Kaza yaptım. Bu durumda ne yapmalıyım?

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhaba,

Bugün sabah sağ şeritte ilerlerken sol şeritteki taksinin sinyal vermeden şerit değiştirerek sol şeritten önüme yola atlaması sonucunda bir kaza geçirdim.

pbr9po5.jpeg

Kaza tutanağı bu şekilde polis çizimde adamın sol şeritten sağ şeride geçtini benim de şeritte olduğumu çizmiş fakat adam tutanakta ben sağdan sola geçiyormuşun gibi saçma sapan bir şeyler yazmış. Ben suçluymuşum gibi göstermeye çalışmış.

Bu durumda ne yapmam gerekir şikayetçi olmalı mıyım?

Olursam neler talep edebilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Büyük geçmiş olsun.

Motosikleti
Hero Dash 125
Geçmiş olsun.

Burası ile boşuna vakit kaybetme. Bir avukata danış. Kaza raporundan istediğin sonuç çıkmazsa, tanıdığın da bir avukat yoksa Kolaçan'ın videolarında Rüstem Doğruyol diye bir avukat var. Onu arayarak bilgi alabilirsin. İhtiyacın olursa ve numarasını bulamazsan özelden mesaj at cep telefonu numarasını göndereyim.

Ben geçen sene yapmış olduğum yaralamalı kazada ona vekalet verdim ve süreci takip ederek sonuçlandırdı.

Merhaba,

Kaza tutanağı bu şekilde polis çizimde adamın sol şeritten sağ şeride geçtini benim de şeritte olduğumu çizmiş fakat adam tutanakta ben sağdan sola geçiyormuşun gibi saçma sapan bir şeyler yazmış. Ben suçluymuşum gibi göstermeye çalışmış.

Hiç bir şey yapmana gerek yok polis yazmış zaten taksi şerit değiştirirken motosiklete çarpmış diye. Sen yüzde yüz halısın, onun ne yazdığını boşver.

İş çok uzarsa onda kamera var zaten ama herhalde sekiz gün kayıtları saklıyor. Ya da orada bir esnafın kamerasında vardır kaza anı onu flash belleğe at dursun.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Merhaba,

Bugün sabah sağ şeritte ilerlerken sol şeritteki taksinin sinyal vermeden şerit değiştirerek sol şeritten önüme yola atlaması sonucunda bir kaza geçirdim.

pbr9po5.jpeg

Geçmişler olsun

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Hiç bir şey yapmana gerek yok polis yazmış zaten taksi şerit değiştirirken motosiklete çarpmış diye. Sen yüzde yüz halısın, onun ne yazdığını boşver.

İş çok uzarsa onda kamera var zaten ama herhalde sekiz gün kayıtları saklıyor. Ya da orada bir esnafın kamerasında vardır kaza anı onu flash belleğe at dursun.
Abi bütün işlemleri hallettikten sonra şöyle bir saçmalıkla karşılaştım,

İlk kez kaza yaptığım için bilgim yoktu kaza kızılayın göbeğinde çok işlek bir yerde olduğu için hep trafik polisleri olur kaza olur olmaz bir trafik polisi gelip bizimle ilgilenmeye başladı ben zaten kalkıp motorun yanına gidene kadar bana çarpan taksici aracıyla yanıma geldi yani kaza olay yeri bozulmuş oldu fotoğraf/video alamadık daha sonra polisle beraber araç sahibi aracı biraz geriye çektiler ben toparlanıp yanlarına gidene kadar ANLAŞMALI KAZA TUTANAĞI'nı çıkarmışlar doldurmaya başlamışlar ben de bilmediğim için doldurdum olayın gerçekleştiği şekilde yazıp imzaladım.

Fakat burda sorun şu trafik polisi arkadaşımız yaralanmalı kaza olduğu halde polis tutanağı tutmamış.

Ambulans geldi ambulansa bindiğimde de bana hastaneye ambulansla gittiğim taktirde benden tekrar rapor isteyeceklerini kaza yeri fotoğrafları olmadığı için rapor tutamayacaklarını söyledi. Bana çarpan arkadaşın da yoğun ısrarı üzerine ambulanstan inip onun aracıyla hastaneye gittim. (keşke ambulansla gitseydim)

Motoru servise götürdüğümde kazanın anlaşmalı kaza tutanağı ile tutulduğu polis tutanağı olmadığı için iki tarafın da sigorta şirketleri sigortalar birliği tarafından toplanıp kusur oranlarının o şekilde belirleneceğini anlaşmalı tutanak olduğu için %100 haklı olmama rağmen bana da %25 gibi bir kusur çıkarabileceklerini söyledi.

Bana çarpan beyefendi beni arayıp kendi sigortasına tutanağı gösterdiğini sigortalarımız şişmesin herkes kendi hasarını kendisi karşılasın gibi bir cümle kurdu. Ben de kusurlu olanın o olduğunu ve bu şekilde uzlaşmayacağımı bildirip karakola gidip kendisinden şikayetçi oldum.

Kusur oranları belirlendikten sonra kendisine dava da açacağım.

Kısacası burayı okuyan abiler/arkadaşlar Allah korusun bir kazaya karışırsa kesinlikle polis tutanağı tutturup hastaneye ambulansla gitsinler.

F54

polislerde tutanak tutmak istemiyor gibi bir izlenim oluyor abi sen bunun için maaş alıyorsun kim haklı kim suçlu sen buna bakmaksızın tutanak tutacaksın neyse onu yazıp imzanı atacaksın
adama araba çarpıyor ambulansa geliyor sen vatandaşı ambulanstan indirip taksiye bindiriyorsun/veya olayı tam olarak görüyorsun ve sesini çıkartmıyorsun vatandaş mağdur oluyor
evet böyle böyle vatandaş polise antipati duymaya başlıyor sebebi sensin

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
polislerde tutanak tutmak istemiyor gibi bir izlenim oluyor abi sen bunun için maaş alıyorsun kim haklı kim suçlu sen buna bakmaksızın tutanak tutacaksın neyse onu yazıp imzanı atacaksın
adama araba çarpıyor ambulansa geliyor sen vatandaşı ambulanstan indirip taksiye bindiriyorsun/veya olayı tam olarak görüyorsun ve sesini çıkartmıyorsun vatandaş mağdur oluyor
evet böyle böyle vatandaş polise antipati duymaya başlıyor sebebi sensin
Abi bir de üstüne etrafımdan 8-10 tane polis geçti hepsi geldi ne oldu dedi dizimin açıldığını gördüler bir kişi dur sen napıyon bu iş böyle yapılmaz demedi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kaza anında diğer araç sürücülerinin ikramını kabul etmeyin. Onlar işin her türlü orospuluğunu bilebilir.
1014411154597.jpg

F54

Abi bir de üstüne etrafımdan 8-10 tane polis geçti hepsi geldi ne oldu dedi dizimin açıldığını gördüler bir kişi dur sen napıyon bu iş böyle yapılmaz demedi.
çünkü o lafı dese diğerleri onu linç leyecek neden karışıyorsun zaten olay kapanmak üzere vs vs
bırak ne yapıyorsun yapsın vatandaş karışıp başına iş mi alacaksın
elbet polis teşkilatında görevini iyi yapan namuslu adamlar vardır fakat o an bize denk gelmesi çok zor

Hiç bir polis bir vatandaş için meslektaşını üzmez.

Her meslekte olduğu gibi meslektaş dayanışması, bu gün bana, yarın sana misali.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar