Kaza geçirdim

18 Yaşında bir kardeşiniz olarak ben de trafiğe sizinle birlikte her gün dahil oluyorum. Oldukça da algılarım açıktır, 30-40 ile giderken bile sağdan aman bir yaya fırlar aman biri sinyalsiz dönüş yapar diye çok dikkat ederim.

E5 bağlanma yolu olan bir yerden aşağı doğru iniyordum, her zamanda buradan inerken ön freni hafif hafif orantılı giderek artan bir şekilde sıkarak inerim ki hızlı inmeyeyim, kontrollü ineyim. Bugün de aynısını yaparken bir baktım ön fren etki etmedi, tam hatırlamıyorum yetersiz mi sıktım yoksa o esnada fren mi boşaldı? her neyse hal böyle olunca dümdüz betona girip uçmaktansa arka frene asıldım refleks olarak. Arka frene asılınca motor yattı tabi beni de fırlattı, sağ dizimin üstünden motor geçti ben takla falan attım biraz. Acıdan kıvrandım ve etrafıma gelen insanlar hiç kalkma uzan dediler. Aynen dediklerini yaptım. En son kendimi toparlayıp kalktığımda motorun durduğu yerle aramda 10 metre vardı. 10 Metre sağlam sürüklendim. İyi ki kaskımı ve eldivenimi giymişim diyorum. Çünkü bugün kaskı giymeseydim boynumun kırılması muhtemeldi, eldiveni giymeseydim de ellerim fena paramparça olmuştu. Sağ ve sol dizlerim kanadı, parçalandı. Sağ ve sol bileğimde de burkukluk var.

Ambulans çağırmadım çünkü yaşadığım yerde ambulans yetişmiyor, o yüzden motoru bir yere zincirleyip taksiyle en yakın hastaneye gittim. Allahtan bileklerimde kırık yok, sadece burkulma. Ama öyle bir burkulma ki bir tık üstü kırılma. Dizlerime de pansuman yapıldı.

İşin garibi şudur ki ön fren tutmadı dediğim fren kazadan sonra etrafımdaki abiler tarafından ön frenin çok rahat tuttuğu teyitlendi. Kendim de gördüm tutuyordu. Motoru alırken ekspertiz söylemişti, bu lastikler fabrikasyon çıkışı ve 13 bin kilometrede, o yüzden bunları değiştir demişti. Kazadan sonra yanıma gelen iki kurye arkadaş da aynılarını söyledi bu lastikler yazlık olmaz dedi. Kaza yaptığım yer de tepe bir yer, asfalt soğuktu. Muhtemelen lastikler tutmazken ön fren de etki etmedi, arka freni de çok sıkınca yatırdı.

Motorcu evimin dibinde, yarın ameliyat edeceğiz motoru. Grenajın bir parçası çıktı ve marş borusunda temassızlık var, anahtar çevirince boşa dönüyor. Allahtan bunlar basit işler hemen halledilir. Ben ucuz atlattığım için şükrediyorum.

Ve bundan sonra da mutlaka korumalı pantolon giyerek bineceğim motorsiklete. Herkese iyi forumlar

Geçmiş olsun ekipman ve lastik bunlarda bütçe düsünülmemeli
Teşekkürler, zaten eldiven ve kaskı özellikle bütçemin çok üstüne çıkarak aldım. Scorpion EXO kaskta çizik bile yok. Çok pahalı olmasa da performansı çok iyiymiş. Eldiven de alpinestars gerçekten o asfaltta müthiş korudu ellerimi. Pantolon şartmış onu çok iyi öğrendim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Teşekkürler, zaten eldiven ve kaskı özellikle bütçemin çok üstüne çıkarak aldım. Scorpion EXO kaskta çizik bile yok. Çok pahalı olmasa da performansı çok iyiymiş. Eldiven de alpinestars gerçekten o asfaltta müthiş korudu ellerimi. Pantolon şartmış onu çok iyi öğrendim.
Kafadan darbe alındı ise kask ömrünü tamamlamış demektir bu arada bilgin olsun

Motosikleti
Voge 250RR
Geçmiş olsun.

Lastiklerinle ön frenin etki etmemesinin alakası yok, aksine lastiklerin yüzünden ön fren tekerleri kitlemeliydi, motosikletinin marka modelini söylersen ön frenin boşalma ihtimalini söyleyebilirim. Aynısını 125lik çinli scooterımla yaşamıştım yokuş inerken zar zor durabilmiştim. Kaza sonrası denediklerinde ön fren tabiki de tutar fren boşalması kalıcı değildir.

çok büyük geçmiş olsun.
Kask ve eldiven var, pantalon, mont ve bot da lazım. hepsini sıraya sok.
Sağ olun hocam kesinlikle.
Geçmiş olsun.

Lastiklerinle ön frenin etki etmemesinin alakası yok, aksine lastiklerin yüzünden ön fren tekerleri kitlemeliydi, motosikletinin marka modelini söylersen ön frenin boşalma ihtimalini söyleyebilirim. Aynısını 125lik çinli scooterımla yaşamıştım yokuş inerken zar zor durabilmiştim. Kaza sonrası denediklerinde ön fren tabiki de tutar fren boşalması kalıcı değildir.
Aprilia sr 125

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
çok geçmiş olsun hocam verilmiş sadakanız varmış. Fren boşalma durumuna ihtimal vermem lakin lastiğin yoldaki etken maddelerden dolayı kayma tutunmama durumuna ihtimal verebilirim. Allah beterinden korusun.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Çok geçmiş olsun kardeşim.
Motosiklet kaç model ?
Hidrolik eskimiş, ısınınca görevini yapamamış olabilir. 2-3 yılda bir hidrolikleri yenilemek lazım. (Normali iki yıldır)

Çok geçmiş olsun kardeşim.
Motosiklet kaç model ?
Hidrolik eskimiş, ısınınca görevini yapamamış olabilir. 2-3 yılda bir hidrolikleri yenilemek lazım. (Normali iki yıldır)
2024 Model.
Normal şartlarda olmaz diye tahmin ediyorum eski model değilse, ama konuda ön teker kitledi falan dememişsin veya ABS varsa devreye girdi dememişsin. O yüzden lastikle alakası yok
Motorda ABS değil CBS var. Ön freni sıkınca arka freni de %30-40 kadar frenliyor. Benim şüphem hala lastiklerden yana 13.000 KM'deler ve fabrika çıkışı lastikler. Ve yaz lastikleri.

Motosikleti
Voge 250RR
2024 Model.

Motorda ABS değil CBS var. Ön freni sıkınca arka freni de %30-40 kadar frenliyor. Benim şüphem hala lastiklerden yana 13.000 KM'deler ve fabrika çıkışı lastikler. Ve yaz lastikleri.
Tutmayan lastik kilitler, freni yeterli seviyede yapsaydın teker kilitlerdi, onu anlatmaya çalışıyorum. Ben sana lastiklerin çok iyi demedim zaten, ama sonuç olarak kilitlememiş, motorunda abs bile yok tekerler kitleneceğini anlayıp freni mi kısmış ne alaka lastiklerinle

Tutmayan lastik kilitler, freni yeterli seviyede yapsaydın teker kilitlerdi, onu anlatmaya çalışıyorum. Ben sana lastiklerin çok iyi demedim zaten, ama sonuç olarak kilitlememiş, motorunda abs bile yok tekerler kitleneceğini anlayıp freni mi kısmış ne alaka lastiklerinle
O zaman neden yavaşlamadı motorsiklet, bunu çözmeye çalışıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar