Kaza Tespit Tutanağı içeriği Hak.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Merhaba Dostlar,

Dün forumda kaza için konu açmıştım, bugün de e-devlette (trafik polisi tuttu) KTT çıktı ve kafama çok büyük bir nokta takıldı.

ARAÇLAR HARİCİ HASAR GÖREN UNSUR/EŞYA VARSA : demir bariyer / KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SÜRÜCÜ KURAL İHLALİ: 54/1-a olarak sadece benim tarafa yazılmış.
https://hizliresim.com/oa3yrcc
Olay yeri resmi bu şekilde işlenmiş.

Açıklama:
"
SÜRÜCÜ (xxx1) İDARESİNDEKİ (xxx1) PLAKALI MOTOSİKLETİYLE ESKİ KEMERBURGAZ YOLU
CADDESİ DÖNEMECİ İÇERİSİNDE TEK ŞERİTLİ YOLDA İLERLEDİĞİ ESNADA BELİRTİLEN MEVKİİDE SEYİR
HALİNDE İKEN ÖNÜNDE SEYR EDEN SÜRÜCÜ (xxx2) İDARESİNDEKİ (xxx2) PLAKALI ÇÖP
KAMYONUN SAĞINDAN BANKET ÜZERİNDEN GEÇMEK İSTEDİĞİ ESNADA MOTOSİKLETİN SOL TARAFINDAKİ
MOTOSİKLET ÇANTASIN ÇÖP KAMYONUN SAĞ YAN KISIMLARINA TAKILMASI SONUCU DİREKSİYON
HAKİMİYETİNİ KAYBEDEREK YOLUN SAĞINDAKİ DEMİR BARİYERLERE ÇARPMASI SONUCU İKİ ARAÇLI MADDİ
HASARLI TRAFİK KAZASI MEYDANA GELMİŞTİR.
BU KAZANIN OLUŞUMUNDA SÜRÜCÜ (xxx1)'E 2918 KTK'NIN 54/1-A ( ARAÇLARIN SAĞINDAN VEYA
BANKENTLERDEN YARARLANMAK SURETİYLE GEÇMEK) MADDESİNİ İHLAL ETTİĞİ KAZA YERİ İNCELEMESİ
VE SÜRÜCÜ BEYANLARINDAN ANLAŞILMIŞ OLUP BU GÖRÜŞ VE KANAATE VARILMIŞTIR."

Sigorta ile görüştüm: Sigorta kapsamında hasarlar karşılanır dedi. Ancak Araç harici Hasar gören Unsur/eşya alanına Yol kenarındaki demir bariyeri de yazmışlar ve demir bariyerde ahım şahım hiçbir hasar yok. Bizden önce olduğu bariz belli olan yamukluklar 10 metreden fazla çeşitli noktalar bulunmakta. Ben motoru çekiciye alırken zorla çıkarttık sıkıştığı için ve ufak tefek çizik (Belki bir ihtimal bir karış kadar hafif eğrilik) dışında bir şey yoktu bariyerde. Elimde olay anı ve sonrası videoları var ve kopma/kırılma durumlarının olmadığı açık şekilde görülmekte.

Benim merak ettiğim, karayolları bu konunun üstüne gidip iteleme yapar mı? Yani hazır kaza olmuş yenisini taktıralım, kasaya para girsin muhabbetine girer mi? Hadi yaptı diyelim, elimdeki kayıtlar dahilinde kırılma olmadığı için karşı çıkabilir miyim? bunun için dava mı açmam gerekir?
Açıkçası bariyerde hata olmamasından dolayı tutanak hatalı düzenlenmiş. Bu ibareyi iptal ettirebilir miyim?
Hadi diyelim ben karşılamayı kabul ettim, bu demir bariyer ücreti ne olur ortalama?
Tecrübeli ve bilgilileri sahneye alabilir miyim?

Teşekkürler, saygılar, hörmetler. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Varsayımlar üzerinden ilerlersek hepsi mümkün. Karayolları da size masraf çıkarabilir, Belediye de. O durumda bariyerdeki hasarın sizden önce meydana geldiğini iddia edebilirsiniz, video ile desteklersiniz veya tutanağa itiraz da edebilirsiniz. Ancak tüm suç size yazıldığı için (haklı olarak) sonuç alıp alamayacağınızı burada kimse bilemez. Bence itirazlarınız reddedilir. Varsa avukatınızla veya sigortacınızla görüşün.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Önemli Bilgilendirme: sigortacılarla görüştüm aldığım cevabı aşağıda yazıyorum. Başka arkadaşların umarım işine yarar.

Kaza Bedeliyeye bağlı çöp kamyonu ile motosiklet arasında oluyor. Kusur oranı motosiklette.
Çarpma anında aracın korkuluğu karılıyor ancak çalışırında bir sorun olmadığı için göreve devam ediyor.
Motosiklet pert çıkacak gibi görünüyor.

Sigortanın cevabı: Tutanakta yazan Kamu Malı(barikat) hasarı ibaresi sebebiyle, karayollarından bir inceleme gerçekleşecek ve bir rapor tutulacak. Değişim gerekirse bu tutanak karşılığı sigortaya iletilecek. Zararı karşı araç ile birlikte karşılayacak. (Delilleri kesinlikle saklayın) İleride kamu davası yönüne gidilirse sigorta tarafı elinizdeki kanıtlarla itiraz ederek karşılıklı uzlaşmaya varıyormuş. Bazı durumlarda karayolları ufak çizikleri ciddiye almayıp (hasarsız ibaresiyle) dosya açmıyormuş.

Kaskosu olanlar için: Ekspert incelemesi sonrası pert veya tamir yönünde karar verilecek. Tamir yönüne gidilirse iş sakat. Yedek parça ve tamir süresi aşırı uzun. Pert olursa da ihale olarak satılıp ücreti yatacakmış.

Temel olarak durum bu şekilde.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Geçmiş olsun yeniden. Bu durumda kasko sigortasının önemini de yeniden vurgulamış olalım. Pahalı diye imtina edenler, kaza durumunda başlarına neler gelebileceğini ve nelerle uğraşabileceklerini görsünler.

Bir şey olmaz abiii, mantığı bir yere kadar...

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Geçmiş olsun yeniden. Bu durumda kasko sigortasının önemini de yeniden vurgulamış olalım. Pahalı diye imtina edenler, kaza durumunda başlarına neler gelebileceğini ve nelerle uğraşabileceklerini görsünler.

Bir şey olmaz abiii, mantığı bir yere kadar...

Kesinlikle öyle. Ben de "ulan verdik ama boşuna mı ödedik" diye iç çekiyordum. Ta ki başım yanana kadar.
Allah beterinden korusun, gerçekten kasko hayat kurtarıyor. %100 kusurda bile senin can simidin oluyor.

Okuyan kim varsa dikkate alsın. KASKO YAPTIRIN!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar