Yav hacı sen yapma bariarka lastikteki kitleme sorununu daha iyi hale getirmenin tek yolu IRC lastiklerden kurtulmak. Bunun dışında koruma takozları takılabiliyor ama bağlantı noktaları önemli. Bazı yurt dışı sitelerinde bağlantı noktalarını radyatör kulaklarından almışlar.
devrimle durumunda motorun ağırlığı radyatörü zorlayarak kırılmasına neden olabilir, bana pek güvenilir gelmedi açıkçası.
bu arada 6'dan direkt hızlanmak ile 4'e atıp hızlanmak arasında çok fark oluyor.
aşağıdaki video ninja için en iyi hızlanma örneklerinden biri:
http://www.youtube.com/watch?v=sN6FGVDIZZU
motorun ısınmasıyla ilgili olarak yaptığın gözlem çok doğru. ısınması zaman alıyor. eğer son sürat denemesi yapacaksan otoparkta motor fan açana kadar olduğu yerde ısıt ya da yola çıktığın zaman 45dk'lık bir sürüşten sonra hız denemesi yap. Motorun ısınmasına yardımcı olmak ve toz - toprak - pislik ve sudan korumak için üzeri kalın lastik bir muşamba ile kaplı. Eğer grenajları komple söküp motora dikkatilce bakarsan farkedebilirsin ancak bu bile kışın bazen yeterli olmuyor ve ısınması zaman alıyor.
benim tecrübe ettiğim kadarıyla ninja'nın son süratinde motorun iyi ısınmış olmasının çok etkisi var. Motoru iyi ısıtılmış ninja ile güzel asfaltı olan bir yolda hava koşullarıda uygun ise 5'nci viteste 155 - 160 arası bir hız görebilirsin. Bundan sonra 6'ya attığında daha ne kdar hız yapacağı biraz şans işi. 170 - 175lere zorlanmadan çıkabiliyor ama bundan sonrası için mevsimlerin değişmesini beklemen gerekebilirbunu hyosungla kıyaslamamanda fayda var çunki genelde hyosungların göstergeleri fazla gösteriyor. bizim geçen sene görkem ve ali ile yaptığımız gt250r - ninja son sürat denemesinde durum böyle olmuştu.
hyosung neden su soğutmalı değil diyoruz mesela ama bu bağlamda ihtiyaç olmadığı düşünülebilir, gerçi ninja'nında su soğutması sayesinde 4bg fazlası var.
ayrıca bir soru sormak istedim - sen 65bin'e gelene kadar hiç egzantrik değiştirmedin mi? eğer öylesyse hyosung beklentilerin çok daha üzerinde bir motor.
bnim ninja 28bin'de, henüz egzantrikten ses gelmeye başlamadı. (maaşallah) ön ve arka dişlilerin durumu çok iyi ama zincir biraz ses yapıyor (bu arada zincirin gerilmesine ihtiyaç duyulmadı hiç). debriyaj balatasında da problem yok ama saclar biraz eskidi herhalde, özellikle 2'ye atarken bazen korkunç bir gürültü geliyor
![]()
olm ninjayı takip etseydin ya araba gibi bekliyosun bağlasalar bekliyemem öleaynı ninja gibi takılıyorum ortaköyün oralarda yoksa mahvolursun
![]()
hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız keyifli kilometreler nasip etsin.herkese selamlar saygılar.. uzun araştırmalar ve uykusuz gecelerin ardından (yok yzf125 mi cbr250r mı hyosung(?) mu falan mı filan mı derken) "5 lira fazla olsun en yeşilinden ninja olsun" diyerek motor kariyerime yakışıklı bir başlangıç yapmış oldum) 3 günde yaklaşık 200 km yol yaptım ve kararımın ne kadar doğru olduğunu az çok görmüş oldum.. seçimimde bu sayfanın (başlığın) çok büyük etkisi oldu bana.. bu yüzden hepinize teşekkür ederim.. istanbul maltepe'de oturuyorum.. forumda ve yollarda karşılaşmak dileğiyle iyi geceler ninjacılar..
cuma değilde cumartesi akşamı ordaydım plakamda 41Rio o arkadastan haber varmı durumu iyimiymiş? allah korusun mevsim basladı gene sacma sapan kazalar aldı yürüyor..
oNRaCe arkadasım hayırlı ugurlu olsun.. Benim karakız yaslandı artık 4 yasına girdi 15 binde almıstım motoru 21 bin oldu tepesindeyim.. Cok dogru bir secim yaptıgını sende km ler arttıkca daha iyi anlayacaksın..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:40 ----------
Bu arada cuma aksamı kadıkoy barlar sokagındaki 41 plakalı siyah ninjanın sahibi bizim forumdanmıdır? kendisiyle ufak bir selamlastık ama cok gec farkettigimden iki laflayamadık.. Eger kendisi buralardaysa selam etmek isterim..
[/COLOR]Bu arada cuma aksamı kadıkoy barlar sokagındaki 41 plakalı siyah ninjanın sahibi bizim forumdanmıdır? kendisiyle ufak bir selamlastık ama cok gec farkettigimden iki laflayamadık.. Eger kendisi buralardaysa selam etmek isterim..
vala pazar günü ordaydım daha gram boşluk olmasa ninjada geçemez demeki var bahaneye gerek yokVideoyu iyi izle yol ilerlicek gibi değil.Ninjada, ölümüne zorlayıp gitmeye calışıyodu.Gram boşluk yok zaten.
vala pazar günü ordaydım daha gram boşluk olmasa ninjada geçemez demeki var bahaneye gerek yokbizde biliyoz oraları o iğne deiliklerinden geçiyoruz geçerken bazen aynamız başka aynalarla samimileşiyor ama geçiyoruz
![]()
adamlar öyle bir motor yapmış ki herkesin motordan ayrı bir ses çıkıyor,bendeki ses arasıra gelen bir ses, sürekli devam etmiyor civ civ civ civ civ (galleria alt geçitteki adamı bilenler bilir sabahtan akşama kadar bu seste müşteri beklerdi o amca) aynı onun gibi illet bir ses,bazen utandığım bile oluyor debriyajı bir sıkıyorum civ civ civ civ civ nerden geldiği de belli değil anasını satiyim psikolojik bunalıma giricem
bende o sesi kaydetmeyi deniyim tabi bizde gopro falan yok nokiaproyla nekadar kaydedebilirsem şanslıyım
şu sorunu çözene para ödülü vericem yakında
![]()
yada en sağdan acıklık buldukça ilerlemiştim o gün sakin sakin.
adamlar öyle bir motor yapmış ki herkesin motordan ayrı bir ses çıkıyor,bendeki ses arasıra gelen bir ses, sürekli devam etmiyor civ civ civ civ civ (galleria alt geçitteki adamı bilenler bilir sabahtan akşama kadar bu seste müşteri beklerdi o amca) aynı onun gibi illet bir ses,bazen utandığım bile oluyor debriyajı bir sıkıyorum civ civ civ civ civ nerden geldiği de belli değil anasını satiyim psikolojik bunalıma giricem
bende o sesi kaydetmeyi deniyim tabi bizde gopro falan yok nokiaproyla nekadar kaydedebilirsem şanslıyım
şu sorunu çözene para ödülü vericem yakında
![]()
Atilla hakan olabilir mi ?
gidonu ortadan tut demedim dostumgidonu tam denge noktasında yani orta noktada sabitlemeye calıs demistim ama gidonu ortadan tutmakda ilgincmiş
![]()
)
[/COLOR]Bu arada ilani verdim arkadaslar hadi hayirli olsun![]()
Yav hacı sen yapma barihyosung un göstergesi fazla göstermiyor, sizin göstergeler analog olduğundan üstten bakınca antalya alttan bakınca ankara görüyonuz :cherry:
Bende navigasyon var 2008 Opel Astra ile 100km sabit hızda navigasyonda 90Kmh hız verisi alıyorum.Aynı şekilde navigasyonu motora yapıştırdım 100km sabit hızda 90Kmh hız verisi aldımYani seri üretimdeki her araç gibi navigasyon normal göstergeye oranla %10 eksik gösteriyor,hatta bunun videosunu bile çekmiştimde o zamanlar gopro yoktu.navigasyonda kaç gösterdiği belli olmuyordu videoda, yüklememiştim.Şimdi yeni motor geldiğinde çeker koyarım sizler için
![]()
Tamamen ön yargı fakat bizleri tanıyan birininde bu ön yargısını kıramadığımızı görmek üzücü :santa: