kaza sonrası motor testi?

sevgili motor tutkunları,

bir honda cbr 600f makinam var. dün e-5 te trafikte seyrederken önümdeki trafik aniden durdu ve ben de ani fren yaptım ve durdum. ne yazık ki arkamdaki araba duramadı ve bana çarptı.

allah'a şükü kazayı yarasız beresiz attlattım.

ilginç olan şu ki, benim motoruma hiç bir şey olmamasına rağmen bana çarpan kişinin ön tamponu ve bir farı dağıldı, arabada bayağı bir hasar oluştu.

benim motorum sağ tarafa düştüğü için egzos motorun gövdesinin zarar görmesini engelledi. sadece sağ sinyalim yamuldu ve arkadan çarptığı için plakam yamuldu (yaklaşık 30 km hızla çarpmasına rağman bu kadar hasarsız nasıl atlattığımı anlayamadım).

kazadan sonra motoru çalıştırmak istedim, ancak çalışmadı. bir kaç defa denedim ama olmadı. tam bir çekici çağıracakken tekrar denedim, bu sefer çalıştı. sonra hareket ettim ve yoluma devam ettim. motorda bir sorun görünmüyordu. yaklaşık 10 km yol yaptım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım...

şimdi merak ettiğim konu şu;
- acaba motor kazadan sonra ilk denemelerde neden çalışmadı?
- motorda bir sorun yok görünüyor, ancak benim farkedemediğim neler olabilir, motoru servise götürmelimiyim?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

öncelikle geçmiş olsun. motor yan yattığında yakıtı kesen bir sistem olduğunu biliyorum. sebebi hem olası yakıt sızıntısında çıkacak yangını engellemek hemde motor yan yatınca yağlama olmayacağı için pistonları korumak. 5 10 dakika bekleyince motor çalışır eğer başka bir sorunu yoksa. hatta çalışsa bile yine yolda giderken ilk metrelerde motorun gaz yememe durumu olabilir. buda normaldir. sonra hepsi düzeliyor. tüm anlattıklarım aynen başıma gelmiştir. :)

öncelikle geçmiş olsun. motor yan yattığında yakıtı kesen bir sistem olduğunu biliyorum. sebebi hem olası yakıt sızıntısında çıkacak yangını engellemek hemde motor yan yatınca yağlama olmayacağı için pistonları korumak. 5 10 dakika bekleyince motor çalışır eğer başka bir sorunu yoksa. hatta çalışsa bile yine yolda giderken ilk metrelerde motorun gaz yememe durumu olabilir. buda normaldir. sonra hepsi düzeliyor. tüm anlattıklarım aynen başıma gelmiştir. :)

katılıyorum, bende scooterla kaza yaptığımda motor devrilince stop etti kaldırıp biraz sonra çalıştırdık sorun yoktu

aynen birkaç kere benimde başıma geldi. sonradan sorunsuz devam ediyorsun ...

arka tekerden sert darbe aldıysan arka rulmanları bi kontrol ettirmeni tavsiye ederim.başka bi sitede de fazerli bi arkadaş kaza yapmıştı ve motorun arkadaşlarında dediği gibi yakıt kesme sistemi takılı kaldığı için uzun süre servis servis dolaşmıştı.çoook geçmiş olsun veya makinan karbirötörlü ise benzin fazla gelmiş boğmuş olabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşım bir defa motorcumda twister parçalanırken görmüştüm motorun koltuğunun altında fuel control diye birşey vardı motor düştüğünde benzini kesiyormuş. Ayrıca yağını kontrol ettirmeni tavsiye ederim çünkü 2 defa düştüm ikisindede yağım döküldü :)

yan yattığında motordan benzin aktımıı bilmiyorum ama benim motor yan yattığında benzin dmkülmüştü motorun bi yerinden çalışmadı sonra biraz marşa basınca çalıştıı
sendede aynı şey olmuştur belki

GKN

sen servise götür
mekanik olarak bi sıkıntı olmasada arka maşada ufak bi yamukluk vs. oluştuysa yüksek hızlarda tehlikeye yol açar:wiinkk:

bu arada geçmiş olsun:rendeer:

Son düzenleme:
arkdaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim, içimi rahatlattınız.

motor devrildiğinde benzin akması olmadı, hatta depoyu da yeni fullemiştim.
dediğiniz gibi yağ aktımı diye kontrol ettim o da olmadı. hatta ertesi gün motoru park ettiğim yere baktım, herhangi bir sızıntı var mı diye, ama o da yok.

dediğim gibi, çarpmadan dolayı mekanik bir arıza oluştuysa ben bunu nasıl farkedebilirim bilmiyorum...

bulduğum fırsatta servise götüreceğim (havalar ısınınca..)

arka maşan hasar görmüş olabilir.yüksek hızlarda vibrasyon, frenajda sorun yaşayabilrsin. servise gitmende fayda var....

Geçmiş olsun arkadaşım motorun çalışmamasında bi anormallik yok gayet doğal.Ama sen yinede ayrodinamik yapı için servise git komple kontrol ettir.

kardeşim o anda polis çağırıp bi zabıt tutturmuş olsaydın servise girerdin sinyalini vs. ni değiştirirdin ücretsiz bakımını yaptırırdın ve yaptığın bütün masrafları karşı tarafın trafik sigortasından tahsil ederdin geçmiş olsun...

%95 boğuldu. Aynı şey benimde başıma geldi. Motor sola yatmıştı. 5 6 kere denememe rağmen çalıştıramamıştım. Bir sigara yapıp arkadaşı arayıp ne yapıcağımı danışırken, biraz bekle boğulmuştur, çalışır dedi. Telefonu kapattığımda çalışmıştı ;)

öncelikle geçmiş olsun benim motoru da (bu bölüme yazacağım söz son sözüm olabilir bişi yazmıyorum) motoru düşürüp kaçtığında bende denedim çalışmadı
ayaktan genedim gene çalışmadı tam babamı arıyodum bizim van la sevise görümek için denedik çalıştı ben gene de götürdüm servise düşünce motorun boğulduğunu hiç bir sorunun olmadığını söyledi he bide yolda bi iki kez gaz yemedi ben dedim ya gaz teli koptu yada bütün benzin aktı dedim sonra gene devam ettik

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar