kawasaki w800

Dün motorları incelerken Kawasaki w800'ün 2000devir/dk'da en yüksek torkunu verdiğini gördüm.
Honda nc700'lerin düşük devirde maksimum tork vermelerine bakarak bu motorun da oldukça az yaktığını düşünebilir miyiz?
Gerçi Honda'nın bu motorları farklı bir teknoloji kullanıyor ama Kawasaki bu kadar az devirde yüksek tork verdiği için gözüme girdi.

8.4:1 sıkıştırma oranı varmış. bana çok verimli bir motormuş gibi gelmedi...
Bore x stroke:77.0 x 83.0 mm

yakıt tüketimi tabiki sadece ikisine bağlı değil, ama bir kıstas belirlenecekse eğer... değerler yukarıda.

8.4:1 sıkıştırma oranı varmış. bana çok verimli bir motormuş gibi gelmedi...
Bore x stroke:77.0 x 83.0 mm

yakıt tüketimi tabiki sadece ikisine bağlı değil, ama bir kıstas belirlenecekse eğer... değerler yukarıda.

Sıkıştırma oranı yüksek olunca motor ömrü kısa deriz... Düşük olunca da verimsiz... Eminim bunu mühendisler düşünmüştür. Ve bu motorun kullanım amacına göre tasarlamışlardır. Max. torku 2500 d/d veriyor. 60Nm... Mükemmel bir keyif aleti. Babamın bu motoru sürmesini isterdim bak şimdi, benim için biraz erken :)

Benim takıldığım noktalardan birisi de motosikletin su soğutmaya sahip olmaması.
Hoş bu tarz bir motora yakışır yakışmaz ona takılmayacağım
Ama Sıkıştırma oranının düşük olması hararetin çok sorun olmayacağını düşündürür sanırım.
Gerçektende düşük devir yüksek tork hem de cruiser motorun hantallığı yok.
İşte klasik tarz bence bu olmalı ama bizim toplumun motosiklet algımızda malesef bu motorun yeri yok gibi.

Arkadaşlar, benim yaş 38 . motor kullanmayı yeni yeni öğreniyorum. Bu motor yaşımdan da olsa gerek çok hoşuma gitti , şehir içinde zevkle kullanılacak bir alete benziyor. Ama uzun yolda dezavantajları nelerdir ? değerli fikirlerinizi almak isterim....

800 cc 48 bg 60nm tork. Amerikan otomobillerinin motorları için ölmez derler, buda öyle olmuş. 4 litre üzerinde makineler 150 200 bg arası güç üretiyorlar, sıkıştırma düşük doğal olarak uzun ömürlü makineler. Bu motorda o karakterde 800 cc v-twin 48 bg komik bir rakam ancak şase tipine göre çok uygun değerler. Zaten bu motorla hız yapmak hem lastik boyutları hemde aerodinamik olarak tehlikeli ve yorucu olur. Uzun yol yapmak için ön cam şart. Yurtdışında insanlar alım gücü yüksek motor fiyatları düşük olunca istedikleri makineye biniyorlar. Türkiye' ye bu motoru getirseler almak isteyenleri bile vazgeçiririz zira ona vereceğin paraya ne motorlar var değil mi ?

Buda w800 cafe style, gerçekten çok hoş bir motosiklet

w970h583_0000034080595AA5.jpg

Yorumun ve verdiğin bilgiler için teşekkürler.Pahalı bir motor olduğu kesin ama sıfır motor almayı ve uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Piyasada bu fiyata alacağım çok sayıda kaliteli motorlar olduğu da kesin ama ne var ki diğer motorların hepsi birbirine benziyor , keskin -sinirli imajları var. Bu motor çok daha farklı - nostaljik havada...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

Arkadaşlar ben yıllardır araba kullanıyorum ve kısa da olsa bi scooter tecrübem var. Bu motor, vitesli motosiklete yeni başlayacak biri için uygun mudur ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:39 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=jrs58Xys-So

Yorumun ve verdiğin bilgiler için teşekkürler.Pahalı bir motor olduğu kesin ama sıfır motor almayı ve uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Piyasada bu fiyata alacağım çok sayıda kaliteli motorlar olduğu da kesin ama ne var ki diğer motorların hepsi birbirine benziyor , keskin -sinirli imajları var. Bu motor çok daha farklı - nostaljik havada...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

Arkadaşlar ben yıllardır araba kullanıyorum ve kısa da olsa bi scooter tecrübem var. Bu motor, vitesli motosiklete yeni başlayacak biri için uygun mudur ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:39 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=jrs58Xys-So

Klasik bir tavsiye olacak ama 125-150 cc civarı vitesli bir motosikletle biraz tecrübe kazanarak bu tarz bir motora geçiş yapmanız daha sağlıklı olacaktır .

800 cc 48 bg 60nm tork. Amerikan otomobillerinin motorları için ölmez derler, buda öyle olmuş. 4 litre üzerinde makineler 150 200 bg arası güç üretiyorlar, sıkıştırma düşük doğal olarak uzun ömürlü makineler. Bu motorda o karakterde 800 cc v-twin 48 bg komik bir rakam ancak şase tipine göre çok uygun değerler. Zaten bu motorla hız yapmak hem lastik boyutları hemde aerodinamik olarak tehlikeli ve yorucu olur. Uzun yol yapmak için ön cam şart. Yurtdışında insanlar alım gücü yüksek motor fiyatları düşük olunca istedikleri makineye biniyorlar. Türkiye' ye bu motoru getirseler almak isteyenleri bile vazgeçiririz zira ona vereceğin paraya ne motorlar var değil mi ?

Buda w800 cafe style, gerçekten çok hoş bir motosiklet

http://www.kawasaki.eu/Objects/95/w970h583_0000034080595AA5.jpg

retro dönüşümün başladığı bu yıllarda kawasakinin çok ama çok güzel bir modeli.. Alacak olan arkadaşla ömrümün sonuna kadar arkadaş olabilirim :) Sadece bu makina V Twin değil paralel twin..

Arkadaşlar elinde veya tanıdığında W800 olup belli sebeplerden satmak isteyen varsa lütfen bana mesaj atsın :)

Hiçbirinin 2. eline makul fiyatlardan denk gelemiyorum, takas veya satış için alan bayilerde gereksiz şişiriyor fiyatlarını :/

2. elleri çok zayıf motosikletler olduğundan epey makul bulunabiliyor ama yinede ölü fiyata bayilere bırakılıyorlar.

Pek ümit etmeyerek başlığı gördüm, beğendiğimde bi model, teknik verileride en keyif aldığım kullanım şekline çok uygun bi şans atışı yaptım bakarsın biri dolaylıda olsa görür döner :)

Herşeyi fuarı beklemek bozdu, fuarda kendi içinde bizi patlattı böyle bi kısır döngüye girdik :mrgreen:

Hiçbirinin 2. eline makul fiyatlardan denk gelemiyorum, takas veya satış için alan bayilerde gereksiz şişiriyor fiyatlarını :/

2. elleri çok zayıf motosikletler olduğundan epey makul bulunabiliyor ama yinede ölü fiyata bayilere bırakılıyorlar.

Pek ümit etmeyerek başlığı gördüm, beğendiğimde bi model, teknik verileride en keyif aldığım kullanım şekline çok uygun bi şans atışı yaptım bakarsın biri dolaylıda olsa görür döner :)

Herşeyi fuarı beklemek bozdu, fuarda kendi içinde bizi patlattı böyle bi kısır döngüye girdik :mrgreen:

yamaha sr400'e de bir bak istersen.

1970'lerde bu motoru alamayıp içimde bir ukte kalmış olsaydı belki o zaman alırdım
bu motora anca babam biner, sene olmuş 2014 gel gelelim 70 lere saçmalık
eksantrik zinciri yok onun yerine ayna mahruti koymuşlar bu hoşuma gitti

SuperMoto tadında W800 kullanmak,

İlk kez biyerde yarışmak canım çekti, çok kral ::puro::

W800 almayı planlıyorum da. Konuyu hortlatayım dedim. Belki retro motorculardan, cafe racer, tracker kullanan yapanlardan yorum gelir.

Degerli arkadasim. Almanyada yasiyorum ve 2013 senesinde bir W 800 Special Edition acentadan aldim. Mükemmel bir Motor. Evet, retro design, bazilari pek sevmeyebilir ama inanki bu motorla gezmek tam bir keyif.
48 BG seni 160 km/h kadar hizlandirir, ama bu hizda bir tat alinmiyor. Tam bir cruiser. Ne yazikki türkiyede herhalde bu motorun fiyati fevkalade yüksektir. Burada bazi arkadaslarin w8oo leri yaklasik 100.000km dayandilar. Bir tik yok. Tek yag ve Buci degistirmisler..... Bildigiinz gibi ekzantrik bir Mille calisiyor. Bilemem, ama o milli cok iyi bir w800 ustasi ayarliyabilir. Eger ayari iyi yapilmamissa, o motorun sonunu hemen getirirsin. Onun icin Dikkat.
Bol sanslar.
Mur

Son düzenleme:
Motoru alayim uzun yillar kullanayim motorcu ruhuna ters.. motor icki masasinda el degistir derler.. herzaman baska motor isteyeceksin bir motorla nikah kiyamayacaksin..

bi içki masasında ben de w800 alcam diye korkuyorum resmen : )
benim ehliyet A2 bu motor da 35 kw yani sınır şimdi ben bunu kullanabiliyo muyum?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-sifir-ayarinda-sadece-280-km-410949521/detay
ya bir insan motoru 280 km kullanıp satmaya nasıl karar verebilir bu ilan geçen sene de vardı şimdi tekrar ilana girdi
1 sene boyunca da kullanılmamış çok garip geliyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar