Arkadaşlar 10000 bakımı geldi serviste ustaya yakıtın 6,5 olduğunu söyleyeceğim bakalım ne diyecek. Ama şu gerçek şu anda motorun gidişinde vs hiç bir problem yok gibi ama yakıtı şehir içi kalabalık trafikte dur kalk halinde 3. vitese atamadığınız trafiği düşünün 6,5... uzun yolda ise 3,5 hani problem olsa uzun yolda nasıl 3,5 a düşüyor onu da düşünüyorum bir yandan. Teşekkürler
Emre merhaba, yakıt konusu herkesin kafasını karıştıran herkesin de kendine göre bir yorumu bulunan bir konu. Kawasaki Versys alıcam imkanım olduğu zaman. Şimdi Suzuki Inazuma kullanıyorum. Benim motorumdan ve bu konu üzerindeki tartışmalardan biraz bahsedeyim.
Şimdi Inazuma'nın ortalama yakıtı 4 lt/100km. Bu net bir rakam. Şehir içi-şehir dışı fark etmiyor. Gerçekten altına pek düşmüyor, üstüne de çok ender çıkıyor. Her hesaplamam 3,98 ile 4,02 lt/100km arasında. Motorun sınırlarında, agresif bir kullanım sergilersem de 4.8 lt/100km gördüm. Daha da üstüne çıkamadım. Bu benim kullanımım. Kullanımım için de tanımım şöyle: motoru hep rölantide ısıt, tam anlamıyla ısınana kadar gazlama. Isındıktan sonra maksimum beygiri verdiği 8 bin devirde vites at. Veya duruma göre 7 bin veya 9 binde vites at. Bu şekilde 250cc bir makinenin sınırlarını aşırı zorlamadan hakkını da vererek kullanıyorum.
Bu motoru almadan önce hep yorumlarda 3,2 - 3,8 lt/100km arası olduğunu söylüyorlardı. Sonradan öğrendim ki bunlar şehir içinde 60-70'i, şehir dışında da 80-90'ı geçmeyen insanlarmış. Deyim yerindeyse kağnı gibi kullanıyorlamış motoru. E 60'ı geçeyeceksem neden 125cc üzerinde bir motor alayım ki?
Diyeceğim o ki, belki yorumlarını okuduğun kişiler de 650cc 'lik bu motoru 250cc kıvamında kullanıyordur da o yüzden bu kadar düşük yakıt tüketimi elde ediyorlardır. Sense 650cc 'ye biraz daha yaraşır şekilde kullandığın için 6,5 lt/100km değerini görüyorsundur. (3. vitese atmadığını söylüyorsun, bu da yüksek devirle kullanıp hakkını vermek ve zevkini almak anlamına geliyor nezdimde

) 6,5 lt bence 650cc bir motor için normal bir rakam bence. Bir de şehir içi. O yüzden bakımından sonra mevcut kullanımınla bir test et sonra bir de az yaktırmak için uğraş biraz, bakalım o zaman ne olacak? Farkı karşılaştır derim.