Kaza Sonrası Ne Yapmalıyım?

Motosikleti
Voge SR1
Herkese iyi akşamlar. Bugün saat 18.45 civarı İstanbul/Avcılar tarafında Voge Sr1 motorumla bir kazaya karıştım. İlk vukatı hızlı gerçekleştirdik. Yanyolda 60-70 arası bir hızla ilerler iken sağdan bir araba yola çıkmaya çalıştı. Önümdeki araç ucu ucuna çarpmadan durabildi lakin frenlere asılmama rağmen tam duramayıp sol arkadan çaptım. Çarptığım araçta herhangi bir kırık vb. şey olmadı ancak benim motor önden iyi bir darbe aldı. Saklama gözündeki usb portundan tutun da anartarsız çalıştrıma yerinin sıkışıp döndüremeyeceğime kadar. Yürüyen aksamlarda bir sorun yok çok büyük ihtimal ama önden sağlam yedi. Anahtarsız çalıştırma yerinin kilitlenmesi yüzünden de motoru çalıştıramadım. Kazanın olduğu yerdeki bir dükkana koymak zorunda kaldım. Şimdi yarın gidip almam gerekiyor lakin motoru çalıştıramıyorum direkt yetkili servise götürmek istiyorum ancak dediğim gibi o dönen yer sıkıştı. Böyle bir durumda ne yapmam lazım acaba? Yarın sabah Voge nin çağrı merkezini arayacağım. Ancak diyecekler getirin bakalım. Çevreden bir ustaya gösterip en azından çalışmasını sağlasam serviste laf ederler mi bilemiyorum. Böyle bir durumda ne yapmak lazım acaba? Şimdiden teşekkürler.

Bazı sigorta poliçeleri bir sefere mahsus bedava çekici hizmeti veriyor, onlara sorun policenizde böyle bir şey varsa, ücretsiz servise gönderin.
Benim kapsıyordu, kendim bile gitmedim çekici ye adresi verdim, oradan alıp tamircininde adresini verdim. Sadece tamir olduktan sonra almaya gittim.

Geçmiş olsun direkt servise çekici ile götürmek en mantıklısı.
Bazen verdiğimiz 3 5 bin bizi çok şeyden kurtarır..
Size bir şey olmaması en büyük şans.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Herkese iyi akşamlar. Bugün saat 18.45 civarı İstanbul/Avcılar tarafında Voge Sr1 motorumla bir kazaya karıştım. İlk vukatı hızlı gerçekleştirdik. Yanyolda 60-70 arası bir hızla ilerler iken sağdan bir araba yola çıkmaya çalıştı. Önümdeki araç ucu ucuna çarpmadan durabildi lakin frenlere asılmama rağmen tam duramayıp sol arkadan çaptım. Çarptığım araçta herhangi bir kırık vb. şey olmadı ancak benim motor önden iyi bir darbe aldı. Saklama gözündeki usb portundan tutun da anartarsız çalıştrıma yerinin sıkışıp döndüremeyeceğime kadar. Yürüyen aksamlarda bir sorun yok çok büyük ihtimal ama önden sağlam yedi. Anahtarsız çalıştırma yerinin kilitlenmesi yüzünden de motoru çalıştıramadım. Kazanın olduğu yerdeki bir dükkana koymak zorunda kaldım. Şimdi yarın gidip almam gerekiyor lakin motoru çalıştıramıyorum direkt yetkili servise götürmek istiyorum ancak dediğim gibi o dönen yer sıkıştı. Böyle bir durumda ne yapmam lazım acaba? Yarın sabah Voge nin çağrı merkezini arayacağım. Ancak diyecekler getirin bakalım. Çevreden bir ustaya gösterip en azından çalışmasını sağlasam serviste laf ederler mi bilemiyorum. Böyle bir durumda ne yapmak lazım acaba? Şimdiden teşekkürler.
Geçmiş olsun motorun garanti kapsamındaysa dışardan bir ustaya götürmen garanti dışı bırakabilir.
ya çekici çağırıp yada büyük transit gibi bir araba ayarlayıp götürmek mantıklı olan.

Geçmiş olsun. Trafik sigortalarında çekici hizmeti oluyor. Bazı kredi kartlarıda yılda 3 adede kadar ücretsiz çekici hizmeti sağlıyor. Ben YKB World Card vasıtasıyla motorumu ücretsiz çektirmiştim. Ama şimdi motosikleti bu kapsamdan çıkarmışlar. O yüzden motosiklet olduğunu belirterek kredi kartı bankanızın asist hizmetini arayabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kaskoların çekici hizmetleri oluyor, ben bir kere kullanmıştım, normal araba çekicisi değil de profesyonel motosiklet transferi yapan kapalı kasa minibüs göndermişlerdi, gayet düzgün şekilde minibüse bindirip güzelce bağlayıp taşımışlardı.

Geçmiş olsun. Size birşey olmaması en önemlisi. Bir çekici ile servise götürmeniz en sağlıklısı olur sanırım.

Ayrıca kazalı fotoğrafı da yükleyip, servis süreçlerinden de bahsederseniz markanın sağladığı hizmeti hepimiz görmüş oluruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar