Emok 2011
Yola çıkmadan önce amortisör yağları ile keçeleri değiştiriyorum. Oğuz arkadaşımızın 0km ninja'sını kullandıktan sonra bu işin vaktinin geldiğini anladım, sonuçta motor 3 yaşına giriyor ve yağ değişimi büyük fark yarattı.
Keçeleri Z-Moto'dan çiftini 60TL'e aldım. Z-Moto'dan bu ikinci alışverişim. İki ürün içinde ortalama 10 gün bekleyerek satın alabildim. Yedek parçayla ilgili aklında soru işareti olan arkadaşlara fikir versin..
1 Temmuz Cuma günü yola çıkmadan önce. Ninja yine yüklü. Yağmur ihtimaline karşı yedek ayakkabılar, yağmurluk ve diğer ıvır kıvırlarla çantaları yükledim. 1 ninja + 2 f650gs düştük yollara.
İzmit'e gelmeden hemen önce otobandaki bir park alanında mola verdik.
Kamptaki ilk gün yağmurlu geçti ve çok ıslandık. Tedbirli davranmanın faydasını gördüm ve getirdiğim tüm eşyalar işime yaradı. Özellikle yedek ayakkabılar hayat kurtardı. Motosiklet botlarım ise daha hala kurumadı.
Aşağıdaki fotoğraflar 2 Temmuz ve 3 Temmuz dönüş günü çekilen fotoğraflar. Yarışma fotoğraflarını çekmedim, yarışmaların yapıldığı alanlar çok dardı. Genelde kamp alanında ateş yakıp yememize ve içmemize bakarak keyif yaptık
Bir not: Festivale gelen bayan motorcu sayısı erkekler kadar fazlaydı. 2010 Transalp'ten tutun, F650gs, cbr125 ve 150cc'lik vespalar ile gelen bayanlar bile vardı. :cat:
Türkiye'de neredeyse bir elin parmakları kadar olan Sarı ve damalı F650GS. Maalesef nazara geldi ve ufak bir kaza sonucu topcase'i kırıldı. Neyseki kullanıcıda bir şey yok ve dönüş yolunu tamamladı.
Ninja yine ilgi gördü. Özellike çanta seti ve motor gücüyle ilgili gelen sorular sabırla cevap verdim

Restoran girişinde karşılaştığımız bir cbr125 kullanıcısı arkadaşın ninja'nın son sürati ne şeklindeki sorusuna 160'ın üzerine hiç çıkmadım ama daha gider şeklinde cevap verip, kendisinden Bilecik yolunda 2006 model cbr125 165km hız yaptığı şeklinde bir cevap aldıktan sonra oradan kaçarak uzaklaştım :queen:
Eee motosiklet festivali olunca ağaçlarda kozalak yerine kask yetişiyor
Gece konser alanı, fotoğraf biraz kötü ama idare edin
Motorlarımız O'na emanet
Hazırlıklar bitiyor ve geri dönüşe hazırız.
Soldaki beyaz çirkin Ducati sadece 155 beygircik
Festivalin yapıldığı alan milli park. Çevreden 3 -5 fotoğraf daha.
Kamp alanının etrafındaki yollar genelde çok dar ve derin çukurlarla kaplıydı. Arkadaşın F650gs'ni denemek için turladığım sırada kör bir virajı içten yavaş (30km) dönerken beni geçmeye çalışan 600f sürücüsü bunu beceremeyince beni çizgimden ilerleyerek yakın takibe aldı. Kendisine hoş bir sürpriz hazırlayarak gereksiz hareketlerden kaçınması için altımdaki enduronun avatajıyla önümdeki ilk derin çukura bodoslama daldım. Sonuç: beni izleyerek çukura dalan 600f takip mesafesini 3 katına çıkartarak makul bir hızda ilerlemeye karar verdi :cat:
Enduroların viraja girişi çok farklı. Gaz kolu hassasiyetide bir racing gibi iyi değil. Ninja'nın gaz kolunu iyi ayarladığınızda 2bin devirde kalkış yapabiliyorsunuz ama GS'te durum böyle değil, aleti 3 kere stop ettirdim. Alışmak lazım tabi.
Bu arada KTM Duke 125'i test ettim. Yanına gidip baktığınızda her ne kadar heybetli görünsede (boyutları hemen hemen ninja ile aynı) üzerine oturduğunuzda alet bisiklet gibi. Performansı cbr125 gibi diyebilirim. Gerçi kullandığım motor henüz rodajını tamamlamamıştı. Sürüşü super moto ile aynı. Ben beğenmedim. Göstergeleri hoş değil. Özellikle devir göstergesinin dijital olması kötü olmuş, analog bir gösterge kullanıcıyı sürüş esnasında tatmin edebilirdi. Vites pedalına ulaşmak zor ve bu tarz gidona alışık değilseniz el bilekleriniz hemen yoruluyor. 125'lik motor almak isteyenlere cbr'ı tavsiye ederim. rakipleri duke ve yzf-r'dan daha rahat.
Konser alanı toparlanırken.
Dönüş yolunda mola verdiğimiz bir yer.
Bu kadar. :rendeer: