Kaza Sonrası Takılan Platin

2023 Aralık ayında bir motosiklet kazası geçirdim ve ayak bileğimden dizime kadar uzanan bir şiş gibi uzun bir platin takıldı. Artık iyileştim ağrılarım kalmadı, hareket kısıtlamalarım kalmadı. Daha öncesinde kaza yapıp platini iyileşinde geri söktüren arkadaşlar var ise bir fikir verebilirmi? Platin kalmalı mı sökülmeli mi bir türlü karar veremiyorum. İyi forumlar herkese.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu soruyu abimize sorsan kesin böyle derdi.
l4j7hoa.jpg

Bana kalırsa sağlık yönünden risk yoksa vücuda giren şeyi çıkartmak lazım.
(2 platin çubuk, 13 vida da bende var ama kronik rahatsızlıklardan dolayı 2. ameliyat riskli)

Doktor kalsa da çıksa da bir zararı yok diyor. Bende bu yüzden kararsız kaldım zaten :)

Ben civilerimle mutluyum bi zararlarini gormedim babamdada dirsekte platin var doktor cikarirsak bidaha kirilirsa toparlayamayiz kalsin demisti onunkide duruyor oda bir zararini gormedi
Benim doktorum şöyle söyledi hocam, rahatsız etmiyorsa çıkarmaya gerek yok ama illa çıkarmak istiyorsan ameliyata alırız ve çıkarma esnasında kaynayan kemik tekrar kırılabilir, bu durumda platin tekrar takılmak zorunda kalır boşuna acı çekmiş olursun diyor. Bilmiyorum çok kararsız kaldım yaşım 25, şuanlik bir sıkıntı yok ama ilerde ne olur kestiremiyorum.

Benim doktorum şöyle söyledi hocam, rahatsız etmiyorsa çıkarmaya gerek yok ama illa çıkarmak istiyorsan ameliyata alırız ve çıkarma esnasında kaynayan kemik tekrar kırılabilir, bu durumda platin tekrar takılmak zorunda kalır boşuna acı çekmiş olursun diyor. Bilmiyorum çok kararsız kaldım yaşım 25, şuanlik bir sıkıntı yok ama ilerde ne olur kestiremiyorum.
Ben birdaha ameliyat surecine girmek istemezdim her zaman riskler var ama doktorun dedigi olursada hem psikolojik hemde fiziksel olarak cok zarar gorursunuz iyice düşünün benim her sabah kolum katur kutur sesler esliginde zorlanarak aciliyor agir kaldirinca hala sizliyor 5 yil gecmesine ragmen soguklarda sizliyor zorlayinca hemen agriyor platini cikartmak icin olacaginiz ameliyatin yarasinin iyilesmesi vs ile size yine bir sure hareket kisiti ortaya cikaracak narkoz vs derken epey bi yoracak ameliyat risklerinden ziyade vucudunuz o platini kabullenmis o platinin etrafi et vb dokularla kaplanmis kemiginizin yaninda sizinle birlikte takiliyor bir zarari yoksa bunca ugras ve aciya degmez cikarmak

Platin işi sakat.
Kaynayan kemik tekrar kırılabilir diyorsa risk var.
Her kırık basit olmadığı gibi ağır kırıklar da böyle sıkıntılı zamanlar yaşatıyor.
Çok önce görmüştüm biraz da araştırmıştım kaval kemiğini kıran bir basketbolcu belli bir zaman sonra smaç bastı o kırdığı kemikle.
2 kere sol bileğim 1 kere sağ bileğim el ve ayak parmaklarım toplamı 10 kırık vardır.
Burnum da 2 kere kırıldı.
Yaratılış farklı çok takma insan robot gibi şuan bir problem yaratmıyorsa biraz bekle tıp gelişiyor 5 sene sonra ne olacağını bilemeyiz :)
Geçmiş olsun karar tabi senin .

benim ön kol iki kemikte de takılı, radius'ta 2 tane takılı. fazla doku zedelenmesi ve sinir tahribatı riski sebebiyle yalvarsam da çıkarmıyor doktor.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
2011 de yaptığım trafik kazasından sol köprücük kemiğimde platin vardı. Geçtiğimiz yıl MR a girmem gerektiği için çıkartıldı ameliyatla.

Doktorun daha doğru cevap verir. Bende 13 yıl takılı kaldı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar