Kayıp Plaka

Dün akşam itibari ile İzmir Bornova civarı 35 AU 0093 plakam düşmüştür.
Yakın zamanda bu hadiseyi yaşayan kimse var mı?
Başvuru, evrak vs. ne yapmam gerek. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Yeni çıkan yönetmeliğe göre plakalar artık yeniden çıkarttırılmıyor, bir önceki plakanız trafikten men edilip yeni bir plaka alıyorsunuz. Dilerim bulursunuz aksi halde biraz başınız ağrıyabilir.

En kısa zamanda karakola plakanın kayıp olduğu bilgisini veriyorsun.daha sonra trafikten yeni ruhsat ve plaka alıyorsun.

Plaka+ruhsat+muayne yenileyeceksin öncesinde karakola bildir durumu

İki hafta önce düşürdüm ve yenisini çıkartmak zorunda kaldım,maliyeti tam hatırlamıyorum ama plaka basımı dahil 160 civarıydı sanırım.

hepsi burada veya sahibindende plaka bastırıp kargo ile gönderiyorlar 40 50 tl bişi , 2 sene önce uğraşacak vaktim yoktu bu işlemlerle uğraşmamak için almıştım, şöförcüler cemiyetinin verdiğinin bire bir aynısı, orjinal ile ayırt etmek imkansız. genede sen bilirsin

Düşürmüş olduğunuz plakanın kötü niyetli kişiler tarafından bulunması halinde bu plakayla işlenecek olası suçların sizin üzerinize kalma ihtimali bulunmakta. Bu basit bir radar ya da hgs cezası dahi olabilecekken daha büyük suçlar da olabilir. Bu yüzden ivedilikle plakayı üstünüzden düşürmenizi tavsiye ederim. İhtimali düşük görümüyor olabilir ama takdir edersiniz ki olmayacak şey de değil.

hepsi burada veya sahibindende plaka bastırıp kargo ile gönderiyorlar 40 50 tl bişi , 2 sene önce uğraşacak vaktim yoktu bu işlemlerle uğraşmamak için almıştım, şöförcüler cemiyetinin verdiğinin bire bir aynısı, orjinal ile ayırt etmek imkansız. genede sen bilirsin
Eğer kaybolan plakanızı başka birisi alıp kullanırsa yediği cezaları ödemeye razı olursunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:20 ----------

Trafiğe gidip plakanızı kaybettiğinizi söyleyeceksiniz, plakayı kayıp olarak kayda geçirecekler, yeni ruhsat ve plaka çıkaracaksınız sigortaya gidip o yeni plakaya zelil yaptıracaksınız.
Maliyeti il ilçeye göre değişir sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar