Kaza analizi

Resim Arkadaşlar resme bakarak kazayı daha iyi yorumlayabilirsiniz. Ben A motorum çarpıştığım kişi B motor. Olay ara sokakta, ışıksız ve tabelasız 4 yolda geçiyor. Ben kazada hızlıyım. Çarpıştığım kişinin hızını hatırlamıyorum çünkü kazada bayıldım ve çarpıştığım anı hatırlayamıyorum. Olayda ikimizde % kaç kusurluyuz?

Resim Arkadaşlar resme bakarak kazayı daha iyi yorumlayabilirsiniz. Ben A motorum çarpıştığım kişi B motor. Olay ara sokakta, ışıksız ve tabelasız 4 yolda geçiyor. Ben kazada hızlıyım. Çarpıştığım kişinin hızını hatırlamıyorum çünkü kazada bayıldım ve çarpıştığım anı hatırlayamıyorum. Olayda ikimizde % kaç kusurluyuz?
Kim çarptıysa büyük oranda o suçlu diye biliyorum. Çarpışma tam kafa kafaya olmamıştır sonuçta biriniz birinize çarpmıştır. Ek olarak iki yoldan birinin önceliği varsa (ana yol) o yoldan gidene çarpan suçludur çünkü o yola girmeden oradan geçen araba olmadığından emin olunması lazım.

Kim çarptıysa büyük oranda o suçlu diye biliyorum. Çarpışma tam kafa kafaya olmamıştır sonuçta biriniz birinize çarpmıştır. Ek olarak iki yoldan birinin önceliği varsa (ana yol) o yoldan gidene çarpan suçludur çünkü o yola girmeden oradan geçen araba olmadığından emin olunması lazım.
Hocam araştırdığıma göre bu tarz yollarda sağdan gelen önceliklidir. Ben diğer motorun sağından geliyorum.

Kusur oranları
A:%25
B:%75

57/1 C Kusur Oranı Nedir?

Uyarı levhaları, uyarı ışıkları ve trafik polisleri ile kontrol edilmeyen kavşaklara kontrolsüz kavşak adı verilir. Kontrolsüz kavşaklarda araçların uyması gereken geçiş üstünlüğü kuralları farklıdır. Bu kurallara uymayan sürücüler 57/1 C trafik cezasına tabi tutulur. %75 oranında kusur niteleyen 57/1 C cezası sürücülerin ehli yetinden 20 puan düşer.

Son düzenleme:
Hocam araştırdığıma göre bu tarz yollarda sağdan gelen önceliklidir. Ben diğer motorun sağından geliyorum.
Yollardan biri ana yol değilse doğrudur. Ama kazanın nasıl gerçekleştiği de önemli. Kamera görüntüsü varsa incelenir yoksa kimin kime nereden çarptığı ve beyanlar incelenir ona göre karar verilir.

Ek olarak bunun gibi kavşaklarda bundan sonra ekstra dikkatli olun kavşağa hızlı girmeyin, suç oranından falan bağımsız olarak tehlikeli bir durum bu, eğer oradan geçen başka bir motor yerine bir araba olsaydı bambaşka bir tablo ortaya çıkabilirdi.

Yollardan biri ana yol değilse doğrudur. Ama kazanın nasıl gerçekleştiği de önemli. Kamera görüntüsü varsa incelenir yoksa kimin kime nereden çarptığı ve beyanlar incelenir ona göre karar verilir.

Ek olarak bunun gibi kavşaklarda bundan sonra ekstra dikkatli olun kavşağa hızlı girmeyin, suç oranından falan bağımsız olarak tehlikeli bir durum bu, eğer oradan geçen başka bir motor yerine bir araba olsaydı bambaşka bir tablo ortaya çıkabilirdi.
İkiside ara yol hocam. Normalde her zaman dikkat ederim ama o gün interkomda müzik falan açıp gaza gelmiştim hızlı sürüyordum bedelini ağır ödedim. Ben diğer motorun ortasına yakın çarpıyorum. olay gece oluyor.

Bak yaaaa, adam interkomda müzük dinliyormus ya, ya mahalle arasindan baska müzik dinleyecek bir mahal bulamadinmi be oglum hah al iste simdi müzük dinlemenin Nirvanasina varmissindir belki, sanki arabada sehirler arasi herhangi bir yolda, Baris Mancoyu,Ajda ablamizi, Emel Sayni veya Boney M i , Aretha Franklin dinliyormus, iki tekerin üzerine ayagini attinmi, aklin trafikte ,kulagin cevrenin gürültüsünde olmali be cocuuuuuuuum, neyse bu kazanida aklini bir trafina yaz ki ilerde acilara garkedilmeyesin.

Geçmiş olsun kafa kafaya çarpıştıysanız %50 verirler , fren izine falan bakarlardı eskiden kim hızlı kim yavaş tespit edilebilir mi burada ? Biri kavşağa önce girmişse diğeride ona ortadan çarpmışsa o halde ortadan çarpan suçludur , bilmeyen kişi yorumudur , bilirkişi sonucu çıkınca paylaşıver..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar