku ruhsatta degısmek zorunda

geçmiş olsun arkadaşım.
benim gidonda yamuk düşmüştüm bende, boşa para verme dediler tornacılar düzeltir dediler, sordum ısıtıp düzeltilir dedi. bi sor istersen kaynakçı veya tornacılara

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar ybrnın gidonlarını bilirsiniz şasiden diil sadece gidon yamuldu
StoneOfDeath şaside yamukluk olduğunu sanmıyorum gidon metaryeli zaten duşme durumunda şasiye zarar vermesin diye çabuk yamulabilen bişeydir bildiğin gibi o yuzden şasiye zarar vermez sanırım :)
kartalizma07 Dediğini dikkate alıcam dediğin gibi okadar para vermeye gerek yok :)

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
geçmiş olsun, en büyük kazan bunla kalsın.:cat:

gidon borusumu eğildi yoksa ön amortisör ve amortisörleri birlikte bağlayan mesnettede eğirilik varmı. sadece yana yattıysan sanıyorumki gidon borun eğrilmiştir ve benim cbf ninkisi 20 tl idi. ybr nin fiyat nedir bilmiyorum ama pek pahalı olmasa gerek.motorun yürüyen aksamına kaynak vurdurmamanı öneririm. ısıl işlem gören metal özelliğini yitirdiğinden ve motosiklet gibi yürüyen aksamı hayati tehlike yaratacak bi taşıta kaynak vurulması kazayla sonuçlanacaktır

Forumdan Uzaklaştırıldı
inşallah sasınde bırsey yoktur tememnnı o bu arada tornacıların yaptıgı ıslemde once demıre kaynakla ısıtıp sonra cektırıp eskı yerıne otutturmaya calısıolar ama dedım ya ben yaptım ordan bılıorum dıkkatlı ol 1kere yaptır bıkere kaynagı yıyen demır 2cıye zor ısınır ve tutmaz 1kere yaptır tam yaptır usta tanıdık degılsede cok pazarlıga gırme ve acele etme bastan sagma yapar olmaz sonra uzulursun ben zamanınde aileme solememek ıcın aceleye getırdım tam oturmadı mesela dıkkatlı ol yavas yavas halledersın onemlı olan sende bırsey olmaması

allah daha kötüsünden korusun cok geçmiş olsun sende bişey olmasın digerleri kolay

Forumdan Uzaklaştırıldı
allah daha kötüsünden korusun cok geçmiş olsun sende bişey olmasın digerleri kolay

aynnen cok dogru bır laf ben aptallık yaptım motoru vurmamak ıcın motoru yatırdım bacagım altında kaldı 6yerden kırıldı 20gun oldu oturuyorum bugun daha yenı topuk ustu yurumeye basladım :cherry: ama motor servıste yatıyo yapıldı hemde 1-2gunde dıreksıyon saga cekıyordu aynam kırılmıstı fakat 2gunde oldu ama ben daha 20gun beklıcem kendı saglımız herseyden onemlı

Geçmiş olsun.Eğer gidon çok yamuksa değiştirmeni tavsiye ederim değilse düzeltmek bir nebze olsa idare eder.Çünkü başka bir zorlanmada gidonu eline almak istemezsin değil mi?

Geçmiş olsun kardeşim. Allah tekrarını nasip etmesin.............. ...................

Hepinize çok saolun arkadaşlar ufak olsun buyuk olsun Allah kimseye kaza vermesin :)

vlad1462 sadece gidon borusu yamuldu sanırım onuda ufak çaplı bi egme bükme operasyonuyla hallettik şimdilik iyi gidiyo ama Hay.alper.est 'in dediği gibi gidonu elime almamak için en uygun bir zamanda gidonu değiştiricem :)

StoneOfDeath su anda pek kaynaklık durumu yok sanırım bir ara servise gider göstertirim zaten :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar