çok fark olucağını zannetmiyorum,ama bilen varsa nekadar yaktığını bende öğrenmek istiyorum,habire benzin ışığı yanıyor moralim bozulmaya başladı![]()
geçmiş olsun dream... aynı yağmurda bende kullandım bir sorun yaşamadım ama. yağını kontrol ettin mi, mekanik bir sorun da olabilir..istersen bir güneşe çıkar ıslak kalan bir devre filan varsa kurusun. herşey olabilir gerçi ama belki bujilerde ya da sigortasında sıkıntı çıkmış ta olabilir.. dediğim gibi az bir güneşe çıkar,biraz sonra tekrar dene çalıştırmayı.yoksa mecbur ustaya gideceksin. Benide bilgilendir gelişmelerden. Tekrar geçmiş olsun kardeş.
Rio tesekkur ederim abicim.. Kendim birseyler yapmaya calistim, sag kütügü söktüm switchlerin baglantilarini kontrol ettim, ardindan sigortalari kontrol ettim ve gene ayni tik yok!! Artik seve seve servise gidecek insallah ama insallah buyuk bir sorun yoktur..![]()
eyvallah kardeşim.. valla o zamana kadar yapılır gerci ama ben 15 nisan günü toplu sürüsle hyocular ve kawacılar istanbul parka gidelim derim türkiye gp ye???
jigleyi sonuna kadar acmış kamil ondan 8000 dewirdedir
şu jigle konusunu biraz açabilir misin?

gaz kelebeği ve rolanti ayar vanasını sol grenajdan bu sekilde görebilirsin.
senin sorununla ilgili konuyu okudum,bence senin sorunun gaz kelebeğinin ya da gaz telinin takılması.
bizim motorlarda jigle yok.karbüratörlü değil; enjenksiyonludur.ilk çalışmada kendisi yüksek devirde calışıp bir süre sonra 1-2 dk icinde 1000-1500 d/d düşer.bu devirlere düşmez ise sen siyah vanadan bunu ayarlayabiliyorsun.
tavsiyem o arızayı yapınca sol grenajı sök kendin yavaş yavaş o takıldığını söylediğin devirlere cık 30 sn kadar o devirde motoru tut ve gazı kapat.bunu bir kac kere dene.yine takılırsa resimdeki metal parçayı sen manuel olarak elinle kapat.gaz teli bağlıdır o metal parçaya.telmi kelebekmi sorusuna cevap ise teli söküp elinle gaz ver bırak,takılırsa kelebek değilse tel sorunudur.cünki sen yavaş yavaş alt devirlere düşüyor demişsin.bence bu olabilir.
kolay gelsin
saygılar
[url]http://img705.imageshack.us/img705/5448/040420125014.jpg[/URL]
Uploaded with ImageShack.us
takıldığını söylediğim devirler şu şekilde. ilk çalıştırmada hangi devirde sabit tutarsam o devirde kalıyor. 4bin 5 bin 6bin, sanki gaz veriyormuşum gibi davranıyor motor ve açık gaz sesi veriyor. yaklaşık 2dk sonra devir yaklaşık 2000dev/dk ya düşüyor sonra hiçbir sorun çıkmıyor. dur-kalk-gazla-kapat ama ertesi gün sabah yine aynı olay oluyor.
motor soğuk olduğu için mi yapıyor diye düşündüm ama o zaman da niye gaz açtığım kadar yerde takılı kalsın ki? gaz teli sıkışması olsa, o zaman da belli eder kendini elcikten diye düşünüyorum. (GT250R da başıma gelmişti)
takıldığını söylediğim devirler şu şekilde. ilk çalıştırmada hangi devirde sabit tutarsam o devirde kalıyor. 4bin 5 bin 6bin, sanki gaz veriyormuşum gibi davranıyor motor ve açık gaz sesi veriyor. yaklaşık 2dk sonra devir yaklaşık 2000dev/dk ya düşüyor sonra hiçbir sorun çıkmıyor. dur-kalk-gazla-kapat ama ertesi gün sabah yine aynı olay oluyor.
motor soğuk olduğu için mi yapıyor diye düşündüm ama o zaman da niye gaz açtığım kadar yerde takılı kalsın ki? gaz teli sıkışması olsa, o zaman da belli eder kendini elcikten diye düşünüyorum. (GT250R da başıma gelmişti)
çok saçma bir soru olacak ama, kill switch yüzünden olabilir mi?
yanlışlıkla off durumda bırakmış olabilir misin?