Selam herkese
Hafta sonu turlaması; virajlı yollar, güneşli bir gün, tabiat, daha ne olsun...
https://www.youtube.com/watch?v=mxoFNmu2jiY
güzel çekim olmuş. Ben videoda hemen hemen her yavaşladığınızda 2 vites düşürmek zorunda kaldığınızı gördüm doğrumu görmüşüm ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
950 km oldu kullanalı, hiç de öyle at gibi eşek gibi silkeleme yok, ben memnunum. sizin motorda mı bir sıkıntı var acaba.
Biraz mübala yaptım tami gerçektende at kadar değil ama rahatsız edici boyutta o kesin. Dediğim gibi hep devri kollamak düşük vites yüksek devirde yol almak zorunda kalıyorsunuz. Hani ya dur düşürmiyeyim 20 metre sonra toparlıyacak zaten diyemiyorsunuz çünkü servisinde dediği gibi zincire zarar gelebilir ve daha başka parçalarada.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
Hocam silkelemeyi çok abartmışınız. Sadece devrine göre vites çok yukarda ise oluyor. Biraz kullanıcı ile alakalı il başlarda ben de silkeletiyordum, hatta önceki mesajlarımda bunu yazmıştım, şimdi Motoru tanıdıkça debriyaj ayarına elim alıştı ve silkeleme de olmuyor.
Debriyajla beslendimi tabiki bu olay minimuma iniyor ama bu da yanlış bir hareket. Mesele dediğim gibi 100 kmh hızla 6. viteste gidiyorum yavaşlamam gerekiyor 90 a düşüyorum başlıyor silkelemeye. Hep elin gazda olacak sürekli vites düşüreceksin. Beni rahatsız eden olay hem mecbur kalmak hemde silkelemesi. Servisten bir başkasıyla konuştum o da rodajdan sonra düzelir biraz dedi. Servis bana silkeleme yok diyemiyor zaten kabul ediyor ama şunu söylüyor bunlar böyle bu makina gaz istiyor yüksek devir kullanman lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------
Yakın çevremde bu motordan satın alan bir kaç kişi bulursam rica edip motorlarını deneyeceğim. Bakalım benim motorumda daha fazla bir titreşim mi var yoksa aynımı. Eğer serviste bir ayar falan yapılarak düzeltilemiyorsa mecburen buna alışmaya çalışacağım. Bu benim hiç ummadığım bir problem olduğu için de çok rahatsız oldum. Böyle bir makinaya pek yakıştıramadım sonuçta düşük devirde gitmeyi sevmesede silkeleme yapmamalıydı. Bir de 4000 e kadar 2500-3000 falan da değil yani.