Kawasaki Kawasaki Versys Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayın Nimes, bir sorum olacak, daha önceki mesajinizda "Yurtdışı Forumlarda araştırdığım kadarıyla 2010 ve sonrası versys modellerinde (yani yeni kasalarda) kawasaki mühendisleri çok ciddi revizyonlar yapmışlar. Önceki modellerde bulunan birçok hata ve eksikliği gidermişler. " demiştiniz. 2010 model öncesi modellerde bahsettiğiniz eksiklik veya sorunlar nedir acaba?
Bunlar kronik sorunlar mıdır?
şimdiden teşekkürler

Merhaba. 2009 ve öncesi versysler motor olarak 2010 ve sonrasındaki modellerle aynı. ANcak yaşanan en büyük sıkıntı sürüş esansındaki titreşim. 2010 ve sonrası modellerde motor bloğu kauçuk takozlar üzerine oturtulmuş, sürücü ayak pegleri titreşim engelleyici şekilde dizayn edilmiş. 2009 ve öncesi modellerde vibrasyonun konforu çok fazla etkilediği söyleniyor. 2010 ve sonrasında gayet konforlu bir motor olmuş. Aynı şekilde süspansiyonlar da elden geçmiş. Ön cam büyütülerek rüzgar etkisi en aza indirililmiş. Orta devirlerde motor tepkisi artırılmış..

Aciklama icin tesekkur ederim.

Merhaba. 2009 ve öncesi versysler motor olarak 2010 ve sonrasındaki modellerle aynı. ANcak yaşanan en büyük sıkıntı sürüş esansındaki titreşim. 2010 ve sonrası modellerde motor bloğu kauçuk takozlar üzerine oturtulmuş, sürücü ayak pegleri titreşim engelleyici şekilde dizayn edilmiş. 2009 ve öncesi modellerde vibrasyonun konforu çok fazla etkilediği söyleniyor. 2010 ve sonrasında gayet konforlu bir motor olmuş. Aynı şekilde süspansiyonlar da elden geçmiş. Ön cam büyütülerek rüzgar etkisi en aza indirililmiş. Orta devirlerde motor tepkisi artırılmış..

Merhaba arkadaslar.
3 yildir maxi scooter kullanicisiyim. Gectigikiz sene 500cc scooter aldim ama kayisli sistemlerde maksimum 250cc li scooterlar en sorunsuz diyerek tekrar 250cc ile yoluma devam ediyorum. 2 yildir versys modelini inceliyorum ki suana kadar hic memnunkalmayana rastlamadim. Bu sene cok istememe ragmen maddi durumlar el vermediginden artin bir sonraki sezona kaldi. Boyum 183 kilom 110. Bu zamana kadar hic vitesli tecrubem olmadi ama gecen gun ilk kez 650 dragstar uzerine bindim ve hic acemilik cekmedim. Acaba vesyse binmeden once daha kucuk cc ile vitesli tecrube yapmam gerekirmi.
Her yil 1 haftalik uzun gezi yaptim. Gecen sene 3900km yaparak Batuma gittim geldim. Yol tecrubem var ama vitesli tecrubem yok.

Ben givi kullanıyorum. Rüzgarı çok iyi kesiyor. Neredeyse kaskın ön camı açık dolaşabilirsiniz. Ancak MRA vario daha şık bir cam. Rüzgar kesmesi konusunda bilgim yok.

Merhaba,

Bu konuda bir şey daha soracağım.. Türbülans problemi yaşadınız mı hiç givi de?? 100km'den hızlı giderken, bir rahatsızlık veriyor mu?

Merhaba,

Bu konuda bir şey daha soracağım.. Türbülans problemi yaşadınız mı hiç givi de?? 100km'den hızlı giderken, bir rahatsızlık veriyor mu?

Merhaba, ön camla ilgili türbülans problemi yaşamadım. Arka çanta olduğu halde 180-190 km/s hıza çok rahat çıkabildim. çanta ile o kadar yüksek hızlar önerilmiyor. yaptığım denemede çantadan dolayı da sallama yaşamadım. Camın tek sorunu rüzgarı çok iyi kestiği için yaz aylarında kask camı kapalı olarak dolaştığınızda çok sıcak oluyor :) Kaskın ön camı açık 100 km hıza kadar rüzgar almadan gidebiliyorsunuz..

HErkese merhabalar,

Özdere gümüldür arası bizi sollayan bordo versys vardı plakasını hatırlayamıyorum ama yan canta demirleri vardı sahibi buralardamıdır. Bir Süre yan yana seyrettik ama selamlaşmak nasip olmadı.

Herkese merhaba,

2013 model Versys almış bulunmaktayım:)2 sene önce aklıma takılan bu motoru şimdi satın almış olmaktan dolayı oldukça keyifliyim.
İlk izlenim olarak motorun beklediğimden seri ve kıvrak olduğunu söylemeliyim.Tercih sebeplerimden en önce gelen sebep buydu zaten.Onun dışında rodajda olmasına rağmen sürekli verdiği yüksek tork oldukça keyifli.Öyleki 6 viteste 40-50 ile giderken uzamak için gaz açmak yeterli oluyor,çok iyi.Motor çok rahat ve konforlu titreşimden eser yok,ya da daha önceki motorumdan sonra bana öyle geliyor:p Oturuş pozisyonu çok rahat motor dizler ile çok rahat tutulabiliyor,kollar gevşek bel rahat.Biraz totoyu geri kaydırınca artçı koltuğunun çıkıntısına bel dayanabiliyor.Gidon tutuş pozisyonu geniş kollar rahat yorulmuşyor,tur dönüş açısı büyük olduğundan düşük hızlarda ve trafikte manevra problemi yok.Motor ile standart gelen ön cam ufak olmasına karşın işini çok iyi yapıyor.Kask'a kadar rüzgarı kesiyor,yeterli ileri de tur camı düşünüyorum.Motorun frenlerini henüz tam deneyemedim lastik ve balatalar şu an biraz daha süre istiyor.Gaz tepkimesi seri,anında cevap veriyor.1. viteste ön kalkıyor denedim:p Motorun tasarımı mükemmel bu kadar özellik ufak bir şasi de bir araya getirilmiş oldukça yakışıklı.Aksesuar olarak Elcik koruma,Arka çanta ve motor koruma demiri taktirdım şimdilik.Egzos aldığım bayiye sordum ama bulamadı ben de çok üstelemedim.Şu an Leo Vince araştıroyurum.Şimdilik paylaşmak istediklerim bu kadar.Bir kaç foto da aşağıda,hoşçakalın:king:
eed5.jpg

eq1l.jpg

04iq.jpg

zgho.jpg

sg8l.jpg

axzn.jpg

ygwk.jpg

27h1.jpg

djhf.jpg

e6a9.jpg

Herkese merhaba,

2013 model Versys almış bulunmaktayım:)2 sene önce aklıma takılan bu motoru şimdi satın almış olmaktan dolayı oldukça keyifliyim.
İlk izlenim olarak motorun beklediğimden seri ve kıvrak olduğunu söylemeliyim.Tercih sebeplerimden en önce gelen sebep buydu zaten.Onun dışında rodajda olmasına rağmen sürekli verdiği yüksek tork oldukça keyifli.Öyleki 6 viteste 40-50 ile giderken uzamak için gaz açmak yeterli oluyor,çok iyi.Motor çok rahat ve konforlu titreşimden eser yok,ya da daha önceki motorumdan sonra bana öyle geliyor:p Oturuş pozisyonu çok rahat motor dizler ile çok rahat tutulabiliyor,kollar gevşek bel rahat.Biraz totoyu geri kaydırınca artçı koltuğunun çıkıntısına bel dayanabiliyor.Gidon tutuş pozisyonu geniş kollar rahat yorulmuşyor,tur dönüş açısı büyük olduğundan düşük hızlarda ve trafikte manevra problemi yok.Motor ile standart gelen ön cam ufak olmasına karşın işini çok iyi yapıyor.Kask'a kadar rüzgarı kesiyor,yeterli ileri de tur camı düşünüyorum.Motorun frenlerini henüz tam deneyemedim lastik ve balatalar şu an biraz daha süre istiyor.Gaz tepkimesi seri,anında cevap veriyor.1. viteste ön kalkıyor denedim:p Motorun tasarımı mükemmel bu kadar özellik ufak bir şasi de bir araya getirilmiş oldukça yakışıklı.Aksesuar olarak Elcik koruma,Arka çanta ve motor koruma demiri taktirdım şimdilik.Egzos aldığım bayiye sordum ama bulamadı ben de çok üstelemedim.Şu an Leo Vince araştıroyurum.Şimdilik paylaşmak istediklerim bu kadar.Bir kaç foto da aşağıda,hoşçakalın:king:
http://imageshack.us/a/img821/4479/eed5.jpg
http://imageshack.us/a/img707/9435/eq1l.jpg
http://imageshack.us/a/img832/4796/04iq.jpg
http://imageshack.us/a/img268/7651/zgho.jpg
http://imageshack.us/a/img194/784/sg8l.jpg
http://imageshack.us/a/img845/8203/axzn.jpg
http://imageshack.us/a/img19/6546/ygwk.jpg
http://imageshack.us/a/img593/8641/27h1.jpg
http://imageshack.us/a/img534/4435/djhf.jpg
http://imageshack.us/a/img837/551/e6a9.jpg

üzerindeki er6 motoru zaten herkes tarafından övülen bi motor performans açısından...

Selamlar...

Bir sorum olacak.. 45.000km civarında iyi bakılmış bir versys alma niyetindeyim. İyi bakmak kaydıyla bu motoru tam randımanlı kaç kilometreye kadar kullanabilirim?

Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar 2 gün önce 2bin kilometrede 2013 abs li versys alarak aranıza katıldım. Şuan 100km yapmış bulunmaktayım bir önceki motorum da kanuni gt250 di kıyaslamak isterdim ama mukayese edilemeyecek derecede fark var. Vstrom ve bu motor arasında çok gidip geldim, vstromun 2. el satış potansiyeli de çoktu kawasaki de distribütör sıkıntısı okuyordum hep ama gel gelelim ki görüntüye baktığımızda versys in al benisi bariz ağırlığını hissettiriyordu sportif görünüm olayı bitiriyor ;)

Motora gelirsek motor aşırı atik yani hızlı kalkış yapmak istediğimde 1 den 3. viteste dahil olmak üzere arka s çize çize gidiyorum, aynı kalkışları arkamda artçı varken yapınca 2 teker gidemiyorum yani ani gaz vermeden kalkışı normal yapıp gazı açıyorum yavaştan yok yani hemen tekerdeyiz istemeden kalkması ilginç :cat: konforu süper arkadaşlar almak isteyene şiddetle tavsiye derim. Ayrıca inanılmaz dengeli durmuş vaziyette 2 ayağımda pegde iken öylecene durabiliyorum saniyelerce çok ilginç yani lastik basınçlarını kontrol ettim normaldi çok dengeli:cat:

Birazda resim ekliyim..

2n0n12c.jpg

2uzb7sg.jpg

e9u2du.jpg

dg3ry8.jpg

1hotwk.jpg

2jfdhl4.jpg

513vap.jpg

544yu.jpg

Aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar, her iki motor da müthiş görünüyor. Hayırlısı olsun, kazası belasız sürün inş.

merhaba arkadaşlar, eski bir cbr 125r kullanıcısı olarak uzun zamandır motosiklet olayından şartlar itibariyle uzak kalmıştım. şimdi yine dönmeyi umut ederek epey zamandır aklımda olan er6f i almayı istiyordum. ama biraz ölçüp biçtikten sonra grenajı bol bir motosikletle haftasonu kaçamakları ve biraz bozuk yollarda doğru dürüst çanta takamadan nasıl gezeceğimi düşünerek f650 gs (2008 sonrası-çift silindir ) 'e yöneldim ancak fiyatları uçmuş görünce versys'i bulmak zor olmadı. her ne kadar ayda bir defa kır-bayır yapacak da olsam, asıl amacım şehir içi dolaşmak ve ev-iş arası gidip gelmek. sizce versys'teki enduro ruh buna değer mi? bu arada er6-n yi sevmiyorum. param olsa düşünmeden yeni kasa f650 gs alırdım orası ayrı bir mevzu. son zamanlarda birilerinin bu motordan almış olmasına sevindim. daha çok tecrübelerinizi paylaşabilirseniz, ben de önümüzdeki yaz izmir yollarında versys ile aranıza katılmayı umut ediyorum. görüşmek dileğiyle...

c90

slm arkadaşlar
dünden beri bir verseys kullanıcısıyım
2012 sarı siyah
fotolar inşallah yarına

Herkese merhaba,

İlk izlenim olarak motorun beklediğimden seri ve kıvrak olduğunu söylemeliyim.Tercih sebeplerimden en önce gelen sebep buydu zaten.Onun dışında rodajda olmasına rağmen sürekli verdiği yüksek tork oldukça keyifli.Öyleki 6 viteste 40-50 ile giderken uzamak için gaz açmak yeterli oluyor,çok iyi.Motor çok rahat ve konforlu titreşimden eser yok,ya da daha önceki motorumdan sonra bana öyle geliyor:p Oturuş pozisyonu çok rahat motor dizler ile çok rahat tutulabiliyor,kollar gevşek bel rahat.Biraz totoyu geri kaydırınca artçı koltuğunun çıkıntısına bel dayanabiliyor.Gidon tutuş pozisyonu geniş kollar rahat yorulmuşyor,tur dönüş açısı büyük olduğundan düşük hızlarda ve trafikte manevra problemi yok.Motor ile standart gelen ön cam ufak olmasına karşın işini çok iyi yapıyor.Kask'a kadar rüzgarı kesiyor,yeterli ileri de tur camı düşünüyorum.Motorun frenlerini henüz tam deneyemedim lastik ve balatalar şu an biraz daha süre istiyor.Gaz tepkimesi seri,anında cevap veriyor.1. viteste ön kalkıyor denedim:p Motorun tasarımı mükemmel bu kadar özellik ufak bir şasi de bir araya getirilmiş oldukça yakışıklı.Aksesuar olarak Elcik koruma,Arka çanta ve motor koruma demiri taktirdım şimdilik.

dostum yeni motorun hayırlı olsun,kazasız belasız kullanmanı dilerim.
ben de motorumu almadan önce versys ile arasında gidip gidip gelmiştim. güzel seçim. tebrik ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------

diğer yeni versys sahiplerini unuttum. arkadaşlar motorlarınız hayırlı olsun,kazasız belasız inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar