Kaza raporlarım - yüzleşme

hemen honda güvenli sürüş 2 eğitimine gitmeni ısrarla tavsiye ederim hatta 2 ye hazırlık diye 1 günlük kurs var para verebileceksen hemen ona yazılmanı öneriyorum.

Shrieker'in önerisini dikkate almıştım daha önce epey faydasını gördüm , Mirkuza doğru ön freni çok kullanmıyorum akan trafikte genelde sadece arka frenle yavaşlıyorum.Bakalım lastikleride değiştirip gerçekten farkediyor mu görelim sonuçta bu kadar düştüğüm için iyi bir kontrol grubu olurum :)

Lastik farkeder elbette. Yanlız motosiklet olayı sizin için fazlasıyla tehlikeli bir hal almış söylemekte fayda var kesinlikle ve bu sorunları cozene kadar başka bir motorsiklet kesinlikle onermiyorum size.

Sadece ön frenin yanı sira ayni zamanda vites küçülterek motor deviriyle de yavaşlamak durma mesafesini büyük ölçüde azaltır. Boş zamanlarinizda trafiğe müsait yerlerde ön frenin ve beraberinde arka frenin kullanımı üzerinde çalışın ve bunu bir refleks haline getirin. Motoru hızlı kullanabiliyor olmak, hızlı durabiliyor olmaktan çok daha kolay ve daha az işe yarayan bir husustur. Şiddetle durma üzerine eğitim almanızı ve ya imkan dahilinde çalışmanızı öneriyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
bu iş alışkanlığa binerse çok fena :) anlatım tarzından anlaşılacağı üzere düştükçe keyif alan bir arkadaşa benziyosun :) bi aralar ben de az kaza yapmadım, dolmuşuydu, kedisiydi.. ve genel problem "duramadım vurdum" ifadesi.

kazalar insana farklı bi tecrübe katıyo ama götürüsü fazla, o yüzden daha fazla düşme n'olur :)
iyi sürüşler.

Dostum birazkendine zaman tanı, istanbul da yaşıyorsan kesinlikle gis akademi veya honda güvenli sürüş eğitimine katıl.Eğitime vercek param yok diyorsan boş bir alan bul ve her hızda frenleme çalış, arka fren ve ön freni aynı anda limon sıkar gibi sıkmaya her koşulda alışman lazım. Dediğim gibi eğitim alırsan harika olur. Bir de kesinlikle o orjinal iğrenç lastikleri değiştir michelin al gerçekten çok fark ediyor. Lastiğe eğitime verdiğin paraya acıma lütfen. Geçmiş olsun kazasız belasız bundan sonra inşallah :)

Motosiklet pratik egitimi almanin yani sira internetten bol bol okuyun ve surus dinamiklerini anlatan videolari seyredin. Ozellikle AEA nin on fren kullanimina iliskin videosu onemli. Limon gibi sıkmak. Diger onemli konu ise surerken yola ve trafige konsantre olmak yerine zihninizi baska seylerle mesgul ediyorsunuz diye anladim. Hayati derecede onemli bir sorundur bu. Aman dikkat.

Eğitim ıcın murat Denizhan hocayı da mutlaka düşünün.
Honda da kalabalık grupla iki günde aldığınız eğitimi burda saha kısa sürede alıyorsunuz. Hatta daha fazlasını.
Birebir ilgileniyor, fiyat digerlerinden daha makul.

Tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar