Kaza Sonrasi Aydinlanma

Bölüm 1: Siyah ve Beyaz

İnsan hayatında birçok şey ile karşılaşıyor. Bazı durumlarda can sıkıcı olarak görülse de inancımdan ötürü “Her hayırda bir şer, her şer de bir hayır vardır” diye düşünüyorum. Çarşamba günü 17:40 civarlarında bir trafik kazası geçirdim. Şükürler olsun ki burnum bile kanamadan, maddi kayıp ile atlattım. Kazanın olma şeklinden ötürü çok sinirlendim ve öfke duydum. İlk 24 saat içerisinde ki ruh halimden kurtularak başıma gelen bu olayı sorgulamaya koyuldum. Sonucunda kendi payıma ve olayın içerisindeki insanlara karşı bir sonuca ulaştım. Bu olay her ne kadar bir musibet olarak görülse de bazı noktalarda aydınlanma ve tecrübe denilen ve insanı olgunluğa götüren anılar edinmeme neden olarak bir hayır barındırdığı sonucuna ulaştım.

Bölüm 2: Değerlerin Sorgulanması

Hayatımda tanıştığım tüm insanlara değer vermek istedim ve tüm insanlara bu değeri elde etmeleri için fırsatları bonkörce verdim. Bazıları bu değeri sonuna kadar hak etti bazıları ise bu bonkörlüğü sonuna kadar kullanmayı tercih etti. Küçüklerime kardeşim, büyüklerime ağabeyim gibi yaklaştım ve saygıyı da sevgiyi de elimden geldiğince vermeye çalıştım. Her durumda hatayı ilk kendimde sorgulamaya ve karşı tarafı anlamaya çalıştım.

Bölüm 3: Maddenin, İnsanlığın Önüne Geçmesi

Bilmeyenler için paylaşmak istiyorum… Mart 2015 de çok severek Triumph Tiger 800 XCx motosikletimi KORLAS’tan aldım. Motorumu çok seviyorum ve aramızda, tüm motorcu arkadaşlarımın motorları ile aralarında olduğu gibi, bir bağ olduğunu düşünüyorum. Bu bağ maddenin ötesinde bir duygu yaşamanıza da neden olan kuvvetli bir bağ oluyor. Onunla bu bağı kurabilmek için verilen “yüksek” maddi bedel ve devamında yapılan harcamalar, hiçbir zaman gözüne gözükmüyor insanın…

Tabi her insan bu düşünceleri, yaşamayı bir kenara bırak, bünyesinde barındırmamakla birlikte, maddeye olan düşkünlüğü ile yaşamını sürdürüyor. Bazı arkadaşlarımın bildiği gibi, KORLAS’a inanmaya ve eksik noktalarını düzelteceklerine olan inancımı korumaya çalıştım. Ancak başıma gelen bu musibet gibi gözüken ve baş ağrısı ile atlattığım olay sonrasındaki yaklaşımlarından ötürü bu bonkör davranışlarımın nafile olduğunu anladım… Yaşanan kaza sonrasında kendilerine ulaşmam ve her kullanıcın, bu gibi durumlarda talep edeceği gibi bir talepte bulundum. Motorumu servise çektireceğimi ve ilgilenmeleri rica ettim. Almış olduğum yanıt ise beni çok üzdü ve öfkelenmeme neden oldu… Tam cümleyi yazmak gerekirse; “Şuan servisimiz yeni motorlarla dolu ve senin motorunu koyabileceğimiz yer yok. Şuan senin motorunu buraya alamayız”. Sonuç mu? Başının çaresine bak Salih! Maddeye olan düşkünlük ve insana verilmeyen değeri bütün sistemimde acı bir şekilde hissettim. Biz insanlığa gereken tek bir şey var: O da insana değer vermek. KORLAS’tan bunu beklemekle hata yapmışım.

Bölüm 4: Sonuç
Bu tecrübeler, bana hayatta yeni şeyler öğretti. Öfkeli ve üzgün değilim. Bana katmış olduğu tecrübelerden ve bakış açısından dolayı mutluyum. Her motosiklet kullanıcısı gibi, hayallerimi ve tutkumu yaşıyorum ve de yaşamaya her ne olursa olsun devam etmek istiyorum.

Sağlıklı ve Huzurlu bir ömür delerim,
Salih

Geçmiş olsun, madde olayını güzel anlatmışsınız.Bir musibet bin nasihatten etkilidir. Allah sıhhat versin ,gerisi halolur. Daha yaygın servis ağı olan markaları seçerseniz, sizin için kolay olur.Benim oturduğum ilçede 7 ,8 motor tamircisi var. Hangisi en babacan ise ona giderim, 1 yere bağımlı değilim hangisi işini iyi yapıyorsa ,davranışları insancılsa ona giderim .

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nasıl bir kaza geçirdiniz ,

Yolcu otobusunun sol caprazdan carpmasi sonucu dustum ve suruklendim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun bende geçiridğim kaza sonucu daha az motor kullanmaya karar verdim

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığını birebir yaşamışsınız.

geçmiş olsun kardeş.para amaç olmuş araç değil,bu korlaş a özel bir durum değil,aklınıza gelen her işte durum böyledir,sizden menfaat elde edemeyecekse sizinle ilgilenilmez,,herhangi alacağınız bir malı cinsi ne olursa olsun(telefon,bilgisayar,araba,motor,koltuk,kanepe vs.)satıcı size satana kadar bin takla atıp tatlı dil ile,size özel ilgi gösterir,,

ama aldığınız malda problem çıkar veya değiştirmek yada iade etmek isterseniz,veyahutta bu işten onların menfaati olmayacak bişey isterseniz,,malı alırken size gösterilen ilgi alaka güler yüz,yerini sizi düşman gibi gören asık suratlı bir ilgisizliğe bırakır,,çünki sizden menfaati yoktur sizle zaman kaybetmek diğer taraftan para kaybetmek demektir,sizin yaşadığınız örnek gibi,,maalesef dünya böyle olmuş

geçmiş olsun kardeş.para amaç olmuş araç değil,bu korlaş a özel bir durum değil,aklınıza gelen her işte durum böyledir,sizden menfaat elde edemeyecekse sizinle ilgilenilmez,,herhangi alacağınız bir malı cinsi ne olursa olsun(telefon,bilgisayar,araba,motor,koltuk,kanepe vs.)satıcı size satana kadar bin takla atıp tatlı dil ile,size özel ilgi gösterir,,

ama aldığınız malda problem çıkar veya değiştirmek yada iade etmek isterseniz,veyahutta bu işten onların menfaati olmayacak bişey isterseniz,,malı alırken size gösterilen ilgi alaka güler yüz,yerini sizi düşman gibi gören asık suratlı bir ilgisizliğe bırakır,,çünki sizden menfaati yoktur sizle zaman kaybetmek diğer taraftan para kaybetmek demektir,sizin yaşadığınız örnek gibi,,maalesef dünya böyle olmuş

aslında problem en başta satış kısmında karşındakine güvenmek veya nasıl desem inanmak yani.
mesela ben bir yerden bir şey alırken satış görevlisini hiç iplemem. kendi kendine konuşur durur orda. biliyorum ki adamın işi satmak. benim amacım ise karar vermek. bazen uzaklaştırırım çok konuşuyorsa.
biliyorum ki bu adam benim dostum değil. o yüzden gidip bir de ondan iyilik bekleyecek değilim.

şöyle düşünün , malı ülkeye getiren bir kodaman ailenin işsiz güçsüz ipsiz sapsız veletlerinden bir tanesi sana neye yardımcı olacak. motor satan firmalara şu forumdan 5 tane adam seçip gitsek onlardan 10 kat fazla şey biliyor oluruz.

Çok geçmiş olsun , her şeyden öte sizde bir şey olmaması sevindirici.

Geçen bir arkadaşımada aynısını söyledim Türkiyede bazı markalar bazı durumlarda şapşal şapşal konuşuyorlar. Sizin yerinizde olsam ingiltereye maili döşerdim. Bunun bi versiyonunu KTM de ve Yamahada yaptık. avusturya ve japonyaya mail attık. Japonlar sıfır motor verdiler. KTM ise sıfır parçalarını yolladı. Bizim durumumuz kaza değildi teknik bir arızaydı fakat sonuçta ben bu kadar para vermişim ve doğal olarak hizmet görmek isterim. Ne hikmetse ana memleketlerine maili atınca hallettiler...

Hocam evvela geçmiş olsun.
Bu buhranın sebebi,motosiklet sahipleri olarak kendimizi,
trafiğe dahil tüm araçlardan ayrı,daha sofistike. Kaba tabirle Elit hissediyor olmamız.
Her nezamanki başımıza bir iş gelirse "ulan bende trafiğe dahilmişim" duygusunu tadıp küçük çaplı mini depresyoncuklara giriyoruz.
Yada şöyle söyleyeyim, biz erkek çocukları malesefki hiç büyümüyor ,anne kuzusu olarak yetiştirildiğimiz içün dünya bizim etrafımızda dönüyor.Kadınlar yapıları gereği bu hissiyattan çok çabuk arınıyorlar.
Malesefki bende bundan istisna değilim,herkezin bizlere ayrıcalıklı davranmasını ,herkesin bizlere dikkat kesilmesini hatta yol vermesini falan bekliyoruz. Heleki kafada bir kask kamerası varsa eyvahlar olsun, King of the Hill sendromu.

Eğerki motosikletin yürür durumda ise yılma binmeye devam et, ama o elitistlik duygusundan arınmaya çalış.
Bu motorlu bir araç ve trafik kurallarına tabi ,hiç kimse bizim gözümüzün yaşına bakmaz.

Selamlar
Heinz

aslında problem en başta satış kısmında karşındakine güvenmek veya nasıl desem inanmak yani.
mesela ben bir yerden bir şey alırken satış görevlisini hiç iplemem. kendi kendine konuşur durur orda. biliyorum ki adamın işi satmak. benim amacım ise karar vermek. bazen uzaklaştırırım çok konuşuyorsa.
biliyorum ki bu adam benim dostum değil. o yüzden gidip bir de ondan iyilik bekleyecek değilim.

şöyle düşünün , malı ülkeye getiren bir kodaman ailenin işsiz güçsüz ipsiz sapsız veletlerinden bir tanesi sana neye yardımcı olacak. motor satan firmalara şu forumdan 5 tane adam seçip gitsek onlardan 10 kat fazla şey biliyor oluruz.

evet size katılıyorum

sana gösterilen ilgi paran içindir, Nasrettin hocanın ye kürküm ye misali, sende para olmadığını veya alıcı olmadığını bilseler bir tanesi bile senle ilgilenmez

Sevgili Arkadaşlar…

Hayatımdaki bazı değerleri ve yargıları, bir gün içerisinde ciddi manada sorguladım. Kendim için yapmış olduğum bu sorgulama ve değerlendirmenin bir fırsat olması ve bende bir olgunluğa dönüşmesinden ötürüdür ki, olayın çevresinde olan kişilerin de bu durumdan bir çıkarım sağlayabilmesi için düşüncelerimi paylaştım.

Bugün, KORLAS’a giderek yaşadıklarımın bana neler kattığını ve onlara neler katabileceğini aktarmaya çalıştım. Kendimi bir bütünün parçası olarak ifade etmeye çalıştım. Her şeyden önce, insana değer verilmesi gerektiğine olan inancımı üstüne basa basa vurguladım.

İnanmak! Bu birkaç gün içerisinde birçok olguyu sorguladım ama inanmayı asla bırakmadım. Konuşurken ki samimiyete ve pişmanlığa inandım. İki gün önce, beni öldürmeye teşebbüs eden bir insanın pişmanlığına inandım. “Akıl tutulması” sonucu söylenen ve pişmanlığı da içerisinde barındıran, samimiyete inandım. Bu olaylar zinciri sonucu, hayatlarımıza olumlu etki edecek olan bu değişimin, ne kadar süreceğini bilmiyorum… Ancak, kendime bu günü unutturmamaya çalışacağım.

Yaşamış olduğum bu olaylar zincirinin son halkasını da olumlu olarak kapattım. Kişilerin, kendilerini sorgulamasına yardımcı olduğum gibi, Korlas’ın da bazı şeyleri sorgulaması için samimi paylaşımlarda bulundum. Değişime olan inancımı kaybetmedim! Akıl tutulmasından çıkacağımız günleri yaşamaya olan inancımı kaybetmedim.

Bu süreçte, benden esirgemediğiniz desteğiniz ve arkadaşlığınız için sizlere minnettarım. Kibir ve öfkeyi barındırmayan, yüzünüzdeki tebessümün hiç eksilmediği sürüşlerimizin olması dileklerimle…

Salih Güngör

Motoru aldığın ay içerisinde kazaya karışmış olmanı acemilik ya da tecrübesizlikle alakalı olabilir mi...eğer acemiysen eğitim tavsiye edebilirim...eğitim döneminde trafikte daha fazla pişmen gerekir diye düşünüyorum...yani motor tecrübeni bilmeden tamamen tecrübesizlik üzerine yazdım bunları..belkide dğeilsin...

kurduğun cümlelerden ve Korlasdan Taygır alım gücüne dem vurmak gerekirse maddi açıdan herhangi bir sıkıntın yok...yani bu kazayı atlatmanı şansına kaderine bağlıyoruz..eğitimli birisin tahminen...ve babanın çok parası var...tahminlerim doğru mu...:p

yani acemisin...babana Taygır aldırdın...ve patladın diye üçlü kombine tahmin salladım...:p

ama huzura erdin :) belkide bir daha motosiklete bile binmeyeceksin...bu kaotik ruh halini yakın zamanda başka marka modeller alarak aşacağına inanıyorum...

nikden Salih Güngör olduğunu da anlıyorum... :p bir otobüse kendini çarptırdığına göre KONUMLANMA sorunun var...yolda nerede duracağını bilmiyor olabilirsin...

konuşarak çözüm arayışı içinde olmanıda sağduyulu olmana yoruyorum...ben şiddet yanlısıyım..en azından toplum da bana yanlış yapılırsa uyarım çok sert olur...sessiz sakin ve naif iyiniyeti suistimal edilmeye müsait bir karaktersin muhtemelen...:p

Son düzenleme:
Motoru aldığın ay içerisinde kazaya karışmış olmanı acemilik ya da tecrübesizlikle alakalı olabilir mi...eğer acemiysen eğitim tavsiye edebilirim...eğitim döneminde trafikte daha fazla pişmen gerekir diye düşünüyorum...yani motor tecrübeni bilmeden tamamen tecrübesizlik üzerine yazdım bunları..belkide dğeilsin...

kurduğun cümlelerden ve Korlasdan Taygır alım gücüne dem vurmak gerekirse maddi açıdan herhangi bir sıkıntın yok...yani bu kazayı atlatmanı şansına kaderine bağlıyoruz..eğitimli birisin tahminen...ve babanın çok parası var...tahminlerim doğru mu...:p

yani acemisin...babana Taygır aldırdın...ve patladın diye üçlü kombine tahmin salladım...:p

ama huzura erdin :) belkide bir daha motosiklete bile binmeyeceksin...bu kaotik ruh halini yakın zamanda başka marka modeller alarak aşacağına inanıyorum...

nikden Salih Güngör olduğunu da anlıyorum... :p bir otobüse kendini çarptırdığına göre KONUMLANMA sorunun var...yolda nerede duracağını bilmiyor olabilirsin...

konuşarak çözüm arayışı içinde olmanıda sağduyulu olmana yoruyorum...ben şiddet yanlısıyım..en azından toplum da bana yanlış yapılırsa uyarım çok sert olur...sessiz sakin ve naif iyiniyeti suistimal edilmeye müsait bir karaktersin muhtemelen...:p

Ahhh... İnsanız nede olsa :)

1. Motoru 2015 de aldım ve Şuana kadar bu motor ile 19 bin km yol yaptım. Toplamda 50 bin km üzerinde tecrubem var.
2. Babamın hiç parası yok. Memur çocuğuyum ve ilk motorumu kendi kazandığım para ile 30 yaşımda aldım. Tıpkı bu motor gibi. Buradan deli paralar kazandığımı da çıkarır mısın bilemedim.
3. Gerisini cevaplamayacağım sen bir çıkarım yaparsın...

Öğrenmek ve aydınlanmak bizim için.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar