kaza esnasındaki tepkilerimiz

Moderatörümüz ve değerli arkadaşımız EGEKNN nin kazasının haberini okurken bazı arkadaşların kazaya sebep olan tır sürücüsü için sarfetiği " adamı benzetmek veya şöförü tartaklamak" gibi sözleri hiç hoş sözler değil.

bu arada tır şöförünü dövmeyi düşünen arkadaşlar sizlerin de başına böyle kazalar gelebilir veya siz bir kazaya sebep olabilirsiniz o zaman siz ne yapardınız.Böyle davranışlar zaten kamuoyunda bozuk olan motorcu imajını zedeler ve bizler hep serseri motorcu olarak halkın gözündeki imajımızı sağlamlaştırırız.Biraz yavaşta işlese,unutmayın ki kanunun üstünde hiçbir şey yok.Bizler değilmiyizki ilk önce ehliyet ve tam koruma diye bas bas bağıran ve kanunlara ve nizamlara uyun arkadaşlar diye telkinler veren.

Sizler kendi kanunlarınızı uygularsanız sadece cahil bir kabadayı olursunuz.Oysa bizler aklı başında ve ne yaptığını bilen motorcularız.Tepkilerimiz daima ortamı yatıştırıcı ve 112 acil servis gelene kadar var olabilecek bilinçsiz yardım çabalarına engel olmaktır.Bu gibi davranışlar bizim zedelenmiş imajımızı bir nebze olsun düzeltebilir ve kamuoyunu kendi yanımıza çekebiliriz.

UNUTMAYINKİ EN BÜYÜK KABADAYILIK EFENDİLİKTİR

HEPİNİZE SEVGİLER

aynen katılıyorum eline diline sağlık bizler örnek motorcu olmalıyız !
:cat:

Eee zaten öyle olmamış mı ? O sırada Egeknn ile bulunanlar gidip adamı mı dövmüş ? Hayır !
Niye ? aklı başında insanlar da ondan.

Siz bakmayın burada böyle yazanlara veya konuşanlara...

Tabii herkes Egeknn kardeşimizi de çok sever, biraz da o sebepten infial oluyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğer bile bile yapan bi eşekse dersini vereceksin kardeşim.Yoksa kanun manun adamlara vuz geliyor.TÜRKİYE'de yaşadığımızı unutmayalım.Beline silah takan kanun koyuyor bu ülkede.Haa ben bunların taraftarımıyım:HAYIR.Her zaman kanun ve nizamdan yanayım.Ancak;öyle öküzler var ki;anlatamazsın.
Yazı için teşekkürler.Katılıyorum.

bahsedilen kazada söför sucunu kabul edip ezilip büzülmüş anladıgım kadarıyla. bu durumda yapılacak şey ya polis çağırıp rapor felan olayına girecen ya kardeşim hata sende ver masrafımı vs diycen yada git kardeşim allahından bul diycen.
Ama geçen hafta başıma gelen olayı anlatayım siz ne yapardınız bana söyleyin.
sahil yolundan kadıkoy den bostancı ya en sol seritten giderken en sag seriteki araba tam önümden soldaki sokaga 3 serit birden değiştirerek daldı. ben panik fren ve aynen yerdeyim arabaya yandan kapıyı göcertiyorum arka teker benim ön tekerin üzerinden geçerek çatalı yamultuyo, bu arada sag elim yere sürtünürken bi şekilde ezildiğini hissediyorum sandımki arka tekeri elimin uzerinden geçti. neyse kazadır olur bana bişi olmadı ölmedimya derken adam bastı gaza kactı hiç durmadı bile. bacagım motor altında kaldıgından ayaga kalkamadım cevreden gelen vatandaslar motoru kaldırdıda anca bacagı kurtarabildim. kaza anında sıcagı sıcagına bişeyim varmı tam anlayamadım ilk olarak sol elime bakmak için eldivenimi cıkarıp baktım bişi yok agrımıyo bile sag elime baktım ondada bişi yok, yerde suruklenmeme ragmen kot bile yırtılmamış. ama aksam sol omzum direk yere carptıgı için agrımaya basladı, sag elim burkulmus hala agrıyo. allahtan kask var ve mont full korumalıda ciddi bişi olmadı.
gelelim sadede şimdi ben de bu vatandasın plakası var cevreden gelen vatandaslar verdiler, hatta bi baska motorcu beyfendi arkasında hanımı ile olayı gormus gecmiş olsun dedikten sonra arabanın peşine gittiler ama yakalayamadılar adamı.

şimdi ben elime bir beyzbol sopası alıp nasıl olsa ogreneceğim evinin adresine gidip adamı bi güzel benzetsemmi yoksa arabasını hurdaya mı çıkarsam!
baska bi fikri olan varmı? polise bildir felan demeyin de.

pardon ama adam bir özür diler önüne cıkmıs direk arkadasımız kazada gecirebilirdi kötü bir sürücü olsaydı
ama dikkatli oldugu için kurtarmıs allah etmesin öledebilirdi.sonucta olmus dielim bir hata peki neden kahkaha atıyor özür dilemek yerine:farao:

Moderatör tarafında düzenlendi:
önce motordaki masrafın parasını aL sonra sanayiye die evden çıkar uygun bi yerde dur artık beyzboL sopası mı olur ne olur biLmem ama daLL.. Bu arada çok tazsiye etmem ama kaskta işe yarıyo ama yüzünün ortasına vurman lazım :pr:

Ben geçen sene bisikletle kaza yaptım .
Hemde bisiklet Bianchi idi .
Bianchi Thomisus DS (Sakın almayın disk frenine kanmayın)
Bisikletle çok seri bir şekilde hızlanırken zincir attı.
Galiba arka teker kilitlendi . Ve rendeye sürtünen havuç misali bir durum içindeydim. Çenemden yaralandım 2 haftada kapandı . Ayrıca 12-13 değişik yerimden yaralandım. Kaza olduğunda bende bayağı küfretmiştim ,
İnsanlık Hali !

unutmayinki En Büyük Kabadayilik Efendiliktir:cat:

katılıyorum.
Arkadaşlar kaza anında ne olursa olsun tartışmaya girmeyin arcınızı olduğu şekilde bırakın ve mutlaka trafiği çağırıp rapor tutturun. Kim haklı kim haksız ortaya çıkar herkes te kaderine razı olur. ADamın eceli gelmiştir sebebi siz olabilirsiniz.

şerefsız dıye başlarım ğerısını sız duşunun
efendılık taslayacak kadar canım ucuz değıl kusra kalmayın
adam ğıbı benzetınkı başkasınada zarar vermesın
ben oyle bırı yuzunden
20 bınlıra zarar ve 1 sene uykumdan oldum
uykum ğeldığı zaman kaşınıyodum beş ğünde bır uyumayı bana sorun:pr:
bırakın efendılığı onlar ğerıde kaldı:pr:

karabiber' Alıntı:
["]pardon ama adam bir özür diler önüne cıkmıs direk arkadasımız kazada gecirebilirdi kötü bir sürücüolsaydı
ama dikkatli oldugu için kurtarmıs allah etmesin öledebilirdi.sonucta olmus dielim bir hata peki neden kahkaha atıyor özür dilemek yerine:farao:
[/COLOR][/I]
pardon ben tam okumadım orasını galiba yanlış anlasılma olmasın söför hatasını kabul edip özür diledi diye aklımda kalmış.
hala bileğim agrıyo sopayı tam kavrayıp saglam tutamıyorum. önce biraz iyileşsin diye bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
musti81' Alıntı:
şerefsız dıye başlarım ğerısını sız duşunun
efendılık taslayacak kadar canım ucuz değıl kusra kalmayın
adam ğıbı benzetınkı başkasınada zarar vermesın
ben oyle bırı yuzunden
20 bınlıra zarar ve 1 sene uykumdan oldum
uykum ğeldığı zaman kaşınıyodum beş ğünde bır uyumayı bana sorun:pr:
bırakın efendılığı onlar ğerıde kaldı:pr:

sen beş gün uyumamışsın. Benim bir aylık tatilim azımdan burnumdan geldi. Dkkat ettiysen "polis çağırın rapor tutturun" diye bir cümle kurmuşum. Adam park halindeki otomobilime vurdu 250 ytl lik hasar açtı. 15 yıllık araç kullanmışlığım var . Ama ilk kazam ve polis çağırmayıp güya kendi aramızda anlaştık sonra vatandaşın verdiği tel no sahte çıktı. Bu durumda bana "saf, salak" gibi şeyler de söyelyebilirsiniz. Ama tam bir ay sonra adamın izini buldum. İşte o zaman ben devreden çıktım. Paşa paşa arabamın masrafını da ödedi. benden 20 yaş büyük adam bi elimi öpmediği kaldı. Siz en iyiysimi efendiliği elden bırakmayın ama hak eden hak ettiği şekilde davrandırın. iŞİNİZİ PROFESYONEL CE YAPTIRIN.

water buı daa oku
beş ğünde bır dıyorum
sanada kanıtlarım bunu:pr:
bıttı efendılık

Tamam musti kardeş nası biliyorsan öyle hallet o zaman.

valla water çeken bılır
bana manı olan adam yurtdışına kaçtı
ben 20 bınlıra
ıkı dukkan
sağlığım bunlardan oldum
ayrıca tıcarette dukkan kapatmak ne demek bılen bılır
bana efendılıkten basetmeyın
kımse anlatmasın
:pr:
devlet astanesı acılede düşmeyın bu devlet ücret soruyor
canından önce:pr:

Kardeş geçmiş olsun ne deyim baya bi canın yanmış. Şimdi durumlar nasıl?

TycOOn' Alıntı:
bahsedilen kazada söför sucunu kabul edip ezilip büzülmüş anladıgım kadarıyla. bu durumda yapılacak şey ya polis çağırıp rapor felan olayına girecen ya kardeşim hata sende ver masrafımı vs diycen yada git kardeşim allahından bul diycen.
Ama geçen hafta başıma gelen olayı anlatayım siz ne yapardınız bana söyleyin.
sahil yolundan kadıkoy den bostancı ya en sol seritten giderken en sag seriteki araba tam önümden soldaki sokaga 3 serit birden değiştirerek daldı. ben panik fren ve aynen yerdeyim arabaya yandan kapıyı göcertiyorum arka teker benim ön tekerin üzerinden geçerek çatalı yamultuyo, bu arada sag elim yere sürtünürken bi şekilde ezildiğini hissediyorum sandımki arka tekeri elimin uzerinden geçti. neyse kazadır olur bana bişi olmadı ölmedimya derken adam bastı gaza kactı hiç durmadı bile. bacagım motor altında kaldıgından ayaga kalkamadım cevreden gelen vatandaslar motoru kaldırdıda anca bacagı kurtarabildim. kaza anında sıcagı sıcagına bişeyim varmı tam anlayamadım ilk olarak sol elime bakmak için eldivenimi cıkarıp baktım bişi yok agrımıyo bile sag elime baktım ondada bişi yok, yerde suruklenmeme ragmen kot bile yırtılmamış. ama aksam sol omzum direk yere carptıgı için agrımaya basladı, sag elim burkulmus hala agrıyo. allahtan kask var ve mont full korumalıda ciddi bişi olmadı.
gelelim sadede şimdi ben de bu vatandasın plakası var cevreden gelen vatandaslar verdiler, hatta bi baska motorcu beyfendi arkasında hanımı ile olayı gormus gecmiş olsun dedikten sonra arabanın peşine gittiler ama yakalayamadılar adamı.

şimdi ben elime bir beyzbol sopası alıp nasıl olsa ogreneceğim evinin adresine gidip adamı bi güzel benzetsemmi yoksa arabasını hurdaya mı çıkarsam!
baska bi fikri olan varmı? polise bildir felan demeyin de.
Banada geçen pazar bir hanım geldi arkadan çarptı bendede hata vardı biraz acemilik ek olarak.Dizlerim hala ağrıyor bacaklarım mosmor arkadan çarpmış bile olsa suçun büyüğü bende trafik ışıklarında aniden önüne çıktım ani fren yaptım önden kaydım en büyük suçum ehliyetim yok bu cumartesi sınavım var gayet medeni bir biçimde hanım gelip özür diledi bende dert değil dedim geçtim üstelik makinemde bende hasarım vardı bu birazda etki tepki meselesi bir bey aynı şekilde davransa yine kibarca aynı tepkiyi verirdim.Ancak şunuda kabul etmeliyimki o halde sizi bırakan bir adam bana aynısını yapsa tepkim çok sert olurdu...
Ehliyet elime geçene dek sadece pazarları bir kaç saat trafikten uzak kullanıyorum aklım başıma geldi en önemlisi biri zarar görebilir ve yaptığım sonuç olarak kanunlara aykırı...

şimdı sıfırdan başladım 3 senelik emekler heba oldu
ticari itibarım düştü
adam sakat normal araba sürüyordu
yanlış şeride girmiş ara sokağa gircem diye
fren sıktım çarpmamak için gerisini bilmiyorum
mahkeme dvm ediyor galiba
adam yurtdışına tüydü
walla bi gün bunların birinin kellesini radyatör fanına sokacam
millete kedi bu kedi diycem:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar