kaza anı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba MT AİLESİ
Bununla beraber 3 defa küçük kaza geçirdim.ilk kazam yaklaşık 30 km hızla giderken ters yönden gelen bir aracın aniden önüme kırması ile düştüm,ikincisi ise sabah saat beş civarları yolculuğa başladığım ve yaklaşık 10km sonra 5-6 köpeğin saldırısına uğradım ve düştüm sonradan öğrendim ki o civarda mezbahane varmış ve köpekler guruplar halinde geziyorlarmış.Bu üçüncü kazam ise artçı(eşim) ile beraber ilerlerken yine bir köpekle oldu bu sefer düşmedim.köpek ise iyi şükürler olsun.
yolda hız sınırı 110-90 km arasında şehirler arası bir yol.Burada sizden benim bu kaza ile başa çıkabilecek bir manevra alanım olup olmadığı konusunda fikirleriniz.
Not:yorumlarınızı yaparken artçıyı hesaba katmanız,videodaki 35.saniyeden sonra normal çekim ile beraber değerlendirmeniz ve son olarak frenler ABS olsa dahi iyi bir performans vererek durabilirmiydim.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Kocaman "30" tabelası var, diyecek başka da bir şey yok aslında. Bkz:
vjGbM4.jpg

Tabela olmasa bile 120'yle gidilecek şehirler arası bir yol değil orası.

Diğer hata ise hedefe kilitlenmek/target fixation. Köpek neredeyse sabit duruyor. Yanından kaçabilecekken, kilitlenip üzerine sürmüşsünüz.

Geçmiş olsun.

O köpek yaya geçidinden geçiyordu , senden akıllı o köpek , yarın yaya da olabilirdi orada..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kocaman "30" tabelası var, diyecek başka da bir şey yok aslında. Bkz:
https://i.hizliresim.com/vjGbM4.jpg

Tabela olmasa bile 120'yle gidilecek şehirler arası bir yol değil orası.

Diğer hata ise hedefe kilitlenmek/target fixation. Köpek neredeyse sabit duruyor. Yanından kaçabilecekken, kilitlenip üzerine sürmüşsünüz.

Geçmiş olsun.
Eleştirinize katılıyorum fakat videoyu tekrar izlerseniz köpeğin sabit durmadigini görürsünüz.bende tamamen köpeğin ileriye doğru harekete edeceğini düşündüm.onun için yolumu değiştirmek için Manevra yapmadım.

Öncelikle geçmiş olsun.
Köpeğe çarptığınız yer tam yaya geçidi, burada yapılacak en uygun manevra ileriye bakıp köpeği görmek ve doğru zamanda frenleyerek durmaktı, hızınızı 30 kabul ediyorum burada,. İyi ki kenarda bekleyen çocuk köpekle beraber yola çıkmamış.

Forumdan Uzaklaştırıldı
O köpek yaya geçidinden geçiyordu , senden akıllı o köpek , yarın yaya da olabilirdi orada..
Hayvanları sevmek evet bende çok seviyorum gece sabaha kadar uyumadım bir şey oldumu hayvana diye bu sabah gittim köpeği buldum durumu gayet iyi.ama senin tavrın yanlış hakaret etmek doğru bir davranış değil.sana hakaret etmeyeceğim.Ben de bu siteyi takip ediyordum yayınlandığın konularında takip ediyordum bunların içinde abuk sabuk konularda var.fakat sana hakaret ettiğimi veya başkasının da hakaret ettiğini görmedim.
Bu sitede çok fazla bulunman seni her istediğine istediğin şeyi yazabileceğiniz anlamına gelmez.onun için Sizden"senden akıllı o köpek"lafı için özür bekliyorum.

geçmiş olsun Allah beterinden saklasın lütfen daha ileriye bakarak sür ve yaya geçitlerine dikkat et

Geçmiş olsun, çalıların arasından aniden çıkan köpekten ürküp orta şeride geçmiştim, şanşıma arkadan araba gelmiyordu. Hayvanlar genel itibari ile geldikleri yeri güvenli görüp oraya geri dönerler ama sizdeki örnek gibi ne yapacağı belli olmuyor bazen.

Geçmiş olsun.
Bence hata sizde 100 km hızla giderken ileriye bakıp her an birşey çıkabilir birşey olabilir diye düşünmek lazım. Yani ilerde köpeği görüp bu şimdi atlarsa yola gibi gibi.. Köpekle aranızda mesafe var biraz sol yapsanız kurtarırdı belkide. Ve zaten geç gördüğünüzden abs olsa da o hızda çarpışma kaçınılmazdı şiddeti azaltırdı belki ama. yani artçı da olsa manevra yapsaydınız en azından sol tarafa doğru belki vurmaktan kurtulurdunuz.. Benim düşüncem bu yönde, Tabiki çok bildiğimden değil izlenimlerim. bu tür durumlarda insanlar kitlenir hep napacağını şaşırır.
Birdaha olmaması dileğiyle..

Ben de taze kaza yapmış ve kolu alçıda olan biri olarak çok geçmiş olsun diyorum.

Göz göre göre gerçekleşmiş bir kaza kanımca. Eleştirileri dinlediğinizi görerekten size tavsiyem motosiklet sürerken "Ya olursa" düşüncesiyle hareket etmeniz. Bu olay için düşünürsek " köpek ya yola atlarsa" diyerekten hareket etseydiniz tahminimce köpeğe dokunmadan yolunuza devam edebilirdiniz. Ne mutlu ki size ve köpeğe bir şey olmamış. Umarım bir fikir verebilmişimdir. Saygılarımla.

Evet maalesef şartlar köpeğin aleyhine gelişmiş.

Yol tamamen boş,
köpek biraz kararsız, duruyor , dönüyor vs,
rengi beyaza yakın gri,
Yaya geçidi işareti var ama pek de belli değil,
Hız öyle aman aman yardırıyorum hızı da değil.

Ama Korna + sert fren + ABS ile hayvanın kaçması mümkün olabilirdi.

ah canım ya canı ne yanmıştır videoda köpek ağlama sesi geliyor köpekte birşey varmıydı baktınız mı? birde ucuz atlatmışsınız düşebilirdiniz geçmiş olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben görevimi yapmak için gelmiştim direksiyon titriyor devredemi ABS ?

biraz köpeğe tutuldunuz sanırım kaçacak yer ve zaman var ama o zamanda köpek koşacağınız yere koşabiliyor

Hayvanları sevmek evet bende çok seviyorum gece sabaha kadar uyumadım bir şey oldumu hayvana diye bu sabah gittim köpeği buldum durumu gayet iyi.ama senin tavrın yanlış hakaret etmek doğru bir davranış değil.sana hakaret etmeyeceğim.Ben de bu siteyi takip ediyordum yayınlandığın konularında takip ediyordum bunların içinde abuk sabuk konularda var.fakat sana hakaret ettiğimi veya başkasının da hakaret ettiğini görmedim.
Bu sitede çok fazla bulunman seni her istediğine istediğin şeyi yazabileceğiniz anlamına gelmez.onun için Sizden"senden akıllı o köpek"lafı için özür bekliyorum.

Orada bırakıp gittiğini biliyordum buda yanlış.. Sevseydin zaten bırakmazdın :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Geçmiş olsun, konuyla alakasız ama egzoz tiger mı ?

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
önce buradaki arkadaşların bu videoyu izlerken empati yapmasını öneriyorum.

bu arkadaşın ne yanında ne de karşısındayım, zaten buraya bir video koymuş, hatası, doğrusu, eksiği ile eleştirileri kritikleri, böyle bir olayı biz yaşarsak da ne yapmamız gerekir konusunda tartışmamıza vesile oluyor, bu yönden teşekkürler.

ALtınızda mt07 gibi bir motor varsa ve yolda bu kadar boşsa burada eminim ben de dahil %99 aynı bu şekilde gaza basardı ki yine arkadaş ara ara gaz kesmiş, internette kendini rossi sanan vloggerlardan daha temkinli sürmüş, hata dersek yaya geçitlerinde temkin olmak ki, belediye bile tabela hariç yol çizgilerini yıllar önce unutmuş ki silindi silinecek durumda, dediğim gibi yol boşken çoğumuz altımızdaki motorlara oranla hız yapıyoruz, yollarımızda ne tabela ne kurallar da bu konuda dikkatli olmamızı bize hatırlatır nitelikte, en azında videoya bakın gelişmiş ülkelerde yaya geçitleri, dönüşler vs. de asfalt üstünde koca koca yavaşla, sağa sola vs. gibi yazılar yazar.

Tabi ki arkadaşın da hep ilerisine bakarak başıma bir sıkıntı gelir mi diye bakması gerekir ama insanız dalacağız da, videoyu dikkatle izlediğimde şunu gördüm, maalesef bu gariban köpeğimiz kendini yola atıp tereddüt yaşamış ve arkadaş da aniden gelişen olay karşısında çoğumuzun yapacağı şeyi yaparak köpeğe odaklanmış, tahminimce belki kaçar sanmış ve gariban köpeğimiz de belli ki panik yapıp yerinde kalmış, sanki geri kaçacak gibi bir hareket yapınca da kaçınılmaz olan gerçekleşmiş,gönül isterdi ki arkadaş eğitimlerde olan slalom hareketini yapabilsin, ben iki defa honda eğitimine katıldım ve slalomları çok iyi yapsam da yine de kaçamadığım durumlar yaşamıştım, ancak ucuz atlattığım da olmuştu, yani buna kaza deniyor bazen çok ksıa zaman ve çok az şans oluyor, bazen de kaçınılmaz oluyor, olay sonrası ne oldu bilmiyorum orada bir tek hemen durur kenara çeker o köpeği bulmaya çalışırdım, eğer bir imkan bulabilirsem de iç kanması vs. var mı diye bir veterinere götürmek isterdim, ertesi gün iyi durumda buldum demiş arkadaş umarım öyledir, size de o gariban güzellik köpeğimize de geçmiş olsun, umarım hiçbirimizin başına bir daha böyle olay gelmez, size tavsiyem slalom ve bol bol da panik fren çalışmanız ve motor ne kadar istese de boş yollarda çok fazla gaza gelmemeniz, uygun yerlerde gazlamanız, tabi bunu kendime de diyorum :)

DKN

hız limiti 30 ise en sağdan gidip yine 30 u geçmemeliydiniz. o sıra arabayla sol şeritten 60-70 ne hızda giden olurdu bilemem ama frenlemeyi daha güzel yapıp çarpmayabilirdi

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Orada bırakıp gittiğini biliyordum buda yanlış.. Sevseydin zaten bırakmazdın :)
Şimdi sürekli olarak bir şeylerden birşeyler çıkarmak çabasındasiniz.sabah gidip tekrardan kontrol etmem o an müdahil olmadığım anlamına geldiğini nereden çıkardınız.zaten bu düşünce tarzı yanlış olan davranışınızı örtme çabasından başka bir şey değil.sizden özür beklediğimi tekrardan hatırlatıyorum.

Şimdi sürekli olarak bir şeylerden birşeyler çıkarmak çabasındasiniz.sabah gidip tekrardan kontrol etmem o an müdahil olmadığım anlamına geldiğini nereden çıkardınız.zaten bu düşünce tarzı yanlış olan davranışınızı örtme çabasından başka bir şey değil.sizden özür beklediğimi tekrardan hatırlatıyorum.

Dediklerimin arkasındayım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar