- Konu Yazar
Motosikletimle caddede ilerlerken sokaktan geri geri bir arabanın çıkması sonucu 10 metre firenleyerek duramayıp arabaya çarptım. Kaza anını hatırlamıyorum ama öncesini ve sonrasını çok iyi hatırlıyorum. Arabayı sonradan ehliyetsiz ve 16 yaşında olduğunu öğrendiğim bir çocuk sürüyordu ve arka koltukta annesi oturuyordu. Ben yerde yattığım yerde biranda doğruldum ve ayağımın üst kemikten kırık olduğunu farkettim. Çocuk uzaklaştı ve annesi arabadan inip bana bağırmaya başladı. Kaza çocuğun evinin önünde olduğundan babası çıkıp geldi evden. O sırada benim arkadaşlarım çevreme toplandı ve içlerinden birisi kim çarptı buna kim kullanıyordu bu arabayı diye bağırmış, ve çocuğun babası bizim enişte kullanıyordu camiden geliyordu demiş. Ben ambulans geldi hastaneye kaldırıldım. olay yerine sonradan gelen polis ekibine çocuğun babası kazayı ben yaptım demiş. Kazada ona 67. maddeden banada 52/1-a maddesinden hatalı görülmüşüm.Bu maddelere göre kusur kimde çıkar yada kaç oranında çıkar? Ben mahkemeye başvuracağım çocuktan babasından ve araba çocuğun teyzesnin üstüne olduğundan teyzesinden de şikayetçi olacağım. Kazayı gören bir adam var ama komşusunu kolladığından şahitlik yapmıyor ama çocuğun sürdüğünü biliyor. Birde yaşı küçük 15 yaşlarında bir çocuk var onuda ikna edebilirsem oda şahitlik yapar. Başkada şahidim yok.Mahkemeyi bu şartlarda kazanabilir miyim ? Kazanırsam tazminat alabilir miyim ? Adam benim durumum yok ben köyden yeni geldim diyor beni affet çocuğumdan şikayetçi olma diyor ama ben şikayetçi olacağım.Sizce sonuç ne olur? Şimdiden teşekkürler. Bu arada benden tavsiye kaza yapmayın yaptıktan sonrası berbat