Kaza dosyası onaylanan motoru sigorta dışı yaptirmak.

Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
133
Herkese merhaba.. Motorumla trafik kazasi gecirdim tutanak tuttuk ve karsi taraf %100 suclu bulundu. Motoru servise biraktim servisteki usta gozunun gordugu herseyi yazmis. Mesela on camuslukta kucuk bi cizik vardi onuda yazmis buyuk ihtimal parcadan para kazanmak icin.. Sadete geleyim servis motoruma 1300lira masraf cikarmis sigorta sirketide onaylamis. Ilk sorum su motoru yaptirdiktan sonra deger kaybi talebinde bulunabilirmiyim? Ikinci asil sorum bana gore motorumun cok bi masrafi yok servis ucreti pahali oldugu icin yuksek cikti ve gereksiz parcalar var az bi parayla disaridan kendim yaparsam dosya onaylandigi icin motorum yine hasar kayitli olurmu?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
 
Katılım
13 Eyl 2013
Mesajlar
3,093
Dosya onaylandığı için yine motorun hasar kayıtlı olur. Lâkin ustanın motorunu yaptıktan sonra fotoğraflarını çekip değişen parçaları falan geri vermesi gerekiyor. Örneğin ön çamurluğu yazdı demişsin, ön çamurluğun eskisinin ya fotoğrafını ya kendisini isteyebilir sigorta şirketi. En azından benim motorum için böyle olmuştu.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
133
Dosya onaylandığı için yine motorun hasar kayıtlı olur. Lâkin ustanın motorunu yaptıktan sonra fotoğraflarını çekip değişen parçaları falan geri vermesi gerekiyor. Örneğin ön çamurluğu yazdı demişsin...

Tesekkur ederim hocam sorun su ki expertiz gelip yazilan tum parcalarin fotograflarini cekmis bu isten anlayan insan 'bu cizikten bisey olmaz' diyip onaylamamasi gerekir.

Birde ben bu dosyayi iptal edip yeni bi dosya actirabilirmiyim yada dosyadan parca cikarabilirmiyim daha dogrusu herhangi bi donusum yokmu?
 
Katılım
13 Eyl 2013
Mesajlar
3,093
Tesekkur ederim hocam sorun su ki expertiz gelip yazilan tum parcalarin fotograflarini cekmis bu isten anlayan insan 'bu cizikten bisey olmaz' diyip onaylamamasi gerekir.

Birde ben bu dosyayi iptal edip yeni bi dosya actirabilirmiyim yada dosyadan parca cikarabilirmiyim daha dogrusu herhangi bi donusum yokmu?

Eksper ile görüş. Dosya zaten lehine sonuçlanmış. Artık işin eksper ile. Eksper ne derse sigorta şirketi onu yapıcak. Sen git ekspere. Bak sen 1300 TL parça parası ödeyeceksin. Onun yerine ver 600-700 Tl ben tamir yoluna gideyim de. Bu şekilde konuşarak para alan çok kişi var.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
133
Kaza tespit tutanağı sbm.org.tr sistemine girdi mi

Evet hocam telefona mesaj geldi sbmden plaka ve tc kimlik ile giris yaptim benim %0 karsi tarafinda %100 kusurlu oldugu yaziyodu

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:49 ----------

Eksper ile görüş. Dosya zaten lehine sonuçlanmış. Artık işin eksper ile. Eksper ne derse sigorta şirketi onu yapıcak. Sen git ekspere..

Tesekkur ederim soylediginiz cok mantikli ama paradan ziyade benim amacim tramerde hasar kaydinin gorunmemesi, gorunse bile deger kaybi talep edip satarken edicegim zarari telafi etmek.
 
Katılım
9 Ara 2015
Mesajlar
344
"Kasko ve araç değer kaybı ilişkisine bakıldığında; genellikle kasko poliçeleri, onarım nedeniyle ortaya çıkan araç değer kayıplarını teminat altına almaz. Bu nedenle de kasko sigortasından talepte bulunulamaz. Ancak bazı sigorta şirketleri, kasko kapsamında araç değer kaybı güvencesine de yer vermektedir"

Bunun yanında hocam; çamurluk,far gibi parçalar değer kaybında hiç hesaplanmıyor. Ben motorum için eksper ile görüştüm, park halinde araç motoruma çarptı devirdi. Kavga dövüş çizilen göçen her şeyi sıfırıyla değiştirdik. Mesela hafif içe göçen egzoza çekiçle vurup doğrultacaklarmış avukata giderim elletmem dedim egzoz komple değişti. Arkdaşın dediği gibi bütün iş eksperde. Ancak sisteme düşen kaza tespit tutanağı geri çekiliyor mu soru işareti.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
133
Anladim hocam bundan sonraki islemleri eksper ile halletmem daha saglikli olucak yardiminiz icin tesekkurler.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst