Kaza hakkında...

Sanki o 10 bin ytl biraz tehtidkar olmuş?Sadece ayak kırılması ve kişinin 3 aya yakın evınde yatması . Bence mahkeme kısının gelırıne gore sıze bır ceza verecektır.bu yuzden parmaklıklar arkasına girmezsiniz.merak etmeyiniz.

geçmiş olsun arkadaşım, kimse isteyerek bir şahsa bir ayakta hemde 3 kırık zarar vermek istemez.bir avukatla mutlaka tüm detayları ile doğru bir şekilde anlatmalısın. ayrıca tutulan raporda önemli. merak ediyorum.sonucunu bildirirmisin?

Canım kardeşim, anlaşılan adam para göz birisi, direk kafadan 10 Bin YTL ile olaya girmiş, hiç bir boka karışma bırak mahkemeye versin, maddi manevi tazminat davası açacaklar, ceza davasından daha önce bir suçun yoksa, hapis cezası, oda paraya çevrilecek ki 10 YTL hayatta tutmaz, tazminat davalarında ise maddi harcadıklarını ki zaten vermek taraftarısın hastane masraflarını falan, manevi tazminat da zaten senin işinde yokmuş, en fazzla taş çatttlasa 5 Bin YTL onu bile vermezler kanaatindeyim, ben mahkemede çalışıyorum, genç yaşta ölülere bile 20 Bin YTL anca veriyoruz, napacak bu ihtiyar 10 Bin YTL yi Allah güzünü doyursun...

Netice ne olur kestirmek aslında çok kolay ama senin onlara karşı yumuşak davranışın rakamı belirleyen unsur olmuş.

Benim öncelikle tavsizyem onların avukatına güvenme ve kendi avukatınada hiçmi hiç güvenme.

Kendin nasıl biliyorsan onu yap sana uzlaş diyen avukat arar karşı tarafı payını ister ne olacağı belli.

Sen birazdaha sert ve kararlı ol hakim karşısına çıkmaktan korkma ilk celsede uzlaşma iste hakim karşsında 500 ytlden başla 1500 den fazlasını veremem de haikmde 4 taksit 2000 ytl ye bu işi uzlaştırsın.

Ne kolay dimi

Dostum, duyduklarıma göre tekrar yorum yapmak istiyorum.
Sabıkan yoksa ve benzer suçu daha önce işlemediysen muhtemelen ihtar ve para cezası verirler. Suçu erteleme gibi birşeyler olur. Mahkemeye çıksan bile 10.000 YTL ceza yiyeceğini sanmıyorum... :silent:

turkiyede oldugun icin sanslisin, burada insan hayatinin degeri olmadigi icin cok daha ucuza kurtulabilirsin. amerikada olsaydi boyle birsey (kaldirima motor cikarmak da kanuni acidan yasak degil mi?) 50-100bin dolar vermek zorunda kalirdin. Ayrica medeni ulkelerde boyle durumlarda karsi tazminat karsi tarafin ne is yaptigiyla olculmuyor, olculemez. Bizim sistemimiz zenginin yaninda oldugunu burada da gosteriyor, aylik geliri 10 bin ytl olan birine carpsan 3 ay icin 30 bin ytl vermen gerekir, 500ytl olan birine carpsan 1500 ytl, bu iki insan esit mi simdi?

Aslinda bircok arkadasin soyledigi gibi miktarin 10bin ytl olmasi benim basima ilk defa boyle birsey gelip biraz olaydan korkmam oldu. Ben sucumu zaten kabul ediyor ve soyledigim gibi karsi tarafi magdur etmeden bu isi tatliya baglamak istedim. Fakat bu miktar biraz iyi niyeti suistimal etmek tadinda. Hepinize cok tesekkur ediyorum. Biraz da olsa icime su serptiniz. 10-15 gun icinde karsi tarafin avukati ile gorusmem var. 10bin ytl'de israrciydilar. Umarim bir ortasini buluruz.

yüce Türk adaletine güven.:cat:kusurun var belki tamam ama
ucunda ölüm yok.herşey belli kasıt yok vs.herşeyinde nizami ehliyet sigorta vs.
anlaşmazlarsa anlaşmasınlar!herkesin ne kazanıp ne kaybedeceği
bence aşikar.ferah tut içini.

yüce Türk adaletine güven.:cat:kusurun var belki tamam ama
ucunda ölüm yok.herşey belli kasıt yok vs.herşeyinde nizami ehliyet sigorta vs.
anlaşmazlarsa anlaşmasınlar!herkesin ne kazanıp ne kaybedeceği
bence aşikar.ferah tut içini.

Bu konuda sizlerden aldığım cevaplar ile daha da bilgilendim. Kısa zaman sonra avukatı ile görüşeceğim. Sonucu sizlere de bildiririm.

doğru demişsin. Amcanın da seni oğlu yerine koyması lazım. Bence amcayla yüz yüze görüşsen daha faydalı olur. Avukatlar kendi alacağı parayı önemsiyor olabilir.

Allah kimsenin başına durduk yerde böyle bişey vermesin(amin) Ama kendini de mağdur vatandaşın yerine koysan, üç ay acı ile kıvransan, lavoboya bile yardım olmadan gidemesen ,sancıdan gecen gündüzün olmasa , bütün bu saydıklarımı sen kendin 10 bin ytl ye çekermisin. Tabiiki isteyerek olmadı neticede kaza, neyseki geçmi olsun yinede. Daha dikkatli olmak gerekiyor.

Ayağım kırılacak ve ben buna bir fiyat biçeceğim, yatacağım günlerde dahil, peeeh nekadar saçma :pr:. Öncelikle sayın avukata hiçbir şekilde 10.000 YTL gibi bir para ödeme, ne demek 10ytl 1ytl bile verme, mahkeme herşeyi doğru bir şekilde çözecektir, resmen soygun yapıyorlar :pr:

Allah kimsenin başına durduk yerde böyle bişey vermesin(amin) Ama kendini de mağdur vatandaşın yerine koysan, üç ay acı ile kıvransan, lavoboya bile yardım olmadan gidemesen ,sancıdan gecen gündüzün olmasa , bütün bu saydıklarımı sen kendin 10 bin ytl ye çekermisin. Tabiiki isteyerek olmadı neticede kaza, neyseki geçmi olsun yinede. Daha dikkatli olmak gerekiyor.

onu düşündüğüm için zaten uzlaşmak istedim. işi mahkemeye bıraksak teklif ettikleri paranın acaba yüzde kaçını alabilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar