ali arkadaşımın sorusuna cevap yazarken bir de baktım 1 sayfadan fazla tutmuş yazdıklarım.
bari forumdaki bu gibi sorusu olan arkadaşların kafasındakilere de cevap olur.diye hepinizle paylaşayım .....
aliazgin - Dün 11:57 -
ccman daha önce ninja 250 vardı sende galiba.
şimdi R6 ya yeni geçtin.(Allah kaza bela vermesin.)
bende 600 cc ye geçmek istiyorum önümüzdeki sezon inşallah. ninja 250 den 600 cc ye geçmenin nasıl bişey olduğundan bahsedermisin biraz. aralarındaki farklar, yaşattığı zevk falan. bunlar nelerdir. tavsiye ediyormusun. ilk ağızdan duymak istiyorum.
iyi sürüşler...
merhaba Arkadaşım
evet daha önce 250r kullanıyordum fakat ondan da önce yine r6 kullanıyordum
soruna gelince ;ikisi arasında sürüş tarzı olarak çok fark var bu kesin.anlatmaya kalksam destan yazarım emin ol.genel hatları şu;ninja şehir içi trafiğinde kullanımı kolay ve tasarruflu bir motor.daha kıvrak tek kişi ile şehir içi kullanımda gayet başarılı sanırım izmirliydin şehir içinde zevkli ama çeşme otobanına çıksan sinir bozucu oluyor

sürat olarak yeterli fakat bu yine ş.içi.ben ne otobana çıktım ne de köprüden karşıya yol yaptım ninja ile .bir kez artçı ile bindim o da son binişim oldu.bana performans yetmedi tek kişiye göre şehirler arası yolda gerektiğinde uzayıp gidemedim.şimdiki otobüs kamyonlar bile 130 -140 gidiyor artçı ile arada kaldım çıkamadım satma sebebim kısaca bu.
r6 şekil itibarı ile benzer ama tam ss bir motor.bunu ilk binince farkediyorsun çalıştırmana gerek yok . tarz yatık ,motor ağırlık merkezi yukarda en ufak dururken sol sağ yatmada yere düşmeye çalışır.hacıyatmazın, ters şekli resmen.ama virajlarda jilet kibi tek hareket vıjjjt,.........a deee ayırlı traşlar

motor çok seri yavaş kullanıma gelmiyor elini debriyajdan çektin mi takır tukur etmeden (motor seri bas diyor homurdanıyor,avans vuran araba gibi ) 25-30 km altında süremiyorsun debriyaj bas ,yarım debriyaj düşük süratte.sürat düşük fakat motor büyük soğutma gerek yavaş gittin bu sefer motor fan açıp duruyor sende sauna hesabı pişmece ter nerelere kadar akıyor tahmin et.dönüşler sıkıntılı gidon dönüş çapı düşük,ağırlık, sorun geri giderken can sıkar.sele sınıfının en yükseklerinden 85 cm ninja 79,5 cm olsa gerek.2cm düşürmek için 2 gün harcadım sanayide usta ararken.ama yaptım kafama göre oldu,
motor tercihini sen kendi hayat tarzına göre seçmelisin.işe gitmek gelmek için dersen r6 olmaz.yazık edersin,naked tarzı daha uygun.tabi ki altında bir LAMBO var gibi otobanda süzüle süzüle gitmekte ayrı duygu,araçların aynalarına teğet gecerek sollarken içerdekilerin hoplaması belkide sadistçe bir zevk.bakarsın arkanda bir araç yol ister aynaya bakarken başını hafifçe eğip kendince bi sırıtıp aralardan uzayıp giderken,yol isyenin kuyruğundan yok olması.kafana göre otobanda araçlar ile özellikle otomobil sürücüleri (hele bi de tavuk sa ) ile makara yapmak.tabiki bunlarda işin zevkli yanı

l:
bu tarz bir motor almayı düşündüğünde ilk aklına YAKIT geliyorsa,hiç bulaşmayın hemmen unutun derim.masrafları ağır yakıtı da ben basmadan 7 litre hadi 6lt olsun yaktım.ki aradaki ufak tefek gaz açmalar dahil.kassam kassam 5lt olsun.iyide ninja gibi gideceksem yolda ne diye 3 ninja parası verip r6 ya bineyim ? bunun yanına Allah nasip ederse bi maxi scooter düşünüyorum.r6 yı da keyif için sürmeyi.
daha yazılabilecek çok şey var ama mesai bitti çıkmam gerek.ayrıca yukarıda ninja & r6 kıyaslaması yaptım.600cc diğer motorlar ile ilgili çok fazla tecrübem olmadı.yazıyı bu anlamada okumakta fayda var.
Allah hepinizin gönlüne göre versin
saygılar.