kaza yaptım

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
merhabalar, 2 ocak salı günü işten dönerken bana araba çarptı, kaza ile ilgili yorumları merak ettiğim için paylaşmak istedim.

kazayı kısaca özet geçeyim, yol boş diye girdim ama meğer geriden hızlı gelen bir araç varmış, ben yola baktığımda boştu ama ben bağlanana kadar o bana gelip çarptı, böyle bir duruma düşme sebebim ise oradan o hızla araç geçeceğini hiç ön görememekti çünkü her gün geçtiğim bir yol ve genelde orada araçlar bir birine sürterek geçiyor ve bu nedenle hep yavaş geçiyorlar...

kazanın kısa videosu:

Gecmis olsun insallah kirik vs yoktur.

Yalniz kazada cok temel bir hata yapmissin. Bakmadan bodoslama girdin yola.

Neyse Allah beterinden korusun. tekrar gecmis olsun

Geçmiş olsun esasında geldiği görülüyor sanki beyaz arabanın üzerinde farlar görülüyor. Dönmeden önce bi kez daha bakıp dönseydin keşke o arkadaş da kornaya basacağına frene bassaymış keşke.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Geçmiş olsun.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Tüh... Büyük geçmiş olsun. Tam etme sağa bak diyecektim kaza oldu.

Geçmiş olsun, bu kadarına şükür sizde büyük bir hasar yokmuş anladığım kadarıyla. Her gün geçtiğim yol bir şey olmaz düşüncesine güvenmek hepimizin yaptığı hatalardan biridir muhtemelen.

Videoda dikkatimi çeken sağa attığınız tek bakış. Kamera muhtemelen çenede, sizin az biraz daha yukarıdan baktığınızı düşünüyorum, yani tahmini BMW’nin tavanının az üstünden bakıyorsunuz; bu da görüntüyü engelliyor olabilir.

Kaza anından hemen önce karşınızdaki sahnede zaten çok fazla potansiyel tehlike mevcutmuş. Soldaki kırmızı arabanın hem sizin hem de soldan gelen araçların görüşünü engellemesi, önünüzde yavaşlayan ve sağ görüşünüzü engelleyen araç, yolun karşısında sağa yanaşıp duran ve ne yapacağı belli olmayan Corsa, yine yukardan gelip sola dönen kamyonet, yağış ve yerlerin ıslaklığı vs. derken fazlasıyla yoğunluk mevcut. Ufak bir “bakıp da görememe” durumu olmuş olabilir. Aynı zamanda BMW sizi engellediği için yukardan gelen aracın da sizi görme ihtimali çok düşük oluyor. Çok geçmiş olsun.

vallah ne desek boş büyük hata yapmışsın ama kırmızı araç korna yapmak yerine frene asılsa durabilir miydi? durabilirdi.
seninkine hata dersek, kırmızı araç tam çöp bir sürücü.
öyle bir yolda hız kesmeden sürmek anca öngörüsüz malın işidir. cidden aklım hayalim almıyor. bak sen kafanı hiç yoktan sağa çevirdin belki yorgundun vs anlık nutkun tutuldu bilemem ama orada araçlar araya girebilir oradan hızlıca gitmek, kontrolsüz gitmek. benim aklım almıyor gerçekten.

biraz beyin lazım. bomboş bir kaza. büyük de konuşmak istemiyorum ama senin motorla yaptığın kaza duruma göre anlaşılabilir büyük hata yapsan da, yukarıda saydığım sebeplerden ihtimali var. yağmur, ışık o bu şu derken belki görmedin vs. 2. bir kontrol şarttı ama ilkine güvendin vs ama orada araçlar o arabanın önüne atlayabilir bunu düşünememek daha kötü.

aptal gibi süren sadece korna çalan bebe

Geçmiş olsun, sizde birşey olmadığı sürece gerisi önemli değil ama hatalarımızdan öğrenmemiz şart. Malesef burada hatanın neredeyse tümü sizde. Özellikle trafiğin bu kadar yoğun olduğu ve yağmurun da yağdığı bir ortamda ekstra dikkatli olmak gerekiyor.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Geçmiş olsun
Sinirim bozuldu
Arabayı kullanan hıyar kornaya asılacağına sağa kırsa belki temas olmayacak

Geçmiş olsun Fatih en büyük kazan bu olsun sende birşey yoksa şükür..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Geçmiş olsun Fatih, Sen iyisin ya gerisi olur gider. Kaza sebebini de kendin söylemişsin zaten, aman dikkat.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
İyi dilekler için teşekkür ederim. En doğru tespiti @khaira yaptı. Kamera sabit ve ben yola göz ucuyla baktım.. kamera dönmedi diye beni bakmadı sananlar olmuş. Kamera kaskta sabit, gözlerindeki lenste değil kamera :D

Kaza sonrası eleman ile konuştuk baya.. aramızda beyaz BMW ve yol tabelasi yüzünden o beni görmedi ve bende onu...

Sorun hız. Orada baglanti var ve baglantılarda yavaş olmak gerek, eleman 20 yaşlarında tahminimce, genc biri. Ve orada babasının yolu gibi hız yaptığı için bu kaza oldu... Oda yolu boş sandı bastı gaza aslinda... Sonuç olarak o bana carpti. Orası bir ana yol değil, önüme atladı diye suclayamazsin cunku hız sınırı en düşük seviyede orada.

Evet, dediğim gibi, ben yola baktım, gördüğünüz ışık ise duran bir aracın, yani orada geride duran bir araba da vardi...

Solumda kırmızı araç beni ezmesin diye geniş aldım yolu, önde beyaz aracin arkasına bağlanma niyetim vardı ama kısmet olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

Beyaz BMW ye bakarken ilk bakisimdi karşıya ve girerken göz ucuyla 2. Kez baktım. Videodan bu anlaşılıyor mu?

Hani kusuru bana çıkartır ise Exper ile kavga edeceğim çünkü. Tehdit etme durumu da var. Kızgınım biraz.

Son düzenleme:
Motosikleti
V-Strom 800 DE
çok geçmiş olsun, benzer durumda ben de aynı hareket edebilirdim gibi geldi. İzlerken solundaki araba da çıktı olsa rahatlığı oldu çünkü. Sana çarpmasa ona girecekmiş zaten o gelişle

En büyük kazan bu olsun

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Fatih,

Öncelikle büyük gecmis olsun cok ucuz atlatmissin daha kötüsüde olabilirdi.

Kaza hakkinda benim fikrim sudur ki kusura bakma ama buradan sana nurtopu gibi bir asli kusur cikar.

Öne sürdügün argümanlarin hicbiri seni hakli cikarabilecek seyler degil. Yola baglanan ve beklemesi gereken sensin diger arac öncelikli durumda.

Dost aci söyler , kaza raporu ciktiginda paylasirsan sevinirim.

Sevgilerimle

Geçmiş olsun.

Aslında kazayı yazarken de kök nedeni belirtmişsin: "... ön görememek.."
Bunun diğer ifadesi "var saymak" ve bu da altın kurala getiriyor bizi: "Trafikte var saymayacaksın. Döneceğini, dönmeyeceğini, çıkacağını, çıkmayacağını, duracağını, durmayacağını... var saymayacaksın".

"Oradan o hızla araç geçeceğini ön görememek = Oradan araçların yavaş geçeceğini var saymak"

Göz ucuyla bakmak aynaya olabilir.Yön değiştirirken bile aynaya bakıp sonra kafanı döneceğin yöne çevirirsin kör nokta kontrolü yaparsın benim bildiğim bu.Burada sen ana yola katılıyorsun bekleyip bakman lazım.Videonun 15.saniyesinde görünen dur levhası bunu açıkça ortaya koyuyor.

Araba hızlı geliyor olabilir.Burada arabanın kusuru fren yerine kornaya basması .

Bu kazada muhtemelen sen kusurlu çıkarsın .

Tekrar geçmiş olsun.

İyi dilekler için teşekkür ederim. En doğru tespiti @khaira yaptı. Kamera sabit ve ben yola göz ucuyla baktım.. kamera dönmedi diye beni bakmadı sananlar olmuş. Kamera kaskta sabit, gözlerindeki lenste değil kamera :D

Kaza sonrası eleman ile konuştuk baya.. aramızda beyaz BMW ve yol tabelasi yüzünden o beni görmedi ve bende onu...

Sorun hız. Orada baglanti var ve baglantılarda yavaş olmak gerek, eleman 20 yaşlarında tahminimce, genc biri. Ve orada babasının yolu gibi hız yaptığı için bu kaza oldu... Oda yolu boş sandı bastı gaza aslinda... Sonuç olarak o bana carpti. Orası bir ana yol değil, önüme atladı diye suclayamazsin cunku hız sınırı en düşük seviyede orada.

Evet, dediğim gibi, ben yola baktım, gördüğünüz ışık ise duran bir aracın, yani orada geride duran bir araba da vardi...

Solumda kırmızı araç beni ezmesin diye geniş aldım yolu, önde beyaz aracin arkasına bağlanma niyetim vardı ama kısmet olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

Beyaz BMW ye bakarken ilk bakisimdi karşıya ve girerken göz ucuyla 2. Kez baktım. Videodan bu anlaşılıyor mu?

Hani kusuru bana çıkartır ise Exper ile kavga edeceğim çünkü. Tehdit etme durumu da var. Kızgınım biraz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar