Arkadaşlar herkese merhabalar. Biraz kafam karışık sizin de fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Aslında 1000cc racing bir makine arayışındaydım ama 2013 model altı bir motosiklet istemiyorum. Benim bütçeme de motosiklet kalmıyor bu durumda. Bende naked motor arayışına girdim.
Şuanda mt7 kullanıyorum. 14. Motorum 2. Mt07'im.
Arkadaşlarımla Tekirdağ gittiğimde 2 hornet, z800 ve mt09 olarak yola çıktık. Ben arkadaşımdan z800 almıştım ve motor o gün için bende kalmıştı.
Benim tamamen düşüncem diğer bir arkadaşımda olan akrep egzozlu 09'u test edip, döndüğüm de kesin olarak kısmette varsa 09 sahibi olmaktı.
Tabi yol uzun, gazlıyoruz ediyoruz felan her şey çok güzel. Z800 hep bende. Z800, mt07'ye göre hantal ama dehşet bir fren ve viraj kabiliyeti, 250'yle giderken öyle bir stabilitesi aerodinamiği var ki resmen deliricem motor tepesinde. Bir naked bu kadar iyi olamaz bu kadar stabil olamaz diyorum kendi kendime. Her virajda içimden hayvan çıkıyor bağırıyorum kask içinde öyle zevk veriyor yerlerde geziyorum resmen lastikte çizgi denilen bir şey kalmadı.
Tekirdağ Aytepe'de motosikletleri değiştirdik. Mt09 önce bir cılız ve çok güvensiz geldi. Ben z800'le 160-170 giderken aynı hızda arkadaşım yanımda mt09'la motosiklet deli gibi kafa sallıyor. Bende bu durumu yaşadım ve çok huzursuz oldum motosiklet güven vermedi. Ama muazzam bir hızlanması, ivmelenmesi vardı. Viraj konusunda yine z800 kadar hissedemedim motoru, frenler aynı mt7 gibi durmuyor etmiyor. Yani hard kullanımlarda frene yapıştığınızda arka lastik hemen boşa çıkıp sekmeye başlıyor, zaten sonrasında ön lastik kaymasın diye korkudan depo üzerine yüklenip ön frenle kendimi kurtarmaya çalışıyorum.
Mt09 aerodinamik olarakta z800 yanında deli rüzgar alıyor. Z800'de 250'yle giderken makine ip gibi, önünde ufacık bir cam var ve her nasıl oluyorsa kapandığımda rüzgardan hiç ama hiç etkilenmiyordum.
Z800 hantal ama felaket derece de güven veriyor. Gerek yüksek hızda, gerekse virajda. Frenleri zaten laf söylenemez. Stabilite 252'yle giderken ip gibi gidiyor makine.
09'da bildiğimiz üzere deli makine zaten. Ama makine hafif frenler o yüzden tırt. Viraj z800 gibi değil, yüksek hıza 160-170 sonrası kafa başlıyor sallanmaya. Taş maş gelse hepten slaper'ı yeriz herhalde Allah korusun.
Bunlara rağmen makineyle oynamayı sevdiğim için 09'un gücü ve hafifliği düşündürüyor beni bir yandan da z800'ün o muhteşem stabilite, viraj kabiliyeti ve fren performansı 09'la kıyaslayınca parmak ısırtıyor.
Anlicanız çok büyük ikilemde kaldım. Bir yanda 09'un güncel teknolojisi diğer yanda z800 stabilitesi ve vermiş olduğu güven. Çok kararsızım çooook. Sizler ne söylersiniz bu konuda. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
sen hafif makineye üstünde bunlar olmasına rağmen frenler tırt diyosan mt09 alma