rotamı bu şekilde planladım ve uyguladım. giderken felahiye,çandır,çayıran,sızır. sızırda şelaleyi gezdim, karnımı doyurdum (aslında doyamadım da) sonra gemerek, sarıoğlan üzerinden döndüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
çıkış hazırlıkları
adettendir diye çıkış km si. gerçi bizim gezimiz öyle uzun soluklu olmayacak ama inşallah ileriki günlerde olur.
kayseri çıkışında resim çektirmek için duruyorum.
felahiye yol ayrımı.
kuşçu barajı üstünde bir köprü. Yaşar Karayel viyadüğü imiş.
felahiye küçük bir ilçe. 1900 nüfusu var.
uzaklardan çandır gözüküyor.
çandır.. burasıda küçük ama felahiye den büyük.
Çayıralan merkezinde resim çekmeyi unuttum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------
sızır kasabası
aşşağıda şelale resimlerini yorumsuz bir şekilde veriyorum...
şelaleye giriş ücreti yok. piknik yapmaya gelenler vardı. çok büyük olmasada hoşuma gitti sızır şelalesi.
burdan ayrılıp az ileride alabalık tesislerine geçiyorum.
küçük bir işletme sakin bir yer. birazdan verdiğim sipariş gelecek ama servis ve sunum pek hoşuma gitmedi. balığı yağda kızartıyorlar, ızgara yok. ekmek kullanmadığımdan pek doyduğum da söylenemez. ikinciyi ısmarlamaya vakit de yoktu. karanlık olmadan eve varmayı düşünüyorum çünki. çay bile içemedim. hazırda çay yokmuş demlikle veriyorlar... gidecekler için fiyatınıda belirteyim porsiyonu 10 lira. ee ne kadar ekmek o kadae köfte...
dönüşte yeniçubuk istikametine gidip sivas-kayseri istikametine çıkıyorsunuz. sivas'ın Gemerek ilçesi.
Sarıoğlan
ismiyle dikkatimi çeken bir tesis. gerçi eski popülerliği yok artık. şimdi popüler plan paralel !!!
burada kısa bir mola verip kışlık eldiven ve termo form baklava yı giyiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------
ileride görünen yer harikalar diyarı... yeni açıldı çok büyük bir tesis. belediyeye ait. büyük bir hayvanat bahçesi lunapark v.s var.
eve yaklaşıyorum
ve evdeyim.. planladığım gibi hava kararmadan vardım..
bu ilk gezi raporum böylece tamamlandı. giderken yollar ıssızdı ama bol virajlar vardı. daha güzel gezilerde buluşmak üzere deyip burada şimdilik bitireyim.