Kawasakinin Sorunsuz olması (?)

Arkadaşlar forumda çok fazla yamaha ve honda Şikeyetleri görülmeye başladı bu aralar.Fakat Hergün girip takip ettiğim forumda hiç kawasaki sorunu görmedim.Kawasaki diğer japonlara göre bu kadar daha fazla mı kaliteli?

sahibinden de ilan sayılarına bakarsak hondanın 5700 küsür, yamahanın 5300 küsür kawasakinin 890 ilanı var. sorunu olan illaki vardır ama göze çarpmıyor tabi

Ne kadar çok motor o kadar çok sorun. Doğru orantı. Kawasaki'nin Türkiye'deki satış oranlarına ve diğerlerinin oranlarına bakıldığında sonuç ortaya çıkar. Dünya üstünde de ne kadar çok üretim yapılırsa hata olma olasılığı yükselir.

Benim gördüğüm apaçi adam kawa alamıyor dolayısıyla sorun çıkma oranı azalıyor.

Hor kullanım sonucu hatalar olusabikecekken soft kullanım sonucu da olabilir. Biraz kader biraz sans artik ne dersen.

Japon mali avrupa üreticisinden daha dayanıklıdır diyebilirim ( özellikle ktm )

c3y

Ondan değil kawazaki pahalı makineler satıyor hiç birşey söylemesine gerek bile kalmıyor dolayısı ile gücü yetmeyen apaciler honda yamaha yada pulsar almak zorunda kalıyor bundan emin olabilirsin.Afedersiniz bizim apacilere demirden şey versen pipilerine zımpara takar onuda mahfeder....

Kawasakinin biraz daha itinalı, özverili ve kaliteli olduğu görüşündeyim. Sert kullanan tayfayada versen bu böyledir.

evet daha kaliteli

sahibinden de ilan sayılarına bakarsak hondanın 5700 küsür, yamahanın 5300 küsür kawasakinin 890 ilanı var. sorunu olan illaki vardır ama göze çarpmıyor tabi

bu mantığa göre oran olarak 6 tane yamaha, honda şikeyinin yanında 1 tane kawa şikayeti olması lazım ama olmuyor. ayda 1 tane bile olmuyor. günde 10 tane yamaha oluyor neredeyse.

İlk önce satış rakamlarına bir bakılmalı markaların.
Ama şu bir gerçek ki (son çıkan ufak cc leri pek bilmem), kawa daki parça kalitesini (en azından grenaj v.s.) gözle bile anlayabiliyorsunuz, ve ince detaylara çok dikkat ediliyor, kaynaklara mesela, veya grenaj birleşim noktalarına.
Bir de şu var, evet belki diğerlerinden daha nadir arıza verir, fakat bir arıza verirse maliyet diğerlerini katlar.

İlk önce satış rakamlarına bir bakılmalı markaların.
Ama şu bir gerçek ki (son çıkan ufak cc leri pek bilmem), kawa daki parça kalitesini (en azından grenaj v.s.) gözle bile anlayabiliyorsunuz, ve ince detaylara çok dikkat ediliyor, kaynaklara mesela, veya grenaj birleşim noktalarına.
Bir de şu var, evet belki diğerlerinden daha nadir arıza verir, fakat bir arıza verirse maliyet diğerlerini katlar.

pek katlamıyor. hemen hemen aynı maliyetleri. en azından katlama yok. ybr yi dışarda tutuyorum tabi. ybr bir efsane. her açıdan.

bu mantığa göre oran olarak 6 tane yamaha, honda şikeyinin yanında 1 tane kawa şikayeti olması lazım ama olmuyor. ayda 1 tane bile olmuyor. günde 10 tane yamaha oluyor neredeyse.

tamamen o dediğime bağlamadım kardeşim. fakat söylediğim şeyin de etkisi mutlaka vardır. kawasaki alıp da eşek niyetine kullananı görmedim hiç. hem ilk alış maliyeti yüksek hem servis olayı hem de parça olay sıkıntı. bütün bunlar birleşince motordan anlamayan,tecrübesi olmayan, hor kullanacak hiç kimse kawasaki almıyor. bana göre kalite olarak kawasaki honda ve yamahadan önde gelir ve kullanıcılarının çok büyük bir çoğunluğunun aklı başında kişiler olması da çok sorun çıkarmasının önüne geçiyor. bunlar benim düşüncem

Arkadaşlar forumda çok fazla yamaha ve honda Şikeyetleri görülmeye başladı bu aralar.Fakat Hergün girip takip ettiğim forumda hiç kawasaki sorunu görmedim.Kawasaki diğer japonlara göre bu kadar daha fazla mı kaliteli?

Siz makineyi gereksiz zorlamaz, bakımlarını zamanında yaparsanız Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki hiç fark etmez.

Yıllarca sorunsuz binersiniz.

F54

kawasaki yi inceleyin honda dan yamaha dan suzuki den kaliteli olduğu gözle görülür
boyası işçiliği en ince detayı na kadar
o yüzden apache lerin alamayacağı fiyat bandında

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sorunsuzluk diyince

Kawasaki,Suzuki ve diğerleri gelir

Servis ücretlerine nasıl pahalı deniliyor bu kawanın ben anlamıyorum. Demekki benim servis bana maliyetine iş yapıyor.
Sorun çıkarma konusuna gelirsek motoru alalı 1 sene oldu 5 ay garajda yattı. Toplam 30bin km yol yapmışım henüz herhangi bir arızası yok. Zamanı gelince bakıma sok, degisecek lastik zincir ne varsa degistir devam et

bu işe ilk başladığımda bende büyük markaların sahibindende satılık ilanlarını görünce aa adamlar neden bu kadar ilan vermişlerki acaba sorunlumu filan derdim ama tecrubenenince gördükki satış adetiyle ilgi bir olar kawasaki zaten piyasada çok nadirdir kawasaki iyidir ama türkiyede adam değildir

Valla kardeşim bir zamanlar zx-9 un motoru indirmiştik, tamiri için kredi çekmek zorunda kalmıştık.

Valla mt7 yi falan da indirsen kredi cekersin bence 😂

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------

tamamen o dediğime bağlamadım kardeşim. fakat söylediğim şeyin de etkisi mutlaka vardır. kawasaki alıp da eşek niyetine kullananı görmedim hiç. hem ilk alış maliyeti yüksek hem servis olayı hem de parça olay sıkıntı. bütün bunlar birleşince motordan anlamayan,tecrübesi olmayan, hor kullanacak hiç kimse kawasaki almıyor. bana göre kalite olarak kawasaki honda ve yamahadan önde gelir ve kullanıcılarının çok büyük bir çoğunluğunun aklı başında kişiler olması da çok sorun çıkarmasının önüne geçiyor. bunlar benim düşüncem

Tabiki aynen oyle. Kalite olarak ustun oldugu bir gercek aybi sekilde kullanici profili olarakta ustun dedigin gibi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amerika'da tüm Japonlar aynı. Türkiye'de Kawasaki'nin marka algısı garip şekilde daha önde gibi. Çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum.

Çünkü deneyim sınırlı. Forumda pahalı motosiklet modelleri iyi biliniyor genelde. Çünkü birebir tecrübe sınırlı. "fiyatı yüksekse iyidir" algısı oluşuyor, üzerine bir de sınırlı sayıda sahipleri caka satmak isteyince yanlış fikirler büyüyor.

Forumda kaç kez KTM'in büyük motorlu modellerinin sağlamlığı ve dayanıklılığı dile getirildi... Sahip olmayanlar tarafından. Ducati süper diyen adamın Honda'sını alıp Ducati verseniz muhtemelen memnun kalmayıp Honda'yı geri ister ama haberi yok. Bir 4 silindir sevdasıdır tutmuş gidiyor. Amerika'da sevilmeyip "dikiş makinası gibi" denilen 4 silindir sesine Türkiye'de şiirler yazılıyor. Çünkü ulaşılamıyor. Gerçekten güzel ses veren Vmax ve Tuono V4'ünü görüp duymuş kaç kişi var Türkiye'de, hatta forumda? Oyle olunca yüksek devirde motoru bağırta bağırta geçen 600cc SS'i güzel ses zannediyor insanlar, çünkü deneyim sınırlı...

Son düzenleme:

F54

Amerika'da tüm Japonlar aynı. Türkiye'de Kawasaki'nin marka algısı garip şekilde daha önde gibi. Çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum.

Çünkü deneyim sınırlı. Forumda pahalı motosiklet modelleri iyi biliniyor genelde. Çünkü birebir tecrübe sınırlı. "fiyatı yüksekse iyidir" algısı oluşuyor, üzerine bir de sınırlı sayıda sahipleri caka satmak isteyince yanlış fikirler büyüyor.

Forumda kaç kez KTM'in büyük motorlu modellerinin sağlamlığı ve dayanıklılığı dile getirildi... Sahip olmayanlar tarafından. Ducati süper diyen adamın Honda'sını alıp Ducati verseniz muhtemelen memnun kalmayıp Honda'yı geri ister ama haberi yok. Bir 4 silindir sevdasıdır tutmuş gidiyor. Amerika'da sevilmeyip "dikiş makinası gibi" denilen 4 silindir sesine Türkiye'de şiirler yazılıyor. Çünkü ulaşılamıyor. Gerçekten güzel ses veren Vmax ve Tuono V4'ünü görüp duymuş kaç kişi var Türkiye'de, hatta forumda? Oyle olunca yüksek devirde motoru bağırta bağırta geçen 600cc SS'i güzel ses zannediyor insanlar, çünkü deneyim sınırlı...

Aga türkiye de şöyle bi algi var yıllardır yüksek hacim egsoz sesi duyduğumuz da çocukken bile aha kawasaki derdik
O yüzden kawa bu memlelette büyük marka algisini bizim kafamıza işledi
Motosiklet i görmedik sesi geldi o kesin kawasaki :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar