Kayıs Çok sıkı napmalıyım?

:rendeer:Merhaba arkadaşlar bugun alımdeki 1900lu yılardan kalan (nerdeyse 0 gıbı saklnmıs) bır motor geldı daha dogrusu bayadır varda ugrasamıyorum neyse bugun amcaogluyla soktuk temızledık karburator vsvs.. motor çok iyi çalısıyor ama sorun şu motor kayışla aktarm yapıyor kayışı cok boldu bu yuzden gıtmıodu hıc motor gittim aynı kayıstan bırde 1 kucunden aldım 1 kücünü takayım dedım daha gergin olur dedım taktık ama cok sıkı yanı arka tekerı bıldıgın kitliyo zor cevıroz ama 1 buyugude bol geliyor ve yine gitmıyor sizce napmalıyım kücük olan kayısın tırnaklarını zımpara yada sprelle erıtsem biraz gevsermi ? yada büyügü alıp gergi gibi bişimi eklemeliyim yorumlarınızı beklıyorum

1900 lu yıllar ve kayış ( 1900 lu yıllar dediğinde 1900 den 1999 a kadar bir süreyi kapsar ama :) senin 1900 lerin başından bahsettiğini düşünüyorum) .. Çok enteresan. O dönemlerde kayış aktarma pek yoktu. Motorun marka ve modelini yazabilir misin ? Bir araştıralım.

Kayışı o şekilde uyarlamak mukavemetini azaltır kopartırsın. Uygun bir kayış bulmak gerekli. İlla ki motosiklet kayışı olarak düşünme farklı mekanizmaların aktarma kayışı da uyabilir.

Motorun kayısını oto tamırcısınden aldım motor sanırım 1965 flndı Kinetik gibi bişi yazıodu yanlış hatırlamıosam karbüratör arka tarafta değişik bi motor ama çok temiz kayış su an acayıp gergin yani kendi üstündekinden aldım o gevşek geliyor bi küçügüde kasıyor pedal zor dönüyor baya zor.

Sanayide sadece kayış satan tükkanlarda bulursun,kayış yok diye birşey olmaz olmasa bile sipariş ederler gelir.istediğin kayış ölçüsünü verirsen burdanda yollayabilir yardımcı olabilirim:rendeer:motorun markasınıda belirtirsen daha çok yardım eden olur.

Sanayide sadece kayış satan tükkanlarda bulursun,kayış yok diye birşey olmaz olmasa bile sipariş ederler gelir.istediğin kayış ölçüsünü verirsen burdanda yollayabilir yardımcı olabilirim:rendeer:motorun markasınıda belirtirsen daha çok yardım eden olur.

Dostum kayıs yok değil var üstündekinin aynısını aldım ama bol geliyo motor kıpırdamıyo bıle boşa dönüyo bi küçünü takıyorum onuda aldım o zmnda cok kasıyor şimdi ben diyorumki bi kücüğündeki kayısta tırnak var tırnaklı yanı bu tırnakları eritirsem biraz gevşermi kayış cünkü çok gergin yada büyüğünü alıpta gergi yapım dıcem ama o da sıyırır gibi geliyor

Dostum kayıs yok değil var üstündekinin aynısını aldım ama bol geliyo motor kıpırdamıyo bıle boşa dönüyo bi küçünü takıyorum onuda aldım o zmnda cok kasıyor şimdi ben diyorumki bi kücüğündeki kayısta tırnak var tırnaklı yanı bu tırnakları eritirsem biraz gevşermi kayış cünkü çok gergin yada büyüğünü alıpta gergi yapım dıcem ama o da sıyırır gibi geliyor

Deneme öyle bir şey olmaz arkadaş yolda zora geldimi patlar kayış.kayış en olarak incemi kalın mı? yuvaya bak bakalım tam kavramıyor olabilir yada kaydırıyordur.ayrıca mutlaka orjınal kayış numarası vardır daha önce nasıl çalışıyormuş bu motor:silent:

bi büyük bol geliyor bi küçük çok sıkı oluyor diyosun. nasıl bir kayışmış bu. 1-2 boy büyüme küçülmeyle motorun gitmemesi gibi birşey olamaz. benim motorda kayışlı, gayette gidiyor.

valla üstündeki kayışın aynısından istedim sanayıden aynısını verdi motor kayısı cevirmiyor ama küçüğünüde zorla taktım valla istiyosanız yarın foto eklıyım

1900'lere kadar gitmene gerek yok 70'lerde çok popüler bir motordu
o donemlerı gormus olmasamda 90'larda işyerinde hiç kullanmadıgımız fakat kenarda yatan bir kinetic vardı.hatırladıgım kadarıyla zincirliydi
sen internet'ten bir kontrol et.zincir'mi? ,kayışmı?

1900'lere kadar gitmene gerek yok 70'lerde çok popüler bir motordu
o donemlerı gormus olmasamda 90'larda işyerinde hiç kullanmadıgımız fakat kenarda yatan bir kinetic vardı.hatırladıgım kadarıyla zincirliydi
sen internet'ten bir kontrol et.zincir'mi? ,kayışmı?

Dostum motor garajda zıncır pedalda var ynı pedalı cevırıosun zincir donuyo ve oda arka tekerı donduro tekerdende dıger kasnaga gıderek pistonu cevıryo bugun bkıcam tekrar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar