Meraba arkadaşlar, motosiklet yolunda artık ciddi ciddi adımımı attım. A2 için dün bir sürücü kursuna kaydımı yaptım. Ancak verecekleri eğitimden ve eğitmen durumundan şüpheliyim. Direksiyon sınavından kalıp tekrar tekrar para vermek istemiyorum. Zamanı olan bir iyiliksever var mı nezaman nereye derseniz gelirim. Beni motoruyla çalıştırıp bana bu yolda yardimci olmak isteyen birini arıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:22 ----------
Dün birçok kursu gezdim. A2 vermek istemeyip A1e kaydolmam icin beni ikna etmeye çalışanlar oldu. Eğitim eğitmen durumu bakımından hiçbiri güven vermedi. Fiyatlar standart. Öyle olunca birisine kaydimi yaptım.
Bir önceki sayfada bahsetmistim simdi deneyimimi paylasmak istedim.
Bunu yazmak için yazildigim sürücü kursunun(gökduman) bana vereceği eğitimi bekledim. Nitekim dün gerçekleşti. Tamda tahmin ettigim şey oldu; hoca diye muhattap olduğumuz vatandaş 1. Viteste düştüm düşeceğim korkusuyla 8 çizip, 10 metrelik düz platform üzerinde 2 metre gidemeyen bir insan.
Eğitimi birebir yaziyorum: bu ön fren, bu arka fren, debriyaj...gibi temel unsurları işaret parmagi ile gösterip ilerden başlayacaksınız slolom yapacak sonra 8 çizip bu platformdan gececeksiniz. Hepsi bu kadar. Benim yapacagim ve soyleyecegim bu kadar çalışa çalışa yapacaksınız. Hadi bakalım deyip gecti kamelyaya oturdu çay içti.
Benim söyleyeceğim o ki sakın ola böyle bir eğitimle oldu bu iş ben bu isi kaptim demeyin. 9 gün önce Ankara'da MOTTO AKADEMİ'ye gittim. Sabah 9dan aksam 17.30a kadar gercek bir egitimden geçiyorsunuz. Verdiginiz parayı sonuna kadar hakederler. Yapacaksaniz ve 0 noktasindaysaniz boyle profesyonel bir temel eğitim kesinlikle ama kesinlikle size tavsiyemdir. Eğitim verdikleri motorlar seviye ilerledikce; honda 125 ace ile başlanıyor suziki inazuma sonra HARLEY DAVİDSON 750 STREET dikkatinizi cekerim harleyi egitim motoru yapmışlar Yamaha MT07 falan.
Orada birinci seviye olan temel egitimi almış bir kişi bu yazılı olduğum sürücü kursunun sözde hocasından daha çok bilgi ve kabiliyet sahibidir. Bu kadar iddialıyım.