Kayıp kimlik

Noterde kimlik yerine ehliyet ile işlem yapsak kabul ederlermi? Kimlik kayıp evin içinde bulamıyoruz yarın işlem yapmaya gidicez ruhsat vs sorun cikar mi?

Soğuk mühür var ise olur. Bu arada yeni ehliyet ile satış yapamazsınız haberiniz olsun...

Kimlik ve ehliyet resmi kimliktir...
Sayısını hatırlamadığım kadar motosiklet ve araba sattım ehliyetimle...

Bu sene içersinde toplamda 4 alım satım yaptım.Hepsini de ehliyetimle yaptım.

Bildiğim kadarıyla yeni ehliyet, kimlik olarak kullanılamıyor. Sebebi ise ana/baba adı bilgilerini içermemesi.

Yeni ehliyetle satış yapılamamasının sebebini kısaca açıklayabilir misiniz?

Arkadasın dediği gibi anne baba ismi yazmıyor diye. 1 hafta önce 6 tane noter gezdim hiçbiri satış vermiyoruz yeni ehliyetle dedi. Zamanla oturur zaten noterlerin hangi hareketi doğru? Kimlikde uzun saçlıyım ama saçım kısa diye araba aldım satarken bu siz değilsiniz dedi aynı noter ve satış yapmadı :)

kimlik fotokopisiyle işlem yapamazsınız,illa gerçeğini görmeleri gerekir,hatta kimliği ellerine alıp soğuk damgasını iyice inceleyip emin olmadan işlem yapmıyorlar,geçende satış işlemi yapacaktık kimliğin soğuk damgası belli olmuyor diye işlemi yapmadılar fotokopiyle hiç yapmazlar illa gerçeğinide isterler bilginiz olsun

Son düzenleme:
kimlik fotokopisiyle işlem yapamazsınız,illa gerçeğini görmeleri gerekir,hatta kimliği ellerine alıp soğuk damgasını iyice inceleyip emin olmadan işlem yapmıyorlar,geçende satış işlemi yapacaktık kimliğin soğuk damgası belli olmuyor diye işlemi yapmadılar fotokopiyle hiç yapmazlar illa gerçeğinide isterler bilginiz olsun

Aynen öyle hele dışarda kaplama yaparsanız soğuk mühür gözükmüyor ve satış olmuyor :)

Bildiğim kadarıyla yeni ehliyet, kimlik olarak kullanılamıyor. Sebebi ise ana/baba adı bilgilerini içermemesi.

Arkadasın dediği gibi anne baba ismi yazmıyor diye. 1 hafta önce 6 tane noter gezdim hiçbiri satış vermiyoruz yeni ehliyetle dedi. Zamanla oturur zaten noterlerin hangi hareketi doğru? Kimlikde uzun saçlıyım ama saçım kısa diye araba aldım satarken bu siz değilsiniz dedi aynı noter ve satış yapmadı :)

Teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

Yani bu kaplama işi ayrı dert. Nüfus Md.lüğünden verilen kimliğin kaplaması bir müddet sonra ayrılıyor. Kaplama yenilenince de sizin belirttiğiniz mühür sorunu ortaya çıkıyor. Ne yapmalı bilemiyorum?

ohal olduğu için mi acaba bu kadar denetim

Açık ve net bişey söylemek gerekirse hiçbir noterin çalışma sistemi birbiriyle tutmuyor bu açık ve net. Fotokopiyle de olmaz! Soğuk mühür şart!

Ben sayısız defa notere gittim, nüfus kağıdı olmadan işlem yapmadılar. İstanbulda 6-7 farklı notere gitmişliğim vardır.

Sene 2002. Cüzdanım çalınmıştı. Nüfuskağıdım ve ehliyetim ikisi bir çalındığından, nüfus kağıdı olmadan ehliyet çıkmıyordu, kütüğüm farklı şehirde olduğu için nüfuskağıdı çıkartmak için faks çekiliyor ve 3-4 gün sonuç bekleniyordu. Tövbe ettim ikisini bir yanımda bulundurmuyorum. Şartlar değişti tabi 10 dakkada her ikiside çıkabilir belki ama bilmiyorum.

O yüzden noterde 2 sefer eve gidip nüfus kağıdımı alıp geldim, 4-5 seferde de önce ehliyet gösterdim, olmaz dediler, nüfuskağıdı verdim.

Ha birde noterler de Cumartesi günü çalışmalı. İşler aksıyor hep.

Ehliyet ile alım yaparken pek sıkıntı çıkarmıyorlar, fakat satışta bazı noterler mırın-kırın edebilir. Noter tanıdıksa daha önceden orada işlem yapılmış bir kimlik fotokopiniz varsa ikisine de ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar