Kaza Yaptım görüşlerinizi bekliyorum

herkese iyi akşamlar bugun bir caddede giderken yaya aniden önüme atladı ve adama çarptım.ancak adama carptıgım yerde yaya geçidi yok aksine 15 metre geride yaya geçidi vardı.karşılıklı davacı olduk adam yaşlı adamda bişey yok kolunda eziklik var sadece.ehliyetım kaskım sigortam falan herşeyım tam.yorumlarınızı beklıorum.teşekkürler.

Hemen özür dileyip Bi baklava alıp ziyaretine git. Hiçbir şekilde kazanamayacağın bir dava sahibi oldun. Turkiyedeki sisteme göre yaya her turlu haklı olacaktır.

geçen senelerde çalılıkların arasından yola atlayarak motosikletçi bir arkadaşımızın ölümüne yol açan davada da aynı şekilde ceza almamıştı yaya arkadaş.

Türk kanunu nasıl işliyor bilmiyorum ama yayayı haklı bulacaktır. Dalgındım ailevi durumlar abi seninle de Bi olay yaşadık kusuruma bakma de, Bi baklava bişi al git özgürünü kabul ettir. Karşılıklı geri çekin şikayetlerinizi

Hemşerim bencede adamı bul tatlıya bağla. En az bir yıl git gel yapıp davayı kaybından sonra bi dünya tazminat ödersin. Demedi deme.

trajikomik yorumlar, ama haklı da...)) aklıma lise yıllarında servis şöförümüzün başına gelen olay geldi... adamcaaz usul usul giderken yolunda koca minibüse koşarak yandan bi yaya çarpıp ölmüştü, 2 hafta mapus yattı bizim bedevi şöför...

Yakında yaya geçidi varsa sen haklısın. Tatlıya bağlamak daha mantıklı ama haksız da olsan cezası yoh.

5271 SAYILI YENİ CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNDA UZLAŞMA DAVALARI
Yeni Ceza Usul Yasamızda Uzlaşma ile ilgili, 253,254 ve 255 olmak üzere 3 madde gelmiştir.

Uzlaşmayı, kim davet eder? Uzlaşmayı Cumhuriyet savcısı davet eder. Cumhuriyet Savcısı, faile, suçtan dolayı sorumluluğunu kabul edip etmediğini sorar.

Fail, maddi ve manevi zararın “tümünü” veya zararın, “büyük” bir kısmını ödemeyi kabul etmelidir.

Mağdur, zararı giderilirse, uzlaşacağını bildirmelidir.

Fail ve mağdur, bir avukat üzerinde anlaşır. Fail ve mağdur bir avukat üzerinde anlaşamazsa, Cumhuriyet Savcısı bir veya birden fazla avukatın, “uzlaştırıcı” olarak görevlendirilmesi için, barodan Avukat ister.

Uzlaştırıcı avukat veya avukatlar, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren “en geç 30 gün “ içinde uzlaşmayı sonuçlandırır.

Yukarıda görüldüğü üzere sizleri ilk önce c. savcısı çağıracak ve uzlaşmak istiyormusunuz ? diye soracak !!! , şayet siz yaralı şahsın mağduriyetini giderdiğiniz taktirde , uzlaşmamak için sebep kalmamış olacak ki ! uzlaşacaksınız , daha sonra sizi "uzlaştırıcı tayin edilen avukat çağıracak ve karşılıklı imza atarak uzlaşmış olacaksınız ve hiç bir şey olmamış gibi hukuksal süreç sonlanmış olacak !.

Yani siz yaşlı adama sahip çıkın , özür dileyin çalışansa ve işinden kalmışsa yöğmiyelerini ödeyin ve dediğim şekilde "uzlaşın. Trafikte ise bence siz %75 haklısınız. Yayanın yaya yolundan gitmesi gerekiyor yolda bulunmamalı !! yol size ait .

Yaya yoluna bukadar yakın olması başka hiçbir kusur bulunmazsa sizi suçsuz çıkarabilir. Buna rağmen şeride de bakılır. Eğer yaya yoluna 15mt de sol şeritte olmuşsa kaza %100 haklı çıkarsınız.

Evrak eksikliği, trafik kuralı ihlali gibi şeyler yoksa...atıyorum sürat o caddede 30kmh ise ve siz 40 ile gidiyorsanız bilemem :/

Yaya geçidi senin arkandaysa neden oradan yavaş geçmedin diyecek. Yok önündeyse madem yaya geçidine yaklaşıyorsun neden yavaşlamadın diyecek.

İkinizede geçmiş olsun.

Motosikleti
Fazer8 abs
şimdi yaşlı amcaya sorsan kesin derki çok hızlıydı geldi çarptı der. İte dalaşmaktansa çalıyı dolaş. köprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Kusura bakma amca özür dilerim oldu bir kere deyip yukarda arkadaşın dediği gibi var sa zararı makul ölçülerde karşıla. Yok efendim ben davamdan hayatta vazgeçmem deyip amca işi TİCARETE dökerse ki akıl veren çok olur şu anda o amcaya yapacak bişey yok. Git iyi bir avukat tut keşif yapılır bi şekilde alacağın minumum cezayı alırsın.

Yaya yola adımını atmaya teşebbüs etse bütün trafik durur. Avrupa öyle. Bizim karışık durum.

Trafik kazaları konusunda uzman bir avukat bulmalı ve ona danışmalısın.Barodan araştırıp bulabilirsin.Kaza sırasındaki hızın,şeridin vs.çok önemli.Ama iş avukatta bitiyor bunu sakın unutma.

Bu tip durumlarda mutlaka polis çağırılıp tutanak gerekiyor sonra yaralanma varsa ambulans çağırılır . Polis gelince alkollü olup olmadığınızı ehliyetinizi ve durumu raporlandırır. Suç sizde değilse hiç korkmayın. Ama polis çağırmadıysanız iş kötü adamın şikayetçi olmaması iyi olur.

hiç bişey olmaz kardeşim çünki vurdugun adam yaya gecidinden gelmemiş +aniden çıkmış galiba anca 3 4 sefer gider gelirsin ama adamı bul çevresinde ortak tanıdıgınız warsa tatlıya bagla siciline işlenir o dava gecmiş olsun :salut: üzüldüm inşallah bişey çıkmaz dedgim gibi olur

ykayayol KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN ..zor bi durum çok dikkatli olmamız lazım ama işte tektaraflıda olmuyo.

Trafik kazaları konusunda uzman bir avukat bulmalı ve ona danışmalısın.Barodan araştırıp bulabilirsin.Kaza sırasındaki hızın,şeridin vs.çok önemli.Ama iş avukatta bitiyor bunu sakın unutma.

Uzman avukata vereceği parayı karşı tarafa verse sorun çözülmezmi ?

yaya geçidi 15 ya da 25 metre yakınsa belki yırtarsın. yaya geçidi ya da alt-üst geçidine kısa mesafelerde yayalar bunları kullanmak zorunda. aksi taktirde suçlusun, ama tabi rapor tutulması gerekir. sen tam detayları yazarsan bilgim dahilinde kuralları yazarım. şehir içindemisin, hız levhası var mı vs vs?

@ykayayol geçmiş olsun. Olayda herhangi bir gelişme var mı? Merak ettim inan :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar