Kaza sonrası ne yapılır?

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Merhaba dostlar;

Ben geçen cumartesi kaza yaptım. Passat model bir araç "U" dönüşü yasağını demek için ani sağ serite geçince bana çarptı. Polisi arayacaktim ama sol omuzum ve dirsegim ağrıdığı için hastaneye gittik. Çocuk masrafinida karşılarım dedi eyvallah dedim. Neyse p.tesi bayi gidon debriyaj tablası ve krenaj icin 200tl fiyat çıkardı söyledim benden kaynakliysa öderim dedi bende içi rahat etsin diye siteyi açtım parça resimleri fiyatları fotoladim gönderdim. Hesapladim 130 tuttu bayii aradim laf bu "sen kira vermiyorsun ki". Hesabı başkası ödeyecek diye kazık atmanın alemi yok dedim siparisi kendim çıktım. Bana çarpan şahıs ise şehir disindayim haftaya gelecem dedi ama şans eseri Cuma günü onu uzaktan gördüm. Şimdi bu adam ödemeyebilir ama ben işin parasında değilim hem canıma kast edip hem pişkinlik yapmasındayım. Kazada ne yapmalıyız ki ugrasmayalim bunlarla yardimci olurmusunuz?

Kaza sonrası karşılıklı tutanak doldurursunuz karşı tarafın ehliyet,ruhsat,sigorta poliçe fotokopisi ve araçların fotoları eğer haklıysanız hakkınızı bunlarla almanız yeterli

Maddi hasarlı kaza tutanağı tutacaksınız. Gerisini sigorta hallediyor zaten.

Benim tavsiyem motosiklet kazalarında olayı küçümsemeyip ambulans ve polis çağrılması yönünde.

İki aracın olduğu kazalarda sorun olmuyor, gerçekten sadece maddi hasar oluşuyor ancak motosiklet kazası o kategoride değil bence.

Abi ehliyetim yok yalvarırım polisi arama,
Kardeş polisi meşgul etmeye gerek yok biz hallederiz aramızda,
Polis iki saatte gelmez şimdi benim acelem var,
Bende bu semtin esnafıyım masrafını öderim güven bana,
Bunda bişey yok benim ustaya götürelim anında halleder sana,
Sen suçlusun ben haklıyım polisi ararsan senin başın derde girer....

Kaza anında bu lafların hangisini duyarsanız duyun ciddiye almayın, haklı da olsanız haksızda olsanız tutanağınızı tutun eğer yaralandıysanız mutlaka ama mutlaka arayın polis gelsin, adam kaçıyorsa engellemeye çalışın arabasından anahtarını alın en kötü kaçarken videoya alın kamerası filan çıksın.

Bu devirde insan kalmadı maalesef acıma yetime devrinde yaşıyoruz alemin enayisi siz değilseniz hakkınızı arayın, hepimiz bu yollarda bu trafikte yol alan insanların 2. sınıf insan değiliz onlarla aynı haklara sahibiz. Çantanızda yada ruhsatınızın bi yaprağında mutlaka bi kaza tutanağı olsun. Allah kullandırmayı nasip etmez inşallah.

senin yaptığın sadece maddi hasarlı kazalarda olur. ki sen yaralanmışsın. yaralanmalı kazalarda polisi aramak zorundasın zaten ben öle biliyorum..kesinlikle polisi araman lazımdı. polisi arasaydın mahkemeye verilirdi. bak o zmn şehir dışındayım diyebiliyomuydu. öle kolaymı direksiyonu kır motorcunun üstüne sonra şehir dışındayım.ya sana bişey olsaydı orda cezasını çeksin. şimdi bişey olmaz ama allah korusun 1 ay sonra bi bakmışşsın omuzun yada dirseğini oynatamıyosun. olmaz deme bunlar olan şeyler. tutanak tutulmadığı için kazayla ilgili bi bağlantı kuramicaklar. herşey senin başına kalır. allah bi daha nasip etmesin ama olurda yine öle bişey olursa acıma polisi çağır kendini garantiye al. adamın peşini bırakma geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Anladım arkadaşlar, parçalar gelince arayacağım gelmez ise dava açacağım. Kaza yeri adliye onu olduğu için mobeseler mevcuttur ki zaten o gece hastaneyede gittik. Kaza tutanağı mevzusunu öğrenmeye çalışacağım bilmiyordum

Küçük ya da büyük öncelikle her kazada sağlık başta gelir,
Sonrasında tutanak tutulması gerekiyor, özellikle sonradan kaytaranlara karşı...

Dün bir kazaya şahit oldum.Ara sokaktan çıkan bayan sürücü ana yolda giden motorlu arkadaşa çarptı.Bayan daha 20-21 yaşında falan.araç bora motosiklet mondial mash skuter.motorcu arkadaş yerden hareket edemiyor belinde büyük ihtimal kırık vardı.bayan panik halinde babasını aradı ambulanstan önce baba olay yerine geldi sonra ambulans.biz trafik poliside çağırmıştık ama ambulans önce gelince motorcu arkadaşı alıp götürdüler.Olay yerinde herhangi bir rapor tutulmadı.vuran bayan taksiye binip evine gitti babasıda arabaya atlayıp ambulansın arkasından gitti.vuran aracın plakası 34 vh 8372 idi yanlış hatırlamıyorsam.Şimdi nasıl bir yol izlenecek araç yüzde yüz kusurlu motor pert.Vuran kişi hastaneye gittimi.Motorcu arkadaş plakayı da almadı çünkü adam canıyla uğraşıyodu.

Son düzenleme:
Anladım arkadaşlar, parçalar gelince arayacağım gelmez ise dava açacağım. Kaza yeri adliye onu olduğu için mobeseler mevcuttur ki zaten o gece hastaneyede gittik. Kaza tutanağı mevzusunu öğrenmeye çalışacağım bilmiyordum

Mobeselere guvenmeyın aynı olay bızım basımıza arabayla geldı kadın u donusu yasak yerden dondu bıze surttu ve bız kaldırıma cıktık kadın kactı gıttı polısı aradık mobese goruntulerı var bakılabılır sıkayetcıyız dıye polısın tek dedıgı sey mobeseye boyle ufak seylerden bakamayız bılmem ne kararı olacak anca o sekılde bakarız falan dıyıp ıslem yapmadan bızı tersleyerek gıtmıstı yurdum polisi işte siz o plakayı gozunzue kestırın bıgun takıp edıp evını bulun arayın acmazsa evıne gıdın terslersede bı camını patlatıp yolunuza devam edın

Mobeselere guvenmeyın aynı olay bızım basımıza arabayla geldı kadın u donusu yasak yerden dondu bıze surttu ve bız kaldırıma cıktık kadın kactı gıttı polısı aradık mobese goruntulerı var bakılabılır sıkayetcıyız dıye polısın tek dedıgı sey mobeseye boyle ufak seylerden bakamayız bılmem ne kararı olacak anca o sekılde bakarız falan dıyıp ıslem yapmadan bızı tersleyerek gıtmıstı yurdum polisi işte siz o plakayı gozunzue kestırın bıgun takıp edıp evını bulun arayın acmazsa evıne gıdın terslersede bı camını patlatıp yolunuza devam edın

Savciliga verip savciliktan karar cikmasi gerek, gecen gunde bizim arkadasin kuzenini kacirdilar nerde oldugunu biliyoruz gittik almaya polis gelmis alin icerde diyoruz mahkeme karari olmadan giremeyiz diyorlar

Savciliga verip savciliktan karar cikmasi gerek, gecen gunde bizim arkadasin kuzenini kacirdilar nerde oldugunu biliyoruz gittik almaya polis gelmis alin icerde diyoruz mahkeme karari olmadan giremeyiz diyorlar

Ülkemın adaleti polise kalırsa o iş biraz yaş :) Ben kazaya karıstıgım suclu arabayı fotograflarını cekıp adamla gorusmek ıcın boynumda makıneyle 1 gun semtte arayıp bulmustum o gunden sonra bu işlerde polise degılde kendı adaletıme guvenıyorum

geçmiş olsun. 130TL para değil motorun ne merak ettim, sıkma canını boşver.

Hadi ekipman giymeme genişliğini anlarım da, kazada mağdur olup da polis çağırmamak nedir ya?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar