Kaza Yapılmayan Motorda Pert Kaydı

Arkadaşlar merhaba.geçen hafta kendime bir fazer aldım.Bugün kasko yaptırmak istediğimde aracın pert kayıtlı olduğunu söylediler.Ancak şöyleki aldığımız kişi tanıdık ve motor uzun süredir trafiğe çıkmıyordu.iki senedir ona ait ve iki ay önce pert kaydı olmuş.Kendisinin haberi olmadığını söyledi.Bu tarz olaylar genelde haksız yere para kazanmak için yapılır.Benim anlmadığım motor garajda yatarken perte nasıl çıkarıldı yada sahibi olmadan nasıl perte sokulup tekrar trafiğe geri sokulabildi.Motorun muayenesi 2013 8. ayda yapılmış.Benim bildiğim kadarıyla pert araç trafiğe sokulurken tekrar muayeneye girer.muayene yenilenmeden nasıl trafiğe çıkabilip,satışı yapılabiliyor orasıda muamma.Bu durumu nasıl açıklığa kavuşturabilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Pert kayıtlı ise kazalıdır. Sigortadan ayrıntısını sorgulatın araştırın. Motosiklet almadan önce şası nodan kayıtlarını sorgulatmak gerekiyor hem serviste hemde bir sigortacı aracılığıyla bunu yapmadan aldıysanız dolandırılmış olabilirsiniz.

Ayrıntılı sorgulama yaptığımda araç son sahibinde 2 yıl kalmış.Bu iki yıl süre içinde hiçbir şekilde kasko yapılmamış.Sigortacı 14 mart 2015te 9200 lira pert kaydı olduğunu söylüyor.Tramerde böyle bir kayıt çıkmıyor,2 yıldan beri kaskoda yok.Saçma olan kısımda burası zaten.Eksper ile anlaşıp para aldı desem kasko yapılmamış araçtan nasıl alacak,kazaya karışsa tramerde kayıt yok.Anlamadım bir türlü

Trafik şube müdürlüğüne dilekçe verip, buraya yazdıklarınızı da aynen dilekçeye yazın.

Kaydın düzeltilmesini talep edin.

Plakayı değiştiniz mi satın alırken?
Plakanın eski kayıtlı olduğu araca ait olabilir mi
Plaka veya sase no hatası veyahut uyanıklıgı yapılmış olabilir.

Avrupada pert araç trafikten düşer. Bu kural gelmediği müddetçe buma benzer üçkağıtçılıkları daha çok görürüz.

plaka değiştikten sonra 2013 model arabada 2009 da pert kaydı vardı.

Alındığından beri plakası değişmemiş kazasız aracımızda sorgulama yapıldığında kaza kaydı çıkıyordu ve kazanın göründüğü tarihte de aracın sahibi bizdik. Vardır birilerinin bir kazancı.

Dilekçe vermeyi düşünüyorum fakat kafam karıştığı için burda cevap almayı düşündüm ilk olarak.Daha basit bir şekilde anlatayım.Araç sahibi 3 yıl önce üzerine almış.3yıldır hiç bir şekilde kasko yapılmadığı çıkıyor.Tramerde hasar yada pert kaydı zaten yok.dolandırıcı desem kasko olmadan parayı nereden alacak.Görüştüğüm sigortacılar bu kaydın nasıl olduğunu belirtmiyorlar.En doğrusu sanırım trafik şubeye dilekçe vermek.

edit: Plaka değişikliği yok.

Bir araçla kaza yapmış gibi gösterilir kağıt üstünde. Karsi tarafın trafik sigortasından da ödeme alınır. Kasko olması şart değil pert olunması için. Trafik sıgırtası da olur. Tek fark biri karşı tarafa ödeme yapar biri sana.

Sadece tahmini senaryomu yazıyorum.
Uzun süre trafiğe çıkmadığı bilinen veya tespit edilen bir araç seçilir, belirlenir.
Bu aracı kendi aracınla kaza yapmış gibi bir kaza tutanağı tutarsınız. Sürücüsü ruhsat sahibi olmak zorunda degil nasılsa. Kendi bildikleri bir kişi sürücü seçilir. Sonra da tanıdık exper devreye girer. Bir meblag belirler. Birkaç sahte foto ayarlanır. Sigortadan para alınır. Plakaya da hasar kaydı girilir.

Son düzenleme:
Bazen tramerde kayıt gözükmez ama sigortacılar sistemlerinden sorguladığında orada gözükür. Sbm veya trafik şubeden ayrıntısını isteyin sonuçta pert olduysa mutlaka tutanağı vs. çıkması gerekiyor. Yanlışlık varsa gerçekten anlaşılacaktır ama zor geliyor. Kasko yapılmasada karşı tarafın sigortasından para alabilir motor perte çıkabilir. Motora ekspertiz yaptırdınızmı boya değişen durumu nedir oradanda anlayabilirdiniz.

@mephamd sizin dediğiniz gibide olabilir.Ancak sigortadan para alındığı zaman tramerde gözükmesi gerekmezmi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar