kaza yaptım :(

Motosikleti
Voge 250RR
Bugün öğle saatlerinde tramvay yolunda giderken kaza yaptım , tramvay yolunda gitmek asli kusurdur ve bunun da zaten farkındayım.
Normalde dönmeyecek olup dönme ihtimali olana bile durur yol veririm zaten aktif olarak tramvay yolundan gitmek gibi bir hata yaptığım için.

30la falan gerçekten dikkatli bir şekilde gidiyordum ben sinyal göremedim karşı taraf tutanağa sinyal verip döndüğünü yazdığı için net konuşamayacağım, düz gidecek gibiydi yolun tam en sonundan sola çok çok ani bir manevra yapti zaten manevranın baslangiciyla kendimi yerde bulmam saniyenin 10da 1i falan zamanda gerçekleşti.

Ben kazayı değil de gerçekten BİRÇOK insanımızın hala daha çok iyi insanlar olduğunu anlatmak için açıyorum konuyu, ben istememe rağmen ambulans çağırdılar ve olayla hiçbir alakası olmayan insanlar bile ambulans gelene kadar basimda durdu yerden kalkmama bile izin vermediler.

Ayrıca karşı taraf da çok anlayışlı insanlardı bana zarar gelmesinden çok korktular zaten haklı haksız hiçbir şekilde tartışmadık ben kendime gelince tutanagimizi tutup helalleştik. Az önce de arandım halim hatrım soruldu bir şeyin var mı şuan iyi misin diye, gerçekten sevindim .

Bende de motorda da pek sorun yok ama muhtemelen daha da motosiklet sürmem. Gerçekten hiç beklemediğim bir zamanda gerçekten dikkatli ve iki gözüm tamamıyla açık her şeye dikkat ederken bile kaza yaptım ve yaralandım. Çok ani bir manevraydı ve zaten gözümün gormesiyle kendimi yerde bulmam bir oldu sanırım araç bana yandan çarptı pek de engel olunabilecek bir kaza değildi.

Merak eden olursa benim tek kusurum tramvay yolundan gitmek , aracın kusuru ise sinyalsiz dönüş ( emin değilim) , kontrolsüz ve ani dönüş. Olay yerine trafik polisi de geldi sen zaten kusurlusun ama sinyal harici ekstra olarak ona kirmizi yanıp sönüyor kontrolsüz dönüş yaptığı için ne çıkacağı belli olmaz o detayı da yaz unutma dedi.

İşin sonunda en azından iyi yerden bakarsak çok iyi insanlarla tanışmış olduk ne kadar dikkatli gitsem bile yine de sağ kolum 14 yaşındaki hırtonun facali koluna döndükten sonra motorun onarımını yapıp satışa sunabiliriz artık 😅

Masraflar gelip geçicidir kusurluysam sigortam karşılar halledilir karşı taraf zor olanı başarıp benim için endişelendi ve gerçekten önemsedi. Bu benim için gerçekten çok değerli bir şey çünkü birkaç ay önce kaza bile denmeyecek kadar küçük bir kazada karakolluk olmuştuk.

Bana ırkçılık yapmam için bu 2 olay yetti de arttı ırk farkı diyeyim siz hangisi Türk hangisi diğer ırk kendiniz tahmin ediniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun, çok üzüldüm.

Zamanında bir çoğumuz kaza yaptık, doğaldır ilk zamanlar motordan soğuyorsun, "artık motoru bıraktım" diyorsun, motorunun kazalı halini görünce "len iyi ki bıraktım bu işleri" diyorsun.

Bir zaman sonra kaşıntı tutuyor, yeniden başlıyorsun. Yaptığın kazayı iyi analiz edip o kazadan ders alabiliyorsan ve eksik yönlerini keşfedip eğitim alıp onların üzerine gidiyorsan ne ala. Yoksa uyandırayım 1 sene içinde yeniden kaza yapacaksın.

Seninki ciddi bir kaza değil, hatta mantar bir kaza. Ders almışsan süper, hemen motoru bırakmayı düşünme.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Çok geçmiş olsun Eser kardeş. Tez zamanda iyileş inşallah. Allah beterlerinden saklasın ve iyileriyle karşılaştırsın.

Motosikleti
Voge 250RR
Yoksa uyandırayım 1 sene içinde yeniden kaza yapacaksın.

Seninki ciddi bir kaza değil, hatta mantar bir kaza. Ders almışsan süper, hemen motoru bırakmayı düşünme.
Teşekkür ederim öncelikle,

1 sene içinde sanırım 3 kaza yaptım hepsi de dikkatli giderken oldu anlamsız şekilde, çok fazlaca riskli sürdüm ama telime zarar bile gelmedi, ölsem de sıkıntı yok diyip çıktığım günler de oldu ama kaza çabalasam da yapamadım ve garip şekilde yine temkinliyken buldu bela.

Motoru bırakma konusunda en azından güzel bir süre eminim , motosikleti satmak butce olarak da anneme yardımcı olmuş olacak.

Geçen cumartesi bir araca sürtüp fark etmemiş polis arkadaş olay yerini terkten 46bin tl ceza yazmış ve araçta kasko da var ama biliyorsunuz aksini ispatlayamazsak kaza yerini terk edince karşılamıyor kasko da sigorta da,

Bir süre yaşıtlarım gibi toplu taşımada sürünmek iyi gelir diye düşünüyorum aklım da başıma gelirse belki bu sefer kendi emeklerimle bir motosiklet alıp tekrardan başlarım belki de , belli olmaz.

En azından kanımın hızlı aktığı motosiklet kariyerim sonlandı diyebilirim herhalde 😄
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok geçmiş olsun Eser kardeş. Tez zamanda iyileş inşallah. Allah beterlerinden saklasın ve iyileriyle karşılaştırsın.
Cok teşekkür ederim bir sıkıntı yok ağrılarım çekilmez değil sadece bir süre spora ara vermem gerekecek gibi o moralimi bozdu birtek.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Geçmiş olsun, motor sürmeye devam etmek istek meselesi, ben ciddi bir kaza geçirdim, ölme riskimin fazla olduğu bir kaza ve sağ kaval kemiğim kırıldı, çapraz bağ koptu, 3 ay sonra motora binmeye devam ettim. 12 yıldır sürüyorum.

Bu kadar süredir çok kaza yaptım ama bir kere bile tekeri in kayıta düşme gibi bir durum yaşamadım, yani hakimiyeti iyi ama kaza bir şekilde oluyor ve takılmamak lazım.

Hatta 3 hafta önce arkadaşı otogara götürürken otogar içerisinde U dönüşünü TIR çevirir gibi yaptım ve acemi diye dalga geçti bir kaç kişi.. Hava yağmurlu ve yerde demir mazgallar var, ben o cahillere açıklama da yapmadım, 12 yıldır bu zihniyet ile motor hakimiyetini kaybetmiyorum ama ömründe motor sürmeyenler salak salak yorum yapıyor.

Sonuç olarak kim haklı kim haksız, kim kusurlu kim kusursuz gibi tartışmalar önemsiz, hayatta düşme kalkma her zaman olur ve takılmamak lazım, motor sürmeye devam edip etmemek senin isteğine kalmış. Geçmiş olsun tekrardan.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Her milletin iyisi de var, kötüsü de var. Münferit olaylar geneli bağlamaz. Biri senle karakolluk oldu diye, bütüne karşı en saçma şekilde ırkçı oldum ne demek. Voge 250 rr 'a bindiğine göre hayat tecrüben çok fazla değil. Ayrıca bu coğrafyada yaşayanlar pek ırkçı olamaz. Zaten 72,5 millet yaşamaya alışkınız. Senin bu kafayla motora binmemen daha hayırlı.

Motosikleti
Hero Dash 125
Başınıza gelen olayda anlamadığım konu şu oldu. Ambulans çağırılmış, polis gelmiş. Yani yaralamalı trafik kazası olarak geçer ve bu durumda traafik polisi kaza tutanığını doldurur. Size neden "Olay yerine trafik polisi de geldi sen zaten kusurlusun ama sinyal harici ekstra olarak ona kirmizi yanıp sönüyor kontrolsüz dönüş yaptığı için ne çıkacağı belli olmaz o detayı da yaz unutma dedi." kendiniz tutanak tutacakmış gibi, detayı yaz dedi?

Çok geçmiş olsun. Bilinçli bir sürücüsünüz diye anlıyorum yazdıklarınızdan. Hatalarımızdan ders çıkardığımız sürece sorun yok. Cana gelcek olan mala gelsin diyelim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun.

Not: Irklara değil kültürlere takın illâ ki bir şeye takacaksanız. Irkın / genlerin bir etkisi yok, bazı kültürler (ya da kültürsüzlükler diyelim) sorunlu veya diğerleriyle ziyadesiyle uyumsuz olabiliyor.

Motosikleti
sattık :(
Öncelikle geçmiş olsun, fakat bir kişinin size iyi davranıp davranmaması ırk ile korelasyon halinde bir etmen değil, umarım düşüncenizin böyle oturmaması ve tez zamanda iyileşmeniz dileğiyle.

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Daha once de tramvay yolunda ayni sekilde kaza yapan birisi vardi, siz miydiniz?

Motosikleti
Voge 250RR
Başınıza gelen olayda anlamadığım konu şu oldu. Ambulans çağırılmış, polis gelmiş. Yani yaralamalı trafik kazası olarak geçer ve bu durumda traafik polisi kaza tutanığını doldurur. Size neden "Olay yerine trafik polisi de geldi sen zaten kusurlusun ama sinyal harici ekstra olarak ona kirmizi yanıp sönüyor kontrolsüz dönüş yaptığı için ne çıkacağı belli olmaz o detayı da yaz unutma dedi." kendiniz tutanak tutacakmış gibi, detayı yaz dedi?
Kendimiz tuttuk tutanağı , ambulansla hastaneye gitmediğim için olabilir.

Daha once de tramvay yolunda ayni sekilde kaza yapan birisi vardi, siz miydiniz?
Evet bendim yine aynı şekilde sinyalsiz dönen bir araca ben carpmistim orada yerler ıslak diye duramamistim kendi kafamda ongorulup engellenebilir bir kazaydı ama bunda direkt araç yandan hiphizli bir şekilde atlayıp çarptı. Ben de bunu kendime uyarı olarak görüp en azından bir süre motosiklet kullanmamaya karar verdim, bu arada burda herkes kullanıyor tramvay yolunu ben hepsinden dikkatli gitsem de yine beni buldu .

Motosikleti
D400
Kendimiz tuttuk tutanağı , ambulansla hastaneye gitmediğim için olabilir.

Evet bendim yine aynı şekilde sinyalsiz dönen bir araca ben carpmistim orada yerler ıslak diye duramamistim kendi kafamda ongorulup engellenebilir bir kazaydı ama bunda direkt araç yandan hiphizli bir şekilde atlayıp çarptı. Ben de bunu kendime uyarı olarak görüp en azından bir süre motosiklet kullanmamaya karar verdim, bu arada burda herkes kullanıyor tramvay yolunu ben hepsinden dikkatli gitsem de yine beni buldu .

sorunu çözmek amacıyla tramvay yolunu kullanmamayı seçmemek için adam motosiklet kullanmamaya karar verdi helal olsun.

:D

Motosikleti
Voge 250RR
Bu arada karşı taraf aradı sigorta şişmesin diye herkes kendi cebinden yapabilir bir ailenle konuş dedi. Ani ve sinyalsiz kontrolsüz dönüş (kırmızı yanıp sönen yerde) yapan birisinin kusuru tramvay yolunda giden birisiyle kiyaslaninca hiç mi sayiliyor yoksa kusur dağılımı nasıl oluyor fikri olan var mı?

Motorda alüminyum kaynak gerekli ve sağda çok fazla çizik var çünkü ,

sorunu çözmek amacıyla tramvay yolunu kullanmamayı seçmemek için adam motosiklet kullanmamaya karar verdi helal olsun.

:D
Düz yolumda giderken de kaza yaptım, defalarca kez eminim hepiniz gibi kazanın eşiğinden döndüm , iki kez de ciddi anlamda ölümden dönmüştüm. Hepsi 1 yıl içinde gerçekleşti sorun bende ya da insanlarda bu olaydan bağımsız motosikletin benim için tehlikeli bir şey olduğu kanaatine vardım. Ayrıca ben izmitte sizin gibi suremem normal yoldan gitsem bir şekilde kendimi arabalarin sağında bulurum fark ettiğim an da bi kapı açılır yere düşer kolum kırılır 😅

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok geçmiş olsun.
Bir süre ara vermek iyi olur. Belki sonadan tekrar başlarken o aradan sonra düzgün eğitim alır başlarsınız.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Çok geçmiş olsun da herkes duyarlı davranıyorken konu nasıl ırka bağlandı kaçırdım orayı jhsdg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar