Kaydırmalı debriyaj önemli mi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bu da abs gibi kullanmasını bilenin ihtiyacı olmaz ama her şartta böyle olmuyor zemin buzluysa tozluysa ne kadar fren yapabilirsen yap absye muhtaçsın ama kaydırmalı debriyaj böyle değil gibi
Zemin buzluysa Abs de seni kurtarmaz. Zemin tozluysa Abs.siz motorda da iyi frenleme yapabilme şansın var. Mevzu biraz da alışmakla ilgili.

agresif sürmüyorsan varmış-yokmuş hissetmezsin.

tabi şu da var, bizim tereyağından hallice yollarımızda teker kaymasına karşı ekstra bir kurtarıcı olarak da bakılabilir.

Motosikleti
CB750A
olmazsa olmazdır. daha kaydırmalı debriyajsız bir tek motosiklet almadım

Motosikleti
Voge 250RR
250cc motosiklette vites düşmeyi biliyorsan ihtiyacın olduğunu sanmıyorum. Evet bir artıdır ama sırf bu yüzden özellikle şu motorda var diyip tercihini ona göre yapmanı önermem. Tüm özellikler üzerinden karşılaştırdığında eşit gibi geliyorsa mesela 15-15 diyelim skor, kaydırmalı debriyaj 16-15 yapar. Geride olan motoru öne geçirmez bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında vites düşürmede çok kötü değilim ama yine de arada yüksek devirde vites düşürüp motorun teklemesine sebep olabiliyorum, ara gaz verme alışkanlığım pek yok ondan da olabilir. SRK250 yi hem görünüş olarak beğeniyorum hem çift silindir motoru var ama kaydırmalı debriyaj gibi şeylerin de olmasını istiyordum. MT25 de de yok mesela ama bajajın ucuz modellerinde falan var 250NK da da var.

Baktığım motorlar 250cc pek yüksek hacim sayılır mı bilmiyorum.
Hocam bu arada kaydırmalı debriyajı olan bir motor da alsan rev match yapmayı öğrenmek zorundasın, alışmak zorundasın. Vites yükseltirken mesele yok da düşerken çok konforsuz vites düşer şanzımana da yük bindirirsin çok zararlı. Aldığın motoru biraz sürdükten sonra hangi devirde hangi hızda gittiğini ezberleyeceksin zaten otomatik olarak da verdiğin aragaz düştüğün vitesteki devre gelecek vitesi kusursuz düşmeye başlayacaksın. Pistte değilsen viraja yatıkken vites düşmeyeceksen bu sistem gerekli değil.

Son düzenleme:
Bu arada vites düşürmeyi bilmekle bilmemekle pek de alakalı değil aslında.
Spesifik bir kullanım şeklinde ortaya çıkıyor işlevi, orada bilmelik bilmemelik bişey kalmıyor pek.

Motosikleti
STRS 765
Kaydırmalı debriyajı olan motorlarım oldu, olmayan da. Ne olan da ne de olmayan da varlığını yokluğunu hissetmedim, Şuanki motorumda var mı yokmu haberim bile yok.. formül basit, doğru devir, doğu vites

agresif sürmüyorsan varmış-yokmuş hissetmezsin.

tabi şu da var, bizim tereyağından hallice yollarımızda teker kaymasına karşı ekstra bir kurtarıcı olarak da bakılabilir.
Agresif sürmesende mesela dik bir yokuştan yavaş inerken bile vites küçülttüğünde arka teker kilitlenebilir ,

Kaydırmalı debriyajın motor parçalarınada faydası olabilir , o kilitlenme anında krank , piston , egzantrik anlık durur metallerde stres yaşanabilir..

Yeni nesil motorların en ucuzuna bile ekliyor üreticiler ama olmazsa olmaz değil yani elektronik kontrol üniteleri kadar elzem değil..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar