kaza yapanların tazminat hakları...

benimde 42 ama anlayamadım mealini hocam :) konuyla alakası ne?

maviay1126 yakarıda şöyle birşey yazmış: arkadaşların hayat tecrübeleri sanırım az.. gençlik) benim yaşım 35 çok şeyler gördük hayatta. sağol patron..

bende ona istinaden yazmak durumundaydım

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

dur bende bi yazayım kaza yapan kişi yani aracı kullanıp kusurlu duruma düşen arkadaşın ayağındaki donuna kadar alıyorlar peki kim isterki yanında eşine dostuna zarar versin kaldı ki bana böyle birinden alınan para lazım değil

bu yazıya dayanarak kendi düşüncem

keşke bu konuyu tartışsaydık nitekim olay "hangi motoru almalıyım" değil.
Başlığı okuduğumda harika bir konuya değinmiş bir arkadaş dedim meğer çarşı karışmış.
3sene önce yurtdışında geçirdiğim motor kazası sonrası ben de mağdur olmuştum , Türkiye'deki mevzuatta aynı mı acep diye düşünmüştüm.
Daha bugün yaşadığım olaydan bahsedip ne tür insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı anlatırdım belki.
En azından tecrübelerimizi paylaşıp bilgilendirirdik forumdaşlarımızı.
Çok mu hayal kurdum yoksa ?
her zaman olduğu gibi birbirimize saygı duymuyoruz,dinlemiyoruz,sabırsız davranıyoruz...

Allah hiçbirimize kaza vermesin
Hayırlı akşamlar

Şimdi konuyu aslına döndürmek adına birşey söylemek gerekirse,daha geçtiğimiz haftalarda pistte bir abimiz vefat etti ve bilirkişi olarak atanan trafik polisi pist işletmecisini hatalı bulmadı.Ülkemizde görsel ve yazılı medyaya bile çıkan bu vaka varken kazada hakkımızı aramak ve haklı çıkmak zor gibi gözüküyor.

dur bende bi yazayım kaza yapan kişi yani aracı kullanıp kusurlu duruma düşen arkadaşın ayağındaki donuna kadar alıyorlar peki kim isterki yanında eşine dostuna zarar versin kaldı ki bana böyle birinden alınan para lazım değil
Böyle biri derken sorumsuzluk ve dikkatsizlikle sana zarar veren ,yaralayan kişiden mi bahsediyoruz?Allah başına öyle bir bela vermeden konuşma bence motosiklet kullanıyorsun sorumsuzun biri gelip ters yolda seni biçse Allah Korusun,sakat kalsan yada 6-7 ay iş yapamasan ve işini kaybetsen,ölsen?çoluğuna çocuğuna kim bakacak?haa benim durumum iyi ,ailem geniş onlar bakar dersen kaç kişinin durumu iyi?kaç kuryenin durumu iyi?Herkes yaptığı hatadan sorumludur ,yok ben istemezdim böyle olmasını öldü ama istemeden oldu?varmı böyle bişey? hocam,TR de kırmızı ışıkta geçenler,ters yola giripte adam biçenler,aşırı hızdan otobüs durağına girip insan öldürenler dolu?bunlara yasa 2 yıl ceza veriyor 2 ayda da salıyor,bazen okadar yatmıyor bile?böyle bir adama öyle bir ceza keseceksinki bir daha kırmızıda geçerken ,yaya geçidinden geçerken yada şehir içinde gazlarken dikkat edecek.tazminat o nedenle güzel bir olay.Alacaksın yaya geçidinden geçerken adam ezip yaralayanın 50 milyarını bak ne oluyor?herkes susta..Beni ters yöne giren bir sorumsuz biçti 3 ay yattım,yedek parça müdürüydüm bir firmada ne oldu işimi kaybettim?çok güzel bir gelirimi kaybettim?kariyerim zarar gördü?neden o adam 100 metre ilerden dönmediği için?böyle sorumsuzluk yapandan en yakın arkadaşın olsa bile kan almalılar ama kolundan değil....

Son düzenleme:
retox sonuna kadar katılıyorum arkadaşım sana..konuyu getirmek istediğim yer bu nokta... duyarlı olmak hakkını sonuna kadar aramak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar