bn olsam adamın parasını odemem
Abdest al arada.
akşam akşam krize girdim yine:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Krizden çıkar çıkmaz sende al.
Sonuna dil çıkarma işareti koymayı unutmuşum.
Birde şöyle bir senaryo kuralım, diyelim 50km hızla gidiyorsun yaşlı bir kadını veya bir çoğu aldın altına Allah korusun öldü ve 100% haklısın.
1) Suçumu kabul eder, 15yıl yatar çıkarım.
2) Durmam basar kaçarım.
3) Ehliyetim yok hakim bey, ama çok iyi kullanırım. Hafifletici sebep olsun der 15 yıldan az yemek için bir taraflarımı yırtarım.
Hangisini seçeceğine sen karar ver. Geçmiş olmasın diyeceğim ağır kaçacak yav biraz sorumluluk sahibi olun. :farao:
ehliyetsiz arkadaşı savunmuyorum ama bu daha önce de tartışılmıştı sanırım , bende senin gibi düşünüyordum , yani ehliyetsiz adamın trafikte olmaması gerekiyor dolayısıyla kazada karşı taraf suçlu olsa bile otomatikmen ehliyeti olmayan vatandaş kusurlu bulunur diyordum fakat öyle değilmiş , ehliyeti olmasa bile kazanın oluş şekline bakılıyormuş ve kusur oranı ona göre belirleniyormuş ...
ne yani ehliyetim olsa o araba bana çarpmıyacakmıydı altına alıp sürüklemiyecekmiydi .......nasrettin hoca evini kilitlemeden çarşıya çıkmış dönmüşki ev soyulmuş...bağırmış komşular yetişin ... komşular gelince ya hoca olurmu böle kapıyı açık koyuyosun bide kavuğun var filan diye başlamışlar hocayı bombardımana suçlamalara ...hoca daralmış heyyyyyyt be yeter demiş herkes beni suçluyo bu hırsızın hiçmi suçu yok.......
Aynen katılıyorum Ehliyetinin olup olmaması 2.plana atılıyor yani şöyle tamam ehliyetin yok onun için bir ceza yiyiyosun ama kazanın oluş şekli ıvırı zıvırı araştırılıyor kazadaki suç oranları dağıtılıyor ondan sonra sıra ehliyete geliyor..:wiinkk:
Bu arada geçmiş olsun dostum anlatış tarzın ilginç güldürdü beni gece gece...
bn olsam adamın parasını odemem