Kaza yaptım yedek parça

arkadaşlar merhabalar, forumda yeniyim konuyu nereye açacağımı bilemedim

ktm duke 200 motorumla tek taraflı bi kaza yaptım ve ön taraf gösterge paneli hariç yok oldu diyebiliriz
değişmesi lazım yani(ön tarafta motoru tutan titanium demirler ve direksiyonun açısını ayarlayan demirler hariç)
aldığım yere servise götürdüm ve bana titanium demirler ve işçilik dahil 9.500 lira masraf çıkardılar

yan ayak basma yerleri, ön titanium demirleri vs. çıkarttık yine işçilik dahil 5.500 lira masraf çıktı
ayna seti, debriyaj/ön fren maneti, elcik seti, ön sinyal seti, vites/arka fren pedalı, sadece siyah yan grenaj derken 5.5k yı bulduk

ben onayladım ama herhangi bi kapora ya da ücret ödemedim çünkü fiyatları kendimde araştırmak istediğimi söyledim
eve geldim 1-2 saattir internette dolanıyorum ve verdikleri fiyatlarla, internetteki orjinal parça fiyatlarının arasında ucurum var

atıyorum 195 lira dedikleri arka fren pedalı n11 de speedmotor adlı mağazada orjinali 85 lira, sticker seti 590 lira dediler ama ben 220 liraya buldum

sormak istediğim soru özetle şu dur;
parçaları kendi servisinde uber fiyatlara mı yaptırmalıyım yoksa internette ucuz ve orjinalini bulduğum parça siparişleri tek tek verip aynı yere götürüp sadece işçilik ücretiyle mi yaptırmalıyım?

saygılar

Şahsi fikrim, teccrübemdir. Tavsiye niteliğinde değildir:

Zamanında CBR125 ile yaptığım kaza neticesinde servis tam 3500 lira fiyat çıkarmıştı (motoru alış fiyatım 7500 TL 0 KM YIL 2013)
Durum aynı seninkine benziyordu. Grenajlar patladı. Kafada pek bir şey kalmadı. Arka fren pedalı braketle beraber uçtu vs.
Servise küfür ettim. Bi de 250 tl ekspertiz ücreti aldılar. Tamir ettirirsen almayız dediler. Madem öyle 250 veriyim o kadarlık parça satın bana, ı ıh kabul etmediler. Yine küfür ede ede motorumu aldım. Sanayiye abimin dükkanına koydum.
İncelemeye başladım. En kritik parçaları aldım. (Kafa demiri, sağ braket, fren levyesi: 170 tlden daha az tuttu (orijinal servisten aldığım fiyat))
+1 Kutu sprey, grenaj tamiri için malzemeler 30 tl de o tuttu.
ön cam eksik kaldı. Olmayı versin dedim almadım.
Isı tabancası ile yamulan plastik parçaları orijinale yakın haline getirdim. Macun ve yapıştırıcı ile destekledim.
Grenajları da zımparalayıp yapıştırıp (kaynak daha iyi olurdu da vakit yoktu) boyadım.
Gözümde eskisinden daha güzel olmuştu bile! Çünkü ben yapmıştım.

Son düzenleme:
dün akşam facebookta gezinirken böyle bir gönderi gördüm. arkadaşa ulaş elinde ktm nin cogu parçası var diye biliyorum :) bana da bi dua edersin artık.

@engin_deniz @MSMorkan

çok sağolun arkadaşım, facebooktaki arkadaşa yazdım cevap bekliyorum
ön far falan demiş ama yan kenar renkleri tutmuyor sanırım yani resimde gördüğüm o

sinyaller, pedallar, manetler, aynalar vs artık kurtarabildiğimi o arkadaştan kurtarıcaz :)

ayrıca benim servis baya kitliyodu exper 250, işçilik 1000 lira, parçalar 8 bin lira dendi
bugün arayıp iptal ettirmek istediğimi, daha iyi fiyat bulduğumu söyledim ve bir bozuldu eleman :D surat hükümet duvarı

@engin_deniz @MSMorkan

çok sağolun arkadaşım, facebooktaki arkadaşa yazdım cevap bekliyorum
ön far falan demiş ama yan kenar renkleri tutmuyor sanırım yani resimde gördüğüm o

sinyaller, pedallar, manetler, aynalar vs artık kurtarabildiğimi o arkadaştan kurtarıcaz :)

ayrıca benim servis baya kitliyodu exper 250, işçilik 1000 lira, parçalar 8 bin lira dendi
bugün arayıp iptal ettirmek istediğimi, daha iyi fiyat bulduğumu söyledim ve bir bozuldu eleman :D surat hükümet duvarı

rica ederim. geçmiş olsun şimdiden sanada motorunada

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun , ktm nin parçaları euro bazlı avrupadan ithal olduğu için biraz tuzludur. Facebookta "KTM Duke Turkey" gurubundada aradığın parçalar için başlık açarsan satan vardır.

arkadaşlar merhabalar, forumda yeniyim konuyu nereye açacağımı bilemedim

ktm duke 200 motorumla tek taraflı bi kaza yaptım ve ön taraf gösterge paneli hariç yok oldu diyebiliriz
değişmesi lazım yani(ön tarafta motoru tutan titanium demirler ve direksiyonun açısını ayarlayan demirler hariç)
aldığım yere servise götürdüm ve bana titanium demirler ve işçilik dahil 9.500 lira masraf çıkardılar

yan ayak basma yerleri, ön titanium demirleri vs. çıkarttık yine işçilik dahil 5.500 lira masraf çıktı
ayna seti, debriyaj/ön fren maneti, elcik seti, ön sinyal seti, vites/arka fren pedalı, sadece siyah yan grenaj derken 5.5k yı bulduk

ben onayladım ama herhangi bi kapora ya da ücret ödemedim çünkü fiyatları kendimde araştırmak istediğimi söyledim
eve geldim 1-2 saattir internette dolanıyorum ve verdikleri fiyatlarla, internetteki orjinal parça fiyatlarının arasında ucurum var

atıyorum 195 lira dedikleri arka fren pedalı n11 de speedmotor adlı mağazada orjinali 85 lira, sticker seti 590 lira dediler ama ben 220 liraya buldum

sormak istediğim soru özetle şu dur;
parçaları kendi servisinde uber fiyatlara mı yaptırmalıyım yoksa internette ucuz ve orjinalini bulduğum parça siparişleri tek tek verip aynı yere götürüp sadece işçilik ücretiyle mi yaptırmalıyım?

saygılar

geçmiş olsun
Allah beterinden esirgesin tekrarını yaşatmasın inşallah

F54

ulan dedim yine kawasaki mevzu su var girip biraz bok atayım ama olmadı :)
ktm ye bok atmam çünkü ktm güzeldir iyidir hoşşdur ama parçası boşturrr :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar