Kaza yaptım tamir ettirmeli miyim?

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Herkese iyi forumlar sağlıklı sürüşler dilerim, 28 Temmuz'da otobüsle biraz kafa kafaya girmem sonucu bir kaza geçirdim. Sigorta da yapmayacak büyük ihtimalle kusuru %50 verecekler. Bu açıda motosikleti tamir mi ettirmeliyim yoksa bu şekilde alıcı olur mu nasıl yaparım biraz kararsız kaldım. Bu konuda başından geçen tecrübeli arkadaşlardan fikir alabilirsem çok sevinirim. Dominar 250 2021 model ve 33 bin kilometrrede, kaza yapmasam 100 bine zor satılabilecek bir piyasası var. Bu şekilde yaptırsam da ne kadar tutar bilmiyorum ama 50 bin tutar diyenler var. Siz ne yapardınız fikir verirseniz sevinirim, ankarada motor tamircisi de çok bilmiyorum. Servise de gitmek istemiyorum çok pahalı çeker eminim.

IMG-20250801-WA0111.jpg
IMG-20250801-WA0110.jpg
IMG-20250801-WA0108.jpg
IMG-20250801-WA0107.jpg
IMG-20250801-WA0109.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu işler ekonomi işleri. Ben de geçen hafta blok kilitledim. Motor bloğunu yeniden yapmayı geçtim kelle motor alsam işçilikle beraber 150.000 TL masrafım olacaktı, lakin motoru satsam o para etmeyeceğinden motoru çöp olarak gördüm ve o haliyle hurda parasına vereyim dedim.

Sizin durumunuzda tamir ettirmek uygun fiyatlıysa yaptırın derim ya da zararı göze alıp motoru o haliyle 3 30 paraya satıp yeni motor da alabilirsiniz, her şekilde zarardasınız. Geçmiş olsun.

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Bu işler ekonomi işleri. Ben de geçen hafta blok kilitledim. Motor bloğunu yeniden yapmayı geçtim kelle motor alsam işçilikle beraber 150.000 TL masrafım olacaktı, lakin motoru satsam o para etmeyeceğinden motoru çöp olarak gördüm ve o haliyle hurda parasına vereyim dedim.

Sizin durumunuzda tamir ettirmek uygun fiyatlıysa yaptırın derim ya da zararı göze alıp motoru o haliyle 3 30 paraya satıp yeni motor da alabilirsiniz, her şekilde zarardasınız. Geçmiş olsun.
Zarar keşke maddi olsa daha ellerdeki demirleri çıkartamadım :). Soracağım ya 30'a kadar okeyim yaptırayım dursun hafta sonları binerim. Satsam o paraya değmez mecbur evladiyelik durur heralde. Yoksa ben de hurda parasına satıp bir kaç yıl yayan devam etme zorunda kalacağım bi düğün hazırlıkları arefesinde ekstra bir masrafa maalesef maddi durumum yetmez :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zarar keşke maddi olsa daha ellerdeki demirleri çıkartamadım :). Soracağım ya 30'a kadar okeyim yaptırayım dursun hafta sonları binerim. Satsam o paraya değmez mecbur evladiyelik durur heralde. Yoksa ben de hurda parasına satıp bir kaç yıl yayan devam etme zorunda kalacağım bi düğün hazırlıkları arefesinde ekstra bir masrafa maalesef maddi durumum yetmez :(
Bu şartlar altında yaptırman daha sağlıklı. Hasar gören yerler neresi? Belki değişim değil de onarımla çözülebilecek şeylerdir.

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Bu şartlar altında yaptırman daha sağlıklı. Hasar gören yerler neresi? Belki değişim değil de onarımla çözülebilecek şeylerdir.
Gidip başına bakamadım ama arkadaşlar disk, ön çamurluk, sol ayak pedi, ön kafa plastiği, gidon tutma demiri bir de düğmelerin dışındaki plastiklerde sıkıntı var gibi duruyo dediler. Ankarada iyi bi motorcu bulursam arkadaşın ranger'a atıp götürücem. Fuzuli olmayanları yaptırmam durur diye düşünüyorum. Bana yetiyor gerçekten motorumu da seviyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu halde satamazsın yaptırsan da satamazsın büyük ihtimal en iyisi yaptırıp kullanmak olur

Motosikleti
Forza 250
Motor yaşını ve kmsini nispeten almış gitmiş,ya hiç dokunma hurda parasına sat yada illa dokunacağım diyorsan da yaptırıp bi ömür kullancakmışsın gibi düşün.

• Beğen
Tepkiler: AKS
Yaptırıp evladiyelik kullanmak daha iyi olur gibi. Götürdüğü yere kadar gitsin. En azından sıcak mevsimlerde çarşı-pazar işlerini görür. Arada da kısa turlar için keyfine işe yarar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motosiklet eksikliği alışan insan için çok zor maalesef. Ben motosikleti bırakmaya cesaret edemiyorum. Mereti durduğu yerde izlemek bile keyifli.

Motosikleti
CB750A
bu haliyle ilana koy hele belki alıp kendi yapacak biri çıkar.
belki üstüne koyar benim D400ü alırsın :)

• Haha
Tepkiler: AKS
Motosikleti
Bajaj Dominar D250
125 cc ile takas kovalayın derim en azından motorsuz kalmazsınız. veya parça halinde satabilirsiniz genelde öyle yapıyorlar. tamir yolu pek mantıklı değil gibi safi zarar

AKS

Motosikleti
Pulsar F250
Son karar 30-40 bin TL civarına yaptırıp kullanmak gibi geliyor. Umarım Ankara'da iyi bir tamirci bulup yaptırırım. Diğer seçeneklerdense en mantıklısı bu gibi. Vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar