Kaza ve Sigorta Eksperi Hk.

Öncelikle herkese iyi akşamlar.

01.11.10 tarihinde motorumla giderken sürücünün beni görmemesiyle sol taraftan darbe alarak motordan düştüm. 3 gün sonra motorumu Yamaha yetkili servisine bıraktım. Dosya açıldı (#1563094) ve geçen hafta daha yeni, eksper işlemleri başlatmış. Tamamıyla karşı taraf hatalı olmasına rağmen, karşı tarafın sigortası olan Ergo İsviçre ve anlaşmalı oldukları Cihan / Sert Sigorta beni yaklaşık 3 aydır her gün aramama, durumu sormama rağmen oyalamaktaydılar.O esnada fotoğraf çekemedik ve eksperin gelip karşı tarafın aracına bakması 1.5 ayı geçmiştir.

Mağdur olmanız bir yana, işin peşinden siz koşuyorsunuz; Ergo İsviçre yaptırdığı işi takip etmemekte, anlaşmalı oldukları Cihan / Sert Sigorta ise kesinlikle ilgilenmemektedir.

Motorumda; koruma demiri, ön arka sinyaller, çamurluk ve çantalar hasar görmüştür.Çantaların onarımı için bir sürede AutoKing 'te vakit kaybedilmiştir.
Fakat çantalar onarılamamış ve dün yurt dışından getirilmek üzere sipariş verilmiştir.

Bugün yetkili servisle konuştum; şimdi masrafları ben karşılayacağım, motorum onarılacak, 15-20 gün içinde de sanırım çantalar ellerinde olacaktır ve ardından toplam fatura yetkili servis tarafından hesaplanıp " Sigorta Şirketine " gönderilecek.Umarım sigortada benim hesabıma harcadığım parayı yatıracak.
Yani olması gereken bu, umarım yine bir sorun çıkmaz ve oyalamazlar.

Sonuç olarak; umarım hiç ihtiyacınız olmaz ama benim yaşadığım şu duruma düşmemek adına bu sigorta aklınızın bir köşesinde olsun.

Motorumu yeni almıştım, kaza geçirdim ve 3 aydır motorum serviste yatıyor.

Yapılan Sigortaların NEREDEYSE HEPSİ sadece motor ve orjınal parcalarının ücretını karşılıyor diye biliyorum,
yani koruma demiri,yan çanta,mont,kask,bot şapka gözlük,takma tırnak felan hiç bir şeyi karşılamıyorlar.
yalnızca motor,grenaj,lastik,cam gibi orjınalde olanları karşılıyor,
diye bılıyorum,
Arkadaşım Kaza Yaptı Ve egzos,gravit cam,motor koruma topuzları gibi parçaların hiç biri yoktu,
sadece orjınalde ne olursa onlar değişti yenılendi.

Allah Sabır Versin Size...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Öyle birşey olmaz, mali sorumluluk sigortası (trafik sigortası) karşı tarafın bütün masrafını karşılar.

Suçlu taraf %100 suçluysa tamamını, değilse oranına göre masrafı öder.

Bunlar orjinal değil ödemem diyemezler.

İyi o zaman ben bahçe duvarımı 25 kuruş olan 8,5 tuğla yerine 65 kuruş olan pres tuğla ile döşedim. İç dış sıvasını yaptırdım, üstünüde dekoratif taşlarla süsledim, taşlarıda silikonlu pahalı bir dış cephe boyasıyla boyattım.

5 metrelik duvar atıyorum 5000 tl ye mal oldu.

Adam geldi vurdu duvarıma, yıktı arabasıyla.

Sigorta firması ne diyecek?

Bunlar orjinal değil deliki tuğla ve kara sıvayla bu iş 500 tl ye olur mu diyecek :)

2 kere bu şekilde kaza yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim, eksper burada çok önemli. ilk kazamda eksper beni 1,5 ay oyaladı ve koruma demirimi ve kaskımı dahil etmedi. yaz olduğu için motora bineyim diye motoru kendim yaptırdım. sonrasında sigortaya mail attım ve sıkıntılarımı bildirdim. 1 hafta içinde tekrar eksper gönderip dosyayı kapatıp ödemeyi yaptılar. ama ikincisinde hiç uğraşmadım (kış olduğu için :) ). 2 hafta önce ödemeyi yapıp motorumu aldım ve bugüne ödeme günü verdiler. ayrıca herşeyi (koruma demiri dahil) ödeyecekler.

Sigorta şirketleri belirttiğiniz gibi ek aksesuarları ödemek istemeyeceklerdir.
Bunun için motorunuza,bahçe duvarınıza vs. ek bir işlem,aksesuar modifiye vs yapıyorsanız faturası ile birlikte mevcut poliçenize ''zeyilname'' raporu ile işletmeniz gerekmektedir.
Aksi taktirde duvarınızda ki pahalı taşları da , bufallo derisi yan çantalarınızı da tanımazlar.Zaten istedikleri bu , siz peşin olarak bunu onlara sunmuş oluyorsunuz.

Benim kasko poliçemde bütün aksesuarlarım yazılı. Kaza veya çalınma durumunda ödeyecekler çünkü teminata dahil ettirdim. Başlığı açan arkadaşın sorunu sigorta şirketinden değil acenteden kaynaklanıyor. Acente sizin için koşturmalı, yoksa sigorta şirketi ödememek için herşeyi yapar.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
mutu ve kurubuz arkadaşalrın bahsettiği kasko yu zorunlu mali sorumluluk sigortası (trafik sigortası) ile karıştırmayalım.

Kasko sigortası biraz lüks gibidir ve kişiye özeldir.

Belirli şartlar altında sadece sigorta ettirene ödeme yapar, 2. veya 3. şahıslara ödeme yapmaz.

Diyelimki kamyonetim kaskolu, arkadan bir araç geldi ve kamyonetin kasasına çarptı.

Kasa da doğal haliyle hasar yok, en kötü 1 kilo yağlı boyaya bakar :mrgreen:

Bende hasar olmadığı için ben ne karşı tarafın trafik sigortasından hasar alacağım nede kendi kaskomdan.

Arkadan bana çarpan şahıs otomobil olduğu için hasarı büyük, fakat suçlu olduğu için (durulması yasak yerler dışında arkadan çarpan suçludur diyip geçelim) ne benim kaskomdan nede trafik sigortamdan hasar ödemesi alamaz.

Kendi trafik sigortasından da alamaz, çünkü trafik sigortaları sadece karşı tarafa ödeme yapar.

Kaskosu varsa alır, yoksa cebinden yaptıracak.

Diyelim ki ben suçluyum; o zaman benim trafik sigortamdan hasar ödemesi alır, yine benim kaskom dan alamaz.

Diyelim ki ben suçluyum ve hem bende hem karşı tarafa hasar var, o zaman o hasarını benim trafik sigortamdan bende hasarımı benim kaskomdan alırım.

Diyelim ki karşı taraf suçulu ve bende de hasar var;

O zaman ben hasarımı onun trafik sigortasından alırım o benden yada kendi trafik sigortasından alamaz. Varsa kaskosundan alır yoksa cebinden yaptırır.

Evet kasko poliçelerinde ekstra olan donanım veya aksesuarı belirtip poliçeyi ona göre kestirmeniz lazım. Sonradan bi ekleme oldu ise farkını ödeyip zeyl yaptırırsınız.

Fakat zorunlu trafik sigortasında böyle bir durum yoktur.

100 milyarlık lüks bir arabaya da çarpsanız at arabasına da çarpsanız poliçede belirtilen limite kadar ödeme yapar.

(Limite baktım hemen) Maddi araç başına 17.500 TL kaza başına 35.000 TL hasar ödemesi yazıyor.

Yani çarptığım her aracın (bir kazada) 17.500 TL ye kadar olan bütün hasarını öder.
Bir kazada birden fazla arabaya çarptıysam da toplamda 35.000 TL ye kadar öder.

Fazlası nolur peki, fazlasını cebimden öderim.

Mesela ; lüks bir otoya çarptım ve 25.000 TL hasar var.

Sigorta 17.500 TL yi öder, kalan 7.500 TL yi ise cebimden vermek zorundayım.

Kısaca ;

Trafik sigortası zorunludur ve sadece suçsuz olan karşı tarafa ödeme yapar.

Kasko ise suçluda olsanız suçsuz da olsanız sadece size ödeme yapar.

Kaskonun belirli şartları vardır ama, alkolsüz olmak ehliyetli olmak vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar