kaza üzerine yardım.

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
hayırlı pazarlar.

dün öğle saatlerinde bir arkadaşım motosikletiyle kaza yapmış. annesi bir geceyi hastanede geçirmiş, küçük kardeşi de küçük sıyrıklarla durumu atlatmış.

kaza, arkadaşın 125 mh drift mondial motosikletiyle d400 karayolu üzerinde üzerinde, annesi ve küçük kardeşiyle birlikte 60 km hızla seyir ederken, tam karayolu üzerindeki bir çukura girip çıkmasıyla oluyor.
annesi ve kardeşi motosikletten düşüyor, annesi başını asfalta çarpıp baygınlık geçiriyor. başında açık kanama mevcut.
kardeşinin dizlerinde kollarında sıyrıklar var.
arkadaşım ise motoru zor zaptedip devrilmeden durduruyor. sonrası ise malum. ambulans vs..

arkadaşın ehliyet, kask, muayene, sigorta tam ve alkol yok. bütün mesele çukurun olmaması gereken yerde olması.
arkadaşımız karayollarına dava açacak. siz tecrübeli arkadaşların bu konudaki fikirlerini ve yardımını bekliyoruz.

söz konusu çukur.

Oradaki çukura girmiş ise arkadaşın demekki arabayı sağdan ve arkasında ekipmansın artçılarla geçmeye kalkması olarak yorumluyorum. Gerek var mıydı? Esas soru bu olmalı bence. Umarım artçıların başına bir iş gelmedi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çukur yolda değil pek... Geçmiş olsun.

Motosikleti
Yok
Dava acmadan once; arkadasinizin motosikletinin ruhsatinda tasima kapasitesi/koltuk sayisi onemli olabilir, 3 kisi binmis olmalari veya tasima kapasitesini gecmesi de onemli olabilir. Benzer ornekleri var mi arastirmak gerekli elbette, benim hukuki bilgim yok onu da ekleyeyim.

Uzun bir süreç olur gibime geliyor.
Öncelikle bir avukata danismanizda fayda var. Olay günü tutanak falan tutulmuştur umarım

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
artçıların durumu iyi. annesini sabah taburcu etmişler.
çukura kasıtlı girmemiş. araç geçişini engellememek için biraz sağa yanaşmış.
motor için artçı ruhsatta 2 kişi. aynı şeyi ben de söyledim. dava yolunda muhtemelen sıkıntı çıkarır.
ama peşini bırakmayacak gibi.

1. Suç 3 kişi ekipmansız binmek
2.Suç emniyet şeridinde araç kullanmak
3.suç kendinden hızlı bir araç ile trafikte seyir etmek
Karayolları kesin levha koymuştur hocam boşuna uğraşır

Üzülür bence Hem ekipman var mı yokmu bilmiyorum ama kasksız olduklarını düşünürsek. Ek olarak motosiklet sürücü dahil 2 kişi yani çocuk + valide + sürücü sıkıntı baya. Bence kurtulduklarına şükür etsinler.

bir insan arkasına artçıyı kasksız-ekipmansız nasıl bindirir anlayamıyorum. hele bir de annesi ve kardeşini nasıl bindirir o daha büyük bir gizem benim için.
herhangi bir kazaya karışsan suç sende olsun veya olmasın artçı vefat etse bu yükle nasıl yaşayacaksın?

Motosikleti
D400
Arkadaşın ailesini ekipmansız bindirme hatasına düşmüş ve vicdan azabını "ben suclu değilim cukur orada olmamalı" olarak mı rahatlatmaya calısıyor?

Bildiği kadarıyla polisler cogu zaman görmezden gelse de artçının kask takması zorunlu değil mi?

Kusura bakmayın da burası hindistan mı? 125 cc motora 3 kişiyi bindiriyor?

Cukur denmez o kısma ancak yolda değil emniyet şeritinde yer alıyor gibi gözüküyor; bu durumda zaten yapılan yolculuk da yasal değil.

Konuyu toplarsak; evet devletimiz belediyemiz önemsemiyor; %80 tabela falan da yoktur. Suclu olan bu sekılde yolları acık bırakanlar doğrudur. Ancak hiçbir önemlem almayan apaçi gibi motora binen arkadaşın devletten daha suclu; kanunen olmasa bile.

Büyük geçmiş olsun; tez zamanda motoru bırakır umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar