Kawasaki'nin Bana Karşı Açmış Olduğu Davayı Kazandım.

Katılım
29 Nis 2015
Mesajlar
182
2016 yılında bayiden sıfır km 2015 model kawasaki Z250SL modeli almıştım ve garanti süreci bitmeye yakın farda oluşan izlerden dolayı kawasaki distribütörü ile iletişime geçerek yardımcı olmalarını istedim ama yardımcı olmayı geç cevap bile alamayınca tüketici mahkeme heyetine başvurma kararı alarak hakkımı arama yolunda ilk adımı attım. Farda içeriden dışarı doğru artan izler şu şekilde başladı



Resmi işlemler süresince izler giderek arttı ve farda iz olmayan yer kalmayacak derecede aşırı kötü bir hal almaya başladı. ve bu iş giderek can sıkıcı olmaya başladı, bundan kaynaklı gece görüşümü engellemeye de başlamıştı. Bilirkişi raporu sonucunda 6 ay sonunda tüketici mahkeme heyetinden değişmesi yönünde karar çıktı.





Fakat kawasaki bu kararın iptali için bana karşı dava açtı. Bu zaman zarfında karşımda iki avukata karşı ben tektim. bundan dolayı buradaki arkadaşlardan böyle sorunla karşılaşanlardan yardım istedim ama maalesef kimseden yardım alamadım, bu konuda üzgün olduğumu belirtmek isterim. Çünkü bu kronik bir sorun ve z250sl ve 250sl motoru olan herkes aynı sorunla karşı karşıya, şimdi değilse bile ilerde olacak. Başka bir örnek teşkil edecek farklı motosikletler gösteremediğim için karşı tarafın avukatları sadece bende böyle bir sorun olduğunu ,başka kullanıcıların böyle sorun yaşamadığını, kötü niyetimden dolayı değiştirmek istediğimi vs vs ayrıca hakkımda birçok asılsız iftiralara maruz kaldım. Sonuç olarak mahkemenin atamış olduğu makine mühendisi bilirkişi tarafından tekrar far incelenerek, farın kullanıcı hatası olmadığını ve kullanılan kimyasallardan oluşamayacağı yönünde lehime bir karar çıktı.

Bu süreçte bir sürü kaynak okuyarak neredeyse bir hukukçu gibi bütün işlemleri kendim yaptım. Tüketici mahkeme heyetinin kararını alarak icra dosyası açtım. İcra emri karşı tarafa ulaşır ulaşmaz beni aradılar ve farı hemen bana en yakın kawasaki servisine göndereceklerini ve takacaklarını söylediler. Sonuç olarak bugün yeni far geldi ve takıldı. Demem o ki illa bir avukat tutup yapmaya gerek yok nerede ne yapacağınızı bildikten sonra hakkınızı her şekilde alıyorsunuz(Zor olsa da). Bu şekilde sorunu olan arkadaşlar da benimle iletişime geçerse sürecin ilerleyişi ile bilgi vermek için seve seve yardımcı olabilirim.
Far değişti ve son hali.::148::



 
Katılım
10 Ağu 2018
Mesajlar
1,043
Hayırlı olsun. Umarım kimsenin başına gelmez ve medeni cesaretiniz için sizi tebrik ederim.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,353
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Tebrikler, Kawasaki Türkiye'ye de yuh olsun.
 

ewo

Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
56
tebrikler, yıllar önce açmış olduğunuz başlığı da okumuştum. fotoğrafları görünce aklıma geldi.
 
Katılım
2 Eyl 2010
Mesajlar
560
Motosikleti
Forza 250
Açtığınız konuyu hatırlıyorum. Adınıza çok sevindim tebrik ederim.
 
Katılım
16 Eki 2005
Mesajlar
2,754
Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
zaten sattıkları senelik kaç motor, bir far için bu kadar işi uzatmaları ayıp olmuş.

azminizden ötürü tebrik ederim:cat:
 
Katılım
12 Kas 2016
Mesajlar
2,262
size helal olsun.
her ne kadar kawasaki kullanıp sevsemde distribütörü'ne yazıklar olsun.
karşı dava açmak nedir ya. ulan koskoca bayi sin sen distribütör sün sen
motosiklet kullanıcısına dava açmak nedir. kansız herifler canları mı sıkıldı nedir.
neyse.. adınıza sevindim.
 
Katılım
10 Şub 2020
Mesajlar
430
Vay anasını kawasakiye bak sen, ulan resmen tekelleşmiş bunlar. Kawasaki gözümde bitti şuan. Ayıp lan müşteriye dava açmak nedir, müşteri memnuniyeti sağlayacağına düşman kesilmiş. Hocam azminize kutlarım.

Sanırım ben olsam uğraşmazdım galiba, yapabilene imreniyorum.
 
Katılım
24 Haz 2018
Mesajlar
2,493
Motosikleti
CBR 125 R 2014
Emsal olur bu olay. Çok kişileri kurtarmış oldun böylece.
 
Katılım
24 Ara 2019
Mesajlar
2,051
100000 1 çıkmışsınız kimse hakkını aramıyor umursamıyor firmalarda böyle böyle tepemize çöküyor helal olsun bravo
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
5 Kas 2015
Mesajlar
11,468
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tebrikler.

Oh olsun Kawasaki distribütörüne.

Baştan olması gerektiği gibi farı değiştirmediler.

Şimdi farın üstüne bir de bir sürü avukat masrafı ile baş başa kaldılar. Keçiler.
 
Katılım
15 Mar 2005
Mesajlar
2,910
Yanlış yapmışsınız...

Haklı başarınız için tebrik ederim ancak icra dosyasını kapattırmayacaktınız. Farın yanı sıca icra masrafları da girecekti.
 
Katılım
26 Kas 2014
Mesajlar
1,815
Öncelikle dizi tebrik etmek istiyorum. Hakkını arayan milletimizi görmek çok güzel. Her ne kadar okulum uzuyor olmuş olsa da bende Bir hukuk öğrencisiyim. 3 sene önce 50.000 lira kredi çektim. Kawasaki Z motoya gittim ve neredeyse hiç ilgilenmediler, hatta showroom da almak istediğim motora bindirmediler bile ( sürme değil üstüne oturma ) satıldı mı diye sordum ve hayır, satışta olan motor bu sebeple çizilmesin diye bindirmiyoruz dediler. Peki dedim ve oradan ayrıldım. İstediğim motoru z800 du. Arkadaşım ile ben hayret kaldık ve sinirlendik. Ataşehir boruna gidip, s1000rr baktım. Pahalı geldi, kredi denedik ama limit yetersiz dedi ve tekrar kredi vermedi. Bende borusandan 2016 sıfır f800gs aldım 46800 TL ye. Motoru aldıktan 4 ay Sonra havalı olan debriyaj çalışmamaya başladı ( telsiz hava sistemli ) sadece qshifter çalışıyordu. Servise aldılar ve motorun debriyaj sistemini yenisiyle değiştirdiler ve ne varsa almamda var dedittirdiler.
Konu davaya gitmiş olsaydı, bir çok hocam olan avukat ve savcılardan destek alırdim. Sizin yazınızı okuyunca içkiyi Kawasaki almamışım diyorum.
Ama belki bildiğin belki de bilmediğin bir şey söyleyeceğim, dava çok uzun suemesiyle ve karşı dava açılmasıyla manevi olarak seni yiprettigini, hatta bu sorunlardan dolayı motora binemedigini, psikolojik olarak markadan almış olduğunuz olumsuz bildirim ile karşı tarafa tazminat davası açabilirsiniz. Ortalama üç yıl süren ve haklı çıkılan davalarda 20000 TL ye kadar tazminat alabilirsiniz. Tabi davanın ne olduğuna göre değişiyor. Bence siz dava açın.
 
Katılım
8 Eki 2018
Mesajlar
346
Helal olsun. Kawa'ya da ders olsun. Surda rezil olması bile yeter. Hakkını almana sevindim :cat:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst