KAZA Yaptım

Kontrolsüz 4 yol ağzında bana göre solumdan gelen araca çarptım. Suç kimdedir? Ona göre motoru sigortaya yaptıracağım.

Kazaya gelince adam beni görmedi, bende duramayacağımı düşündüğüm için motoru yatırmak da istemedim. Aracın arka çamurluğuna çarptım. Aracın üstünden Jackie Chan gibi uçarak kafayı yere vurdum.

Ne varsa motorcularda var arkadaşlar. Kurye arkadaşlarımız hemen yanımda bitti. Kıpırdatmayın, ambulans çağıralım dediler.
Bir süre yerde yattıktan sonra kontrollü bir şekilde uzuvlarımı oynattım. Ağrı, sızı, yara vs olmadığına emin olduktan sonra ayağa kalktım.
Şu an sadece boynum ağrıyor. Kask, ceket, bot ve eldiven olmasaydı bu postu hastaneden atıyordum :)
Kask parçalandı. Araca çarpma hızım 60 km/h idi. (Arvento'dan baktım)
Ceketin omuzundaki metal korumasında ve eldivenin korumalarında çizikler var.

Çok merak edenlere: Kaskım çene açılır LS2 FF370 modeli. Kaza anında çenesi açılmadı sapasağlamdı.
Tavsiye: Siz siz olun benim motorum hızlı gitmiyor, çok trafiğe çıkmıyorum, kask/ceket sıkıyor beaa deme! O kaskı ceketi eldiveni giy. Hastanelik OLMA!

l4BYOJ.jpg

VB2prZ.jpg

60 km/h ile kaskınız kırıldıysa daha yüksek hızlarda ne olurdu allah bilir. senin yaptığın kazanın bir benzerini ben 120 km/h ile yapıp kafa üstü düşmüştüm. shoei vardı bende sadece çizilmişti. hadi el kol bacak kırıldımı kaynıyor geri ama kafayı patlatırsan geri dönüşü çok sıkıntı. kesinlikle paraya kıyılıp en azından fiber bir kask almak lazım. onun haricinde sırt ve bel koruması çok çok çok önemli. bana göre kafadan sonraki korunması çok önemli olan 2. bölge. allah korusun omuriliği kırarsan keşke ölseydim diyeceğin bir hayat geçirebilirsin.

Cadde ile sokak kesişimi değil ve 2sokak yada 2cadde kesişimi ise yol her zaman sağdakinin hakkıdır. Tutanak tuttun mu bilmiyorum ama keşke ambulans çağırttırıp, polise tutanak tuttursaydın. Kafa travması geçirip geçirmediğini anlamak için gitmen gerekirdi. Mucize eseri hayattasın dersek, şaka yapmış olmayız kanımca.

Tekrardan geçmiş olsun.

gecmis olsun!
yeni kaskin bence daha iyi birsey olmali, daha yuksek bir hizda kaza aninda bu kadar sansli olamayabilirsin

Sharptan 5 yıldız alan her kask aynıdır, daha düşük yıldız alan shoei araiden bile iyidir diyen LS2 savunucuları neredesiniz? fitili ateşliyorum hadi yiyin birbirinizi

Mersin İl Temsilcisi
Allah korumuş gözüm.
Tekrarını yaşamaman dileğiyle..

Geçmiş olsun dostum. Dirsek ve dizlik takıyorum ama bu postu gördükten sonra 2. elde olsa ucuzda olsa omuz korumalı bir mont almam gerek belliki.

Geçmiş olsun, bu gibi durumlarda, boyun, omurga hasarları, beyin sarsıntısı ve iç kanma riskinden dolayı yerinden kıpırdamayıp polis ve ambulans çağırmak gerekli.
Kaburga kırılıp akciğere batabilir vb. durumlar eve yürüyerek gidip evden mefta çıkma riski var aman dikkat. Bu arada kask kırılmış gerçi ama kırılmasa da çöptü, shoei de olsa arai de olsa sadece çizik bile olsa üzerinde o da çöp olur umarım kullanmaya devam etmiyoruzdur bu kaskları.

Ekipmanın önemi bir daha belli oldu. Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun.

Kontrolsüz kavşaklarda yol öncelikle kavşak içindeki araçta, sonra sağdaki araçtadır.
Sağda olduğun için yol senin hakkın gibi görünse de aracın arka çamurluğuna vurduğun için, aracın senden önce kavşağa girdiğini anlıyoruz.

Yani yol vurduğun aracın hakkı, sen haksız durumdasın.

geçmis olsun , bak dogru diyosun motorcu bi kaza yapsın onu goren bütün motorcular gelir emin ol .
gecenler viraja girerken vites dusurdum yanlislikla bosa dusdu gaz yemeyincede motor yerde ben ayakda onumden 3 araba gecdide kaldirak yardim edek demedi 😔

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın. Kasktaki kırık tam boynunun üstüne düştüğün için oluşmuş olmalı. İyi ki kaskın varmış. Kaskın iyi yada kötü. Görevini yapmış.
Bir kaç aydır boyun ağrısı çekiyorum. Ve sebep olarak aklıma 11 yıl evvel kaskımın üzerine kafa üstü düştüğüm kaza geliyor. Umarım ileride bir sıkıntıya sebep olmaz.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. yaşım 35 umarım boyun fıtığı olmam :)

kaza tam olarak aşağıdaki şekilde oldu. aracı daha servise çekmedim. kim haklıdır? ona göre servise çekeceğim ya da garajımda kendim tamir edeceğim.

agP5Pz.png

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. yaşım 35 umarım boyun fıtığı olmam :)

kaza tam olarak aşağıdaki şekilde oldu. aracı daha servise çekmedim. kim haklıdır? ona göre servise çekeceğim ya da garajımda kendim tamir edeceğim.

https://i.hizliresim.com/agP5Pz.png

Geçmiş olsun.

Kontrolsüz kavşaklarda yol öncelikle kavşak içindeki araçta, sonra sağdaki araçtadır.
Sağda olduğun için yol senin hakkın gibi görünse de aracın arka çamurluğuna vurduğun için, aracın senden önce kavşağa girdiğini anlıyoruz.

Yani yol vurduğun aracın hakkı, sen haksız durumdasın.

Yukarıdaki mesajda da söylediğim gibi araç senden daha önce kavşağa girmiş. Yol kavşaktakinin hakkı olduğundan sen haksız durumdasın.

Tekrar geçmiş olsun.

Adam arabasını yaptırmayacak mı?

Zaten amortisör değişecek ve karenaj tamiri olacak. Ver servise motoru, hiç olmazsa kusursuzluğun oranındaki kısmı karşı sigorta öder. Yok sen %100 suçlu isen adama vereceğin para sende kalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar