Hocam gec gordum kusura bakma. Resimlere baktiysan benimde ciftlik tarzi bir yerim var, son 500 m yolu toprak, x300 orda gayet dengeli guzel. Bende africa dct vardi ayni yolu onunlada gitmisligim var ama bunun kadar kivrak degil. Agir ve dct kendi basina buyruk. Ben bu dct yi bir daha asla almam bu arada..daha cok yolu var gelismek icin. Ben rks 200, lifan 200, mt 25, inazuma sahibi oldum. Sehir icinde iyiler ama sehir disi asla. Sadece mt25 uzun yolda hizli gider ama o kadar, hem cok kucuk hem canta olayi yok, enduro degil. Mt 25 koyede gitmez. Tek olayi hizdir, o konuda iyidir.
Bugun 930 km yoldan geldim versys x300 le. Corumdan koycegize. Hava 35 ustu sicaklik. Motor banamisin demedi. Cok memnunum. Yolda hep bravo kawasaki diyesim geldi. Soyleki, motor 165 e cikabiliyor, bunun 157-158 i kolay sonrasi zor. Yokus asagi 173 gormuslugumde var bu arada. Hiz malum uzun yolda en gerekli sey. Birde ara hizlanmalar 140 la giderken 155 e de hizli cikiyor alet. Tam ninja hesabi. Boylece isteyipte sollayamadigim arac hemen hemen yok gibi. Merso, bmw lerle yuklenirsen ayni takip hizinda gidebiliyorsun. Yerlilerde meganlar hizli gidiyor, onu farkettim, onlari kafa kafaya geciyorsun. Yani 300 cc gibi degil alet malum 40 bg 26 nm ve 175 kg. Virajlari mukemmel africanin suspansiyonu yumusaktir mesela bu sert, cizgiyi hic kaybetmedi, frezeli virajlarda africayla cok antipati olur bu ise belki lastik izinden o tip yollarda bile stabil. Hayran kaldim. Sele sert diye cok hayiflaniyordum mesela, ama aslinda meger uzun yolda sert sele daha az acitiyormus onu farkettim, zaten isininca yumusuyor. Gelelim yakit konusuna, motor suan 8500 km ye yaklasti sanirim ve rodaji da bitti , yakiti dustu, 249 tl ile 829 km yaptim. Benzini uc kez aldim. İlki 6.66 tl/lt ikincisi 6.61 tl ucuncusu 6.63. Var hesabini yap. Ama bir iki radar bolgesi disinda 130 un altina dusmedim hic. 4.5 lt/100km gibi bir tuketim. Ustelik depo buyuk oldugu icin 3kez durdum yakita. Depo dolu ciktim 829 km de yine doldurunca yaptigim hesaptir yukaridaki.
Sehir icinde arkada 3 lu canta olmasina ragmen tuy gibi, ama ben gidon yukseltme vs de taktim onunda etkisi vardir. Cbf 150 den cok farki yok, kolaylik olarak, cbf kullandim biliyorum. Zaten bazen sehir icinde aklima motorun altimda cok kucuk durup durmadigi gelir, zira motor oyle hissettiriyor, vitrinlere baktigim cok oluyor ulan madara oluyoruz altimizda kayboluyor motor mantigiyla ama hayir. Motor cusseli , zaten benzinliklerde vs hep kaclik bu diyorlar 300 diyorum ama ti ye aldigimi saniyorlar ;-). Ben versys 650 ile yanyaneykende gordum, 650 biraz daha kasli ama boyutlar ayni gibi.
Lafin ozu, yakin zamanda satacagimi hic sanmiyorum, asiri memnunum, adamlar 300 cc den cok kullanisli bir enduro yol-motoru yapmislar sonunda.
Nc750 ile ilgili bir dip not. Sadece ustune oturdum, alasim vardi bir donem, arkadasin biri dediki ruhsuz motor, bir dahada yanasmadim. Ekonomik belki ama sacma gereksiz bir alet.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------
Denizli çıkışı, 12/08/2019