Kaza Yaptım ve Ne olacağını bilmiyorum. Bilgi arıyorum.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Merhaba Dostlar,

Bu gün akşam üzeri kemerburgaz otobanı hasdal ile bağlayan yolda bir kaza yaptım. Galatasaray spor tesisinin karşı yolunda.
Bağlantı yolunun çıkışına doğru Belediye Çöp Kamyonu sol açıktan giderken sağında kalan geniş boşluktan geçeyim dedim. Arka tekerin olduğu yere kadar geçtim ve kamyon bir anda sağ kırdı. Benim motorun yan çantası arka tekerin olduğu yerdeki koruma demirine takıldığı için motor sendeleyerek savruldu. Bu sırada arkamdaki yolcu da zor bela ayağını çekerek kurtuldu. Ufak tefek sıyrıklarımız var.
Kaza sürecinde kamyon motorun arka tarafının üzerinden geçti ve yolcu koltuğu dahil her yer dümdüz oldu. (Yolcu nasıl kurtuldu bizde bilmiyoruz)

Not: Biz emniyet şeridini ayıran çizginin iç (Yol tarafı) kısmındaydık. Resimlerde bu sürüklenme çizgisi görülüyor.

Neyse: Kamyon hemen sağa çekti, indiler baktık ettik, resimleri aldık ve hızlıca polisi çağırdık. Yarım saatte geldiler tutanak tuttular alkol testi yaptılar. Ama benim burada anlamadığım birkaç şey oldu: Tecrübeliler aydınlatırsa sevinirim. Polis doğru düzgün bize sormadı, biz zorla anlattık olayı. Sonra kimlik ve ruhsat bilgilerini aldılar tabletten bir şeyler yazdılar ve sonra alkol testi yaptılar. Tabi ki temizdik.
Benim anlamadığım, polis bize sormadan ve gözün gördüğü şekilde veya karşı tarafın sözleriyle bunu doldurmuş olabilir mi? Böyle bir durum bana sıkıntı çıkartır mı? Çünkü dürüstçe olanı anlattık.

Olay da tam olarak şu: (Yolu bilen bilir) Dönüş/bağlantı yolu çok geniş. İki araba rahat giriyor ve çoğu zaman da bu oluyor. Ancak yolun ortasında ayrım çizgisi yok. Çöp kamyonu da yolun ortasına yakın ilerliyordu. Sağda 2 motor genişliği yol vardı. Ben de o boşluğu görerek içeri hamle yaptım. Arka tekeri geçince de kamyon sağa kırdı ve koruma demiri çantaya çakılarak bizi savurdu. Bu olay sonrası kamyonun koruma demiri kırıldı ve sarktı. Yürüründe hiçbir sorun yok ama. (Eyüp belediyesine bağlı çöp toplama kamyonu bu)

(İyi niyetli olduğunu düşünüyorum) Şoför hemen geldi etrafa baktı, bize yardıma çalıştı ama bizde bir sorun yoktu. Tek sorun motorun arka tarafı tamamen dağılmıştı.

Asıl sorum: Polisin tutmuş olduğu kaza tutanağı sanırım e-devlete düşecek. Bunun ortalama süresi nedir? Düşmezse ne yapmam gerekir? En önemlisi Belediyeye bağlı bir araç olduğu için başıma kamu ile ilgili sorun çıkartır mı? İşgüzar biri olup yatma parası uygularlar mı? Çünkü sadece koruma demiri sarktı. Bir kaynak ile çözülecek bir durum. Yürüründe hiçbir sorunu yoktu. İşe engel bir durum değildi.

Elbette ben bu olaydan sonra kaskonun çekicisini aradım, raporlar tutulmadığı için şimdi gelemeyiz, raporu tutturup bizi arayın dedi. Polis tabletten işlemleri yaptıktan sonra hemen 3dk içinde çekici çağırdı ve apar topar bizi de alarak yola çıktı. Yolda konuşarak Garanti Servisine çektirdim. Bir fatura kestirdim bu sırada onu da alarak bıraktık.

Ben bu durumda %100 (en kötü ihtimalde) hatalı bile olsam: Sigortam(quick) ve Kaskom (HDİ) bulunmakta. Sigorta 500.000 e kadar karşılıyor. Kasko rayiç bedel + 1.000.000TL imm var. Süreç olarak kaskonun çağrı merkezine haber verdim, yarın gün içinde arayıp bildirmemi söylediler. Görev saati dışındaymış kayıt birimi. Tamam dedim ve araştırdım. Forumdaki son 20 mesajın tamamını okudum ve bilgi edinmeye çalıştım. Ancak süreç farklılığı benim durumumu değiştirdi.

Bu süreçte ne yapmam gerekir bilmiyorum. Çünkü hayatım boyunca dahil olduğum ilk kaza. Genelde hep yolcu veya şahit oldum. Resmiyet sürecini hiç bilmiyorum.

Şimdiden dönüşler için teşekkür ettim.

Şahsi bir talebin yoksa, zararımı karşılasınlar, şu kadar para versinler gibi hiç bir şey yapma.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Şahsi bir talebin yoksa, zararımı karşılasınlar, şu kadar para versinler gibi hiç bir şey yapma.

Tazminat gibi işlere girmeyeceğim. Devlet tarafı veya mahkemelerle uğraşacak durumda değilim.

Kasko ile tamir yönüne gideceğim. Ki, gördüğüm kadarıyla motorun şase dahil arka aksam komple dağıldı. Jant koptu, teker yamuldu, bağlantılar dahil bütün devreler parçalandı. Muhtemel pert bile olabilir.
Gövdeden öne doğru ise her şey sağlam. Servise çekerken kontrol ettik. Bir aksilik göstermedi. Belki bir ihtimal gidon bariyere sıkıştığı için yamulmuş olabilir. Ufak tefek çizik dışında bir şey görmedim önde. Arka ise okyanus dibi gibi karanlık.
Açıkçası hatalı olduğumu düşünüyorum. Bu nedenle karşı tarafın üzerine gitmemem daha hayrıma olur.
Ben sadece polis tarafındaki tutanaklardan bir sorun yaşar mıyım? Bu hata oranlarıyla alakalı sigorta/kasko tarafı bana masrafı kitler mi, tarafındayım.
Şükür ki sağlıktan yana kimsede bir sorun yok. Ufak çizikler var sadece. Zaten çağrıyı Maddi Hasarlı olarak yaptık. Ambulans istemedik.

Kasko içeriğim bu : https://hizliresim.com/74j1xqh

Ama şöyle bir durum var: Kasko pert olayını kabul ederse ek durumları düşünürüm. O durumda hakkım nedir, ne değildir de şimdilik bilmiyorum.

Açıkçası şu an hangi haklarım var onu bile bilmiyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
geçmiş olsun kardeşim bilgili kişiler umarım yardımcı olurlar

geçmiş olsun yolcuya zarar gelmemiş olması sevindirici. bilgim yok fakat kusurluk durumuna göre hakkınızı söke söke alırsınız umarım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Büyük geçmiş olsun, çok ciddi bir kazayı çok ucuz atlatmışsınız.

Motosikleti
K 1600 GTL
Çok geçmiş olsun böyle atlatmış olmanız bile büyük şans. Kaza ile ilgili olarak da muhtemelen kusur sende çıkar ancak sigorta ve imm olduğu için oradan ödenir. Cana gelmemiş önemli olan o canını sıkma......

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
geçmiş olsun yolcuya zarar gelmemiş olması sevindirici. bilgim yok fakat kusurluk durumuna göre hakkınızı söke söke alırsınız umarım.

Çok büyük ihtimal %100 kusur bana yazılacak. Mevzuata göre benim orada olmamam gerekiyordu. Burada en büyük sorun trafik polisinin nasıl zapt tuttuğu. Çünkü ne yazdı bilmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok geçmiş olsun böyle atlatmış olmanız bile büyük şans. Kaza ile ilgili olarak da muhtemelen kusur sende çıkar ancak sigorta ve imm olduğu için oradan ödenir. Cana gelmemiş önemli olan o canını sıkma......

Tek temennim de o zaten. Malı getiririz ama can şükür ki sağlam kaldı.

Biraz önce Kasko'yu aradım: Trafik Kaza Raporu olmadan işlem olmayacağını ve servisin süreci yönetmesini söylediler.

Yazılı bir evrak bana verilmedi ve trafik polisi tabletinden kayıt aldı. Hasdal, kemerburgaz bağlantısı sanırım Eyüp belediyesine bağlı.
3-5 gün aralığında çıkıyormuş sanırım bu raporlar ve edevlet üzerine düşecekmiş.
Bu süreci hızlandırmak için bir şeyler yapabilir miyim?

Öncelikle çok geçmiş olsun. İlk yapmanız gereken bence sakin olmak. Yazınızdan biraz panik sezdim. Kaskonuz olduğu için er geç kaybınız motorun rayiç bedeli çerçevesinde karşılanacaktır. (Pert olsa bile rayiç bedeli ile ilgili ödemeleri poliçenizden kontrol edebilirsiniz) Fotoğrafları görmedim ama tarifinizden anladığım kadarıyla çöp kamyonunda hiç bir şey yok. Yüksek ihtimalle çöp kamyonu günün kalanında mesaiye devam etmiştir. Onlar sizin kadar kafaya takmamıştır. İlçe belediyelerinin hizmet araçlarını tamir ettikleri bizde "Kademe" denilen servisleri oluyor. Kimi ufak tefek hasarları, kimisi daha kapsamlı operasyonları kendi bünyesinde hallediyor. Çünkü bazı araçlar ile ilgili hemen aksiyon almaz ise ve dışarıdan senin benim gibi ustaya götürürse verilen hizmet aksıyor. Dolayısıyla kamyonun sıkıntısını bir şekilde hallederler. Kaskoyu sigortayı orda kimse beklemez. Sadece tamir için harcadıkları mesai parça vs olursa bir miktar kamu zararı çıkarabilirler (Eğer bir kaynakla çözülen bişeyse kimse onun yazısıyla takibiyle uğraşmaz bu arada...) O yüzden karşı taraftan gelebilecek adımlar konusunda bence içiniz rahat olabilir.

Kimsenin yaralanmaması büyük şans... Bence odaklanmanız gereken konu kendi motorunuz... Kasko'nun tamir yada pert süreçleri sancılı ve uzun sürebiliyor. Hazırlıklı olun... Servisi ve Sigorta şirketini sıkı takip edin... Eksper aracınızı inceleyerek maddi hasarın büyüklüğüne göre karar verecektir.

Polis gelmesi ve tutanak tutması iyi bir şey... Çünkü bazen sizin gibi ilk kez kaza yapanlar o anın verdiği şok ve panik ile hatalı tutanak tutabiliyorlar. Haklı iken haksız ya da tam tersi bir durumlar ile karşılaşabiliyorlar. Trafik polislerin çoğu her gün sürekli kaza gördüğü için iki tarafın sigortasının da anlayabileceği şekilde basit sade biçimde tarafsız olarak tutanağı tutar. Bazen taraflar kendi arasın tutanak tutarken yazdığı 1 tane yanlış harf olayın bütün senaryosunu değiştirir. Örneğin tutanağa "Çarptı" ya da "Çarptım" yazmak arasında fark vardır.

Tutanağı hazırlayan polisin bağlı olduğu şubeyi arayarak ya da giderek yapmanız gereken her hangi bir şey olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Muhtemelen tutanak oluşturulduktan sonra sigorta şirketiniz ile görüşerek ilerlemenizi söyleyecekler.

Tekrar çok geçmiş olsun...

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çok geçmiş olsun...

Büyük tonajlı araçların sağına girmeyin desek de olmuyor işte, motosikletin verdiği heyecan ile aynı hata ısrarla sürdürülüyor. Hele de artçı ile ciddi tehlike atlatmışsınız. İşin bir de vicdani boyutu var.

Kaskonuzun olması büyük avantaj. Aslına bakılırsa sizin artık yapacağınız bir şey kalmamış. Tutanağı da polis tuttuğuna göre, süreci sigortacınız ile takip edecekseniz. Görünüşe göre motor perte çıkacak ve size de rayiç bedel üzerinden ödeme yapılacak.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Öncelikle çok geçmiş olsun. İlk yapmanız gereken bence sakin olmak. Yazınızdan biraz panik sezdim. Kaskonuz olduğu için er geç kaybınız motorun rayiç bedeli çerçevesinde karşılanacaktır. (Pert olsa bile rayiç bedeli ile ilgili ödemeleri poliçenizden kontrol edebilirsiniz) Fotoğrafları görmedim ama tarifinizden anladığım kadarıyla çöp kamyonunda hiç bir şey yok. Yüksek ihtimalle çöp kamyonu günün kalanında mesaiye devam etmiştir. Onlar sizin kadar kafaya takmamıştır. İlçe belediyelerinin hizmet araçlarını tamir ettikleri bizde "Kademe" denilen servisleri oluyor. Kimi ufak tefek hasarları, kimisi daha kapsamlı operasyonları kendi bünyesinde hallediyor. Çünkü bazı araçlar ile ilgili hemen aksiyon almaz ise ve dışarıdan senin benim gibi ustaya götürürse verilen hizmet aksıyor. Dolayısıyla kamyonun sıkıntısını bir şekilde hallederler. Kaskoyu sigortayı orda kimse beklemez. Sadece tamir için harcadıkları mesai parça vs olursa bir miktar kamu zararı çıkarabilirler (Eğer bir kaynakla çözülen bişeyse kimse onun yazısıyla takibiyle uğraşmaz bu arada...) O yüzden karşı taraftan gelebilecek adımlar konusunda bence içiniz rahat olabilir.

Kimsenin yaralanmaması büyük şans... Bence odaklanmanız gereken konu kendi motorunuz... Kasko'nun tamir yada pert süreçleri sancılı ve uzun sürebiliyor. Hazırlıklı olun... Servisi ve Sigorta şirketini sıkı takip edin... Eksper aracınızı inceleyerek maddi hasarın büyüklüğüne göre karar verecektir.

Polis gelmesi ve tutanak tutması iyi bir şey... Çünkü bazen sizin gibi ilk kez kaza yapanlar o anın verdiği şok ve panik ile hatalı tutanak tutabiliyorlar. Haklı iken haksız ya da tam tersi bir durumlar ile karşılaşabiliyorlar. Trafik polislerin çoğu her gün sürekli kaza gördüğü için iki tarafın sigortasının da anlayabileceği şekilde basit sade biçimde tarafsız olarak tutanağı tutar. Bazen taraflar kendi arasın tutanak tutarken yazdığı 1 tane yanlış harf olayın bütün senaryosunu değiştirir. Örneğin tutanağa "Çarptı" ya da "Çarptım" yazmak arasında fark vardır.

Tutanağı hazırlayan polisin bağlı olduğu şubeyi arayarak ya da giderek yapmanız gereken her hangi bir şey olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Muhtemelen tutanak oluşturulduktan sonra sigorta şirketiniz ile görüşerek ilerlemenizi söyleyecekler.

Tekrar çok geçmiş olsun...

Detaylı açıklama için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi sadece kaynaklık bir durum. Arka teker ve ön teker arasındaki koruma demirinin arka ayağı koparak sarktı. Kaynak ile kesin çözümü var. En fazla diş için pençe atılır.

Polis tarafının tarafsız olmasını temenni ediyorum. Doğrudan görüşmek istiyorum aslında ama hangi şubeye bağlı bilemiyorum.
Kosko için 3 ay süre biçtiler. Teklifler, incelemeler falan derken anca o kadar sürer diyorlar.
Biraz önce aracı biriyle şirket için anlaşmalı kasko/sigorta yı aradık, durumu özet olarak anlattık, sıfır bedeli diye poliçede yazıyor ise market fiyatını verir ama önceden verdikleri teklifleri reddet dediler. Bu süreç 1,5 ay sürermiş; yeni teklif sunmaları falan.

Şu rapor servis işlemleri bitsin resimleri yükleyeceğim. Şimdi takip eden biri sigortadan çıkar diyerek alan ve olay resmi yüklemeye sıcak bakamıyorum. (Daha önce böyle bir durum yaşanmış. Yolda duran motorcu arkadaşlar anlattı bunu da)

Çok geçmiş olsun...

Büyük tonajlı araçların sağına girmeyin desek de olmuyor işte, motosikletin verdiği heyecan ile aynı hata ısrarla sürdürülüyor. Hele de artçı ile ciddi tehlike atlatmışsınız. İşin bir de vicdani boyutu var.

Kaskonuzun olması büyük avantaj. Aslına bakılırsa sizin artık yapacağınız bir şey kalmamış. Tutanağı da polis tuttuğuna göre, süreci sigortacınız ile takip edecekseniz. Görünüşe göre motor perte çıkacak ve size de rayiç bedel üzerinden ödeme yapılacak.

Çok teşekkür ederim.
İnan zibidilik yapacak biri değilim. Mantık çerçevesinde sürmeye çalışıyorum. Yüksek hızlara çıkma gibi hevesim hiç olmadı. Bir anlık boşluk ile kendimi aradan kaçırayım derken, karşı tarafın da ani manevrası ile arada sıkıştım kaldım.
Tek temennim sağlıktan yana bir sorun yaşamadık.

Tutanağı bekliyorum şu süreçte. Ne olacak bilmiyorum.

Detaylı açıklama için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi sadece kaynaklık bir durum. Arka teker ve ön teker arasındaki koruma demirinin arka ayağı koparak sarktı. Kaynak ile kesin çözümü var. En fazla diş için pençe atılır.

Polis tarafının tarafsız olmasını temenni ediyorum. Doğrudan görüşmek istiyorum aslında ama hangi şubeye bağlı bilemiyorum.
Kosko için 3 ay süre biçtiler. Teklifler, incelemeler falan derken anca o kadar sürer diyorlar.
Biraz önce aracı biriyle şirket için anlaşmalı kasko/sigorta yı aradık, durumu özet olarak anlattık, sıfır bedeli diye poliçede yazıyor ise market fiyatını verir ama önceden verdikleri teklifleri reddet dediler. Bu süreç 1,5 ay sürermiş; yeni teklif sunmaları falan.

Şu rapor servis işlemleri bitsin resimleri yükleyeceğim. Şimdi takip eden biri sigortadan çıkar diyerek alan ve olay resmi yüklemeye sıcak bakamıyorum. (Daha önce böyle bir durum yaşanmış. Yolda duran motorcu arkadaşlar anlattı bunu da)

Çok teşekkür ederim.
İnan zibidilik yapacak biri değilim. Mantık çerçevesinde sürmeye çalışıyorum. Yüksek hızlara çıkma gibi hevesim hiç olmadı. Bir anlık boşluk ile kendimi aradan kaçırayım derken, karşı tarafın da ani manevrası ile arada sıkıştım kaldım.
Tek temennim sağlıktan yana bir sorun yaşamadık.

Tutanağı bekliyorum şu süreçte. Ne olacak bilmiyorum.

Türkiye sigortalar birliğinin bir sayfası var. Otomobillerin her bir modeli için rayiç bedelleri orda her yıl güncelleniyor. Ama motosikletleri göremedim o siteyi bir incele istersen. Otomobiller için orada çıkan bedellere göre kasko sigorta ödeme yapar. Muhtemelen motosikletler için de benzer bir durum vardır.

Nasıl hesapladığı önemli... Otomobil için konuşuyorum mesela aracı 1.100.000 satın aldın. üzerinde 100.000tl değerinde aksesuar yazılım ekstraları vs var. Türkiye sigortalar birliği sen kaça almışsın, markette kaç para, ne kadar ekstra para harcadın onu takmaz. Diyelim aracın rayiçi 900.000tl... O kadarını öder. Eğer kasko poliçeni yaptırırken benim aracımda sıfırda olmayan ekstra şu parça var bu ekipman var vs dersen onları da poliçeye ekleyebiliyorlar. Ancak ödemen gereken prim yükseliyor. Ancak o şartlarda rayiç bedel+aksesuar ilave parça vs bedeli ödüyorlar...

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Türkiye sigortalar birliğinin bir sayfası var. Otomobillerin her bir modeli için rayiç bedelleri orda her yıl güncelleniyor. Ama motosikletleri göremedim o siteyi bir incele istersen. Otomobiller için orada çıkan bedellere göre kasko sigorta ödeme yapar. Muhtemelen motosikletler için de benzer bir durum vardır.

Nasıl hesapladığı önemli... Otomobil için konuşuyorum mesela aracı 1.100.000 satın aldın. üzerinde 100.000tl değerinde aksesuar yazılım ekstraları vs var. Türkiye sigortalar birliği sen kaça almışsın, markette kaç para, ne kadar ekstra para harcadın onu takmaz. Diyelim aracın rayiçi 900.000tl... O kadarını öder. Eğer kasko poliçeni yaptırırken benim aracımda sıfırda olmayan ekstra şu parça var bu ekipman var vs dersen onları da poliçeye ekleyebiliyorlar. Ancak ödemen gereken prim yükseliyor. Ancak o şartlarda rayiç bedel+aksesuar ilave parça vs bedeli ödüyorlar...

Siteyi aradım ama bir şey bulamadım. Detaylı arayacağım vaktim olduğunda.
Durum şu: Satın alım 235.000 - Kasko Poliçe Rayiç Bedeli 244.000
Anlık Piyasa Fiyatı: 280.000 - İkinci El fiyatı 235.000 ila 250.000 aralığında

Ek aksesuar yok olarak işaretli. Ancak fabrikasyon çantaları bulunmakta.

Servisle de konuştum, dediklerimin aynısını dedi, şase falan komple dağılmış, ortalama 100-150 arası masraf oluyor normalde dedi.

Ben de poliçemi baştan sona okudum, değişik argümanlarla birlikte bazı noktalar gözüme takıldı: Servisim Rayiç bedeli üzerinden hasar miktarının düşülmesi gibi bir durum olabileceğini belirtti. poliçede " Solvej" ile ilgi tek bir nokta gördüm. Orada da "Pert Total Tazminat Ödemesi" kısmında yazıyor ve başka hiçbir noktada bu düşüş konusuna değinmemişler.

Kafama takılan, Motoru tamir imkansıza yakın. Çok yüksek ihtimalle (Servisin sözleriyle destekli) pert olacak. Ben poliçede yazan 244.000 üzerinden mi alırım, yoksa kesip kırparlar mı diye düşünmeye başladım. Çeşitli kişilere sorduk, "sıfır ücreti" benzeri argümanlar yoksa fiyat düşebilir denildi.

Siteyi aradım ama bir şey bulamadım. Detaylı arayacağım vaktim olduğunda.
Durum şu: Satın alım 235.000 - Kasko Poliçe Rayiç Bedeli 244.000
Anlık Piyasa Fiyatı: 280.000 - İkinci El fiyatı 235.000 ila 250.000 aralığında

Ek aksesuar yok olarak işaretli. Ancak fabrikasyon çantaları bulunmakta.

Servisle de konuştum, dediklerimin aynısını dedi, şase falan komple dağılmış, ortalama 100-150 arası masraf oluyor normalde dedi.

Ben de poliçemi baştan sona okudum, değişik argümanlarla birlikte bazı noktalar gözüme takıldı: Servisim Rayiç bedeli üzerinden hasar miktarının düşülmesi gibi bir durum olabileceğini belirtti. poliçede " Solvej" ile ilgi tek bir nokta gördüm. Orada da "Pert Total Tazminat Ödemesi" kısmında yazıyor ve başka hiçbir noktada bu düşüş konusuna değinmemişler.

Kafama takılan, Motoru tamir imkansıza yakın. Çok yüksek ihtimalle (Servisin sözleriyle destekli) pert olacak. Ben poliçede yazan 244.000 üzerinden mi alırım, yoksa kesip kırparlar mı diye düşünmeye başladım. Çeşitli kişilere sorduk, "sıfır ücreti" benzeri argümanlar yoksa fiyat düşebilir denildi.

Emin olmamakla birlikte eğer sıfır aldıysanız bayiden size kesilmiş bir fatura varsa o zaman sıfırının fiyatı üzerinden yapıyorlar diye biliyorum. Eğer yoksa rayiç bedel üzerinden gidiyor. Diyelim 2022 yılında Clio aldınız. 3 sene kullandınız. Perte çıkaran kaza yaptınız. Sıfır km Clio parası ödemezler. O modeldeki o yaştaki aracın rayiç bedelini baz alırlar. Poliçenizin tarihine bakın 2024 tarihli ise o fiyat 2025'e güncellenmesini talep edin. Güncellemezlerse mutlaka itiraz edin. 2025'de yapıldıysa poliçeniz 244 bin üzerinden ödeme yapmaları lazım diye düşünüyorum.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Emin olmamakla birlikte eğer sıfır aldıysanız bayiden size kesilmiş bir fatura varsa o zaman sıfırının fiyatı üzerinden yapıyorlar diye biliyorum. Eğer yoksa rayiç bedel üzerinden gidiyor. Diyelim 2022 yılında Clio aldınız. 3 sene kullandınız. Perte çıkaran kaza yaptınız. Sıfır km Clio parası ödemezler. O modeldeki o yaştaki aracın rayiç bedelini baz alırlar. Poliçenizin tarihine bakın 2024 tarihli ise o fiyat 2025'e güncellenmesini talep edin. Güncellemezlerse mutlaka itiraz edin. 2025'de yapıldıysa poliçeniz 244 bin üzerinden ödeme yapmaları lazım diye düşünüyorum.

Evet, Aralık 2024 tarihinde bayiden sıfır alındı. Kasko da Mart 2025 tarihinde oluşturuldu ve birçok nokta Rayiç Bedel ibaresiyle sabitlenmiş. Bedel miktarı olarak 244.000 yazılmış.
Senesi dolmadığı için market piyasası ve muadil kategori olarak 280.000 altında eş değer bir model yok. Olanlar da tork, fren sistemi, kayış aktarma gibi özellikleri neredeyse yarı durumunda oluyor. ABS bile yok çoğu cruiser de. Tek eş değer Benda Rock var o da 315.000 mağaza fiyatı.

Şimdi kaza tutanağını bekliyorum. O çıktığında servise de söyledim, hemen işlem başlatılacak. Tamiri olmaz diyor. Olsa bile yürürü olmaz dedi.

HDİ ile çağrı merkezi üzerinden görüştüm, durumu anlattım ortalama hesaplamalar ile bilgi verdi. Ancak hiçbir zaman fiyat konusuna kesinlik kazandırmadı. Poliçemi görmesine rağmen kesinti veya rayiç olayına girmedi. Şikayet sitelerine baktığımda ise sovtaj işlemi yaşayanlar olmuş. Bu sebeple ilk teklifler çok düşük çıkacakmış. Ben de elbette ki kabul etmeyerek baremi yükselteceğim.
İkinci eli bile 240.000 olan motor için 200.000 teklif ederlerse ortalık karışık.

Bu sebeple yukarıda anlatılanları baz alarak bir yol haritası oluşturuyorum.

Rapor çıktı:

ARAÇLAR HARİCİ HASAR GÖREN UNSUR/EŞYA VARSA : demir bariyer / KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SÜRÜCÜ KURAL İHLALİ: 54/1-a olarak sadece benim tarafa yazılmış.
Olay yeri resmi bu şekilde işlenmiş.

Açıklama:
"
SÜRÜCÜ (xxx1) İDARESİNDEKİ (xxx1) PLAKALI MOTOSİKLETİYLE ESKİ KEMERBURGAZ YOLU
CADDESİ DÖNEMECİ İÇERİSİNDE TEK ŞERİTLİ YOLDA İLERLEDİĞİ ESNADA BELİRTİLEN MEVKİİDE SEYİR
HALİNDE İKEN ÖNÜNDE SEYR EDEN SÜRÜCÜ (xxx2) İDARESİNDEKİ (xxx2) PLAKALI ÇÖP
KAMYONUN SAĞINDAN BANKET ÜZERİNDEN GEÇMEK İSTEDİĞİ ESNADA MOTOSİKLETİN SOL TARAFINDAKİ
MOTOSİKLET ÇANTASIN ÇÖP KAMYONUN SAĞ YAN KISIMLARINA TAKILMASI SONUCU DİREKSİYON
HAKİMİYETİNİ KAYBEDEREK YOLUN SAĞINDAKİ DEMİR BARİYERLERE ÇARPMASI SONUCU İKİ ARAÇLI MADDİ
HASARLI TRAFİK KAZASI MEYDANA GELMİŞTİR.
BU KAZANIN OLUŞUMUNDA SÜRÜCÜ (xxx1)'E 2918 KTK'NIN 54/1-A ( ARAÇLARIN SAĞINDAN VEYA
BANKENTLERDEN YARARLANMAK SURETİYLE GEÇMEK) MADDESİNİ İHLAL ETTİĞİ KAZA YERİ İNCELEMESİ
VE SÜRÜCÜ BEYANLARINDAN ANLAŞILMIŞ OLUP BU GÖRÜŞ VE KANAATE VARILMIŞTIR."

Bir fikir sunabilecek var mı?
Direk umudu keseyim mi?
Sigorta karşılıklı var. Kasko sadece bende var.

Son düzenleme:
Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)

Kaza sonrası motorun hali budur. Eksper raporu pert dedi. Masraf 170bin den fazla.
Gören herkesin tek temennisi kimsenin zarar görmemiş olması.

Motosikleti
K 1600 GTL
Tekrar geçmiş olsun. Kaskon olduğu için kasko zararını karşılar canını sıkacağın hiçbir şey yok. Bu kazada zarar görmemiş olmanız gerçekten mucize büyük geçmiş olsun.....

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Çok geçmiş olsun.
Tümünü okudum, fotoğrafları da görünce çok şükür size bir şey olmamış dedim, çünkü kendisi bu hale gelen motosikletten küçük sıyrıklarla kurtulmanız mucize gibi bir şey olmuş; benim başıma gelmiş olsa, sigorta ve kaskom varsa ve bu duruma kendi hatam ile düştüysem, yatıp kalkıp canımıza bir şey olmadığına dua ederim. Mal canın yongası elbette ama yaşadığınız olay kolay değil. Size veya daha kötüsü, artçınıza kötü bir şey olmuş olsa bambaşka şeyler konuşulurdu, o vicdani yükü kasko 500.000 de ödese aşamazdınız. Ben de kasko karşılayacaktır diye düşünüyorum, bir miktar kesinti bile olsa o da kendi hatamın diyeti derdim sanırım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Büyük geçmiş olsun.
Size bir şey olmaması güzel. Gerisini kasko halleder, büyük ihtimalle pert çıkar, kasko karşılar, tabi bir miktar zararınız olabilir, kasko rayiç değerini karşılayacağı için ama hiç yoktan iyidir.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Çok geçmiş olsun.
Tümünü okudum, fotoğrafları da görünce çok şükür size bir şey olmamış dedim, çünkü kendisi bu hale gelen motosikletten küçük sıyrıklarla kurtulmanız mucize gibi bir şey olmuş; benim başıma gelmiş olsa, sigorta ve kaskom varsa ve bu duruma kendi hatam ile düştüysem, yatıp kalkıp canımıza bir şey olmadığına dua ederim. Mal canın yongası elbette ama yaşadığınız olay kolay değil. Size veya daha kötüsü, artçınıza kötü bir şey olmuş olsa bambaşka şeyler konuşulurdu, o vicdani yükü kasko 500.000 de ödese aşamazdınız. Ben de kasko karşılayacaktır diye düşünüyorum, bir miktar kesinti bile olsa o da kendi hatamın diyeti derdim sanırım.

Teşekkürler. Elbette tek korkumuz birine zarar gelmesiydi. Şükür ikimizde ayaktayız. Hafta sonu maç bile yaptık. :)
Kasko kısmı sürünse de ilerliyor. Şu an için tam ücret alacağım gibi görünüyor. Sabah konuştuğumda Rayiç değer neyse o yatırılacak denildi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar